Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
Līgums
Kā Jūs domājat?
Vai ja es pieņemu strādnieku uz konkrētu darbu izpildi varu ar viņu noslēgt uzņēmuma līgumu un VID samaksāt IIN, vai arī viņš jāņem darbā ar darba līgumu un visiem nodokļiem ?
Atbildes (13)
Uzņēmuma līgums taisni man šķiet piemērotāks, bet manuprāt tur tāpat ir visi nodokļi. Ja nu vienīgi tā persona ir pašnodarbināta un pati par sevi maksā nodokļus.
Manuprāt uzņēmuma līgumu slēdz starp uzņēmumiem.
Gbormane
Jums nav taisnība.
Ja fiziska persona veic kādu darbu (kurš nav ikdienišķs, citiem vārdiem sakot - vienreizējs), var noslēgt arī uzņēmuma līgumu.
Nodokļi - atkarībā no tā, šī fiziskā persona ir vai nav reģistrējusies VID kā nodokļu maksātājs.
T.k. Pašnodarbināta persona ir uzņēmējs, tad jānoslēdz Uzņēmuma līgumu ?
Aivars007
Tagad zināšu, ka fiziska persona arī var slēgt uzņēmuma līgumu. Varbūt kādreiz tas noderēs.
Mums ir vesela strīpa darbinieku, ar kuriem ir noslēgti uzņēmuma līgumi- gan pašnodarbinātie, gan vienkārši cilvēciņi, kas veic noteiktus regulārus vai neregulātrus darbus.
Noteikti noderēs. Sevišķi, ja fiziskā persona ir reģistrējusies VID kā nodokļu maksātājs. Tad uzņēmums nedaudz ietaupa uz nodokļu rēķina.
Šajā forumā ir daudz diskusiju par šo jautājumu, kad būs laiks vai nepieciešamība - varat palasīt.
Uzņēmums slēdz ar fizisku personu uzņēmuma līgumu. Es tur saskatu ieguvumu no tā, ka šo līgumu neregulē Darba likums, attiecīgi darba devējs ir stipri aizsargātāks, kā arī nav jāmaksā riska nodeva par šādām darba attiecībām.
Kā ir ar Soc. nodokli, ja persona ar ko slēdzu līgumu nav nekur reģistrējusies "parasts cilvēks"
"parasts cilvēks" ir darbinieks, bet pašnodarbinātais ir uzņēmējs.
Persona ir paņemta uz noteiktu laiku izpildīt konkrētu darbu un ar viņu ir noslēgts uzņēmuma līgums par konkrēta darba veikšanu , bet šī persona nav reģistrējusies VID vai par viņu man arī būtu jāmaksā SOC nodokli, ja nav pieņemts darbā kā darbinieks.
Если то лицо само не платит за себя налоги, то платит заказчик как за обычного работника кроме риска нодевы.
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt
Rediģēšanas vēsture