Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
Darba likumdošana, darba attiecības. Darba drošība.
суммированное рабочее время Uz tēmu sarakstu
Atbildes (19)
Так же как всегда - график за месяц и табель постфактум.

Inst 28.03.2007 09:56
nav ziņojumu
nav ziņojumu
jābūt darba laika uzskaites tabelei

Verdi 28.03.2007 10:08
745 ziņojumi
745 ziņojumi
Не больше 160 часов в 4-х недельный период и 56 часов за неделю - по ЗоТ.

Inst 28.03.2007 10:12
nav ziņojumu
nav ziņojumu
Спасибо большое.Просто у нас в трудовых договорах было оговорено конкретное время работы,например, 80 часов в месяц.Тудовой инспекции это не понравилось.
Тогда у вас сокращенное рабочее время. Чего им не понравилось?

Inst 28.03.2007 10:21
nav ziņojumu
nav ziņojumu
Говорят, неправильно составлен договор, переводите людей на суммированное рабочее время.А у нас есть люди, которые и 5 часов в месяц работают.Я ничего не понимаю в этих требованиях.
А они круглосуточно работают? Сколько длится их рабочий день?

Inst 28.03.2007 10:29
nav ziņojumu
nav ziņojumu
А в субботу-воскресенье работают?

Inst 28.03.2007 10:35
nav ziņojumu
nav ziņojumu
140.pants. Summētais darba laiks
(1) Ja darba rakstura dēļ nav iespējams ievērot attiecīgajai darbinieku kategorijai noteikto normālo dienas vai nedēļas darba laika ilgumu, darba devējs pēc konsultēšanās ar darbinieku pārstāvjiem nosaka summēto darba laiku.
(2) Summētais darba laiks nedrīkst pārsniegt 56 stundas nedēļā un 160 stundas četru nedēļu periodā, ja darba koplīgumā vai darba līgumā nav noteikts citādi.
(3) Darbs, kuru darbinieks veicis virs šā panta otrajā daļā noteiktā laika, uzskatāms par virsstundu darbu.
(4) Ja ir noteikts summētais darba laiks, atpūtas laiku darbiniekam piešķir saskaņā ar darba grafiku.
(1) Ja darba rakstura dēļ nav iespējams ievērot attiecīgajai darbinieku kategorijai noteikto normālo dienas vai nedēļas darba laika ilgumu, darba devējs pēc konsultēšanās ar darbinieku pārstāvjiem nosaka summēto darba laiku.
(2) Summētais darba laiks nedrīkst pārsniegt 56 stundas nedēļā un 160 stundas četru nedēļu periodā, ja darba koplīgumā vai darba līgumā nav noteikts citādi.
(3) Darbs, kuru darbinieks veicis virs šā panta otrajā daļā noteiktā laika, uzskatāms par virsstundu darbu.
(4) Ja ir noteikts summētais darba laiks, atpūtas laiku darbiniekam piešķir saskaņā ar darba grafiku.
А люди с нормальным или сокращенным рабочим временем по субботам-воскресеньям отдыхают. ИМХО.

Inst 28.03.2007 10:41
nav ziņojumu
nav ziņojumu
Так я про табель спрашиваю.

Inst 28.03.2007 10:49
nav ziņojumu
nav ziņojumu
Тогда я считаю, что необходимости в суммированном времени нет. И ТИ не права.
Подождем др.мнений.
Подождем др.мнений.

Inst 28.03.2007 10:56
nav ziņojumu
nav ziņojumu
Farisi
Спасибо большое.Просто у нас в трудовых договорах было оговорено конкретное время работы,например, 80 часов в месяц.Тудовой инспекции это не понравилось.
Что конкретно на понравилось, какую статью закона они назвали и какую сами предложили?
Что конкретно на понравилось, какую статью закона они назвали и какую сами предложили?

Простите, что надолго пропала, была на медкомиссии.Никакую статью трудовая не называет.Говорят просто, что, учитывая наш характер работы, нам надо менять неполный рабочий день на это суммированное время.А я вот ещё не понимаю, что, по суммированному времени можно и 5, и 3 часа в месяц работать, главное, по графику?
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt