По-русски
Piemēram: PVN deklarācija

Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).

Darba likumdošana, darba attiecības. Darba drošība.

Nomātie pamatlīdzekļi Uz tēmu sarakstu

Nomātie pamatlīdzekļi
Man radās tāds jautājums.

Firmai ir pamatlīdzeklis, kas iegādāts ar finanšu līzingu. (Pamatlīdzeklīs pieder Unilīzingam). Vai šis pamatlīdzeklis bilancē atsevišķi jāuzrāda kā nomātais pamatlīdzeklis, un vai šim pamatlīdzeklim drīkst rēķināt nolietojumu - gan finansu, gan nodokļu noelitojumu?

Paldies jau iepriekš.
Agucis
Agucis 18.01.2007 12:59
10 ziņojumi

Atbildes (7)

Я думаю, что в балансе это ОС не отражается и ни финансовый, ни налоговый износ не начисляется.
Klen2
Klen2 18.01.2007 15:18
1257 ziņojumi
Parasti finansu līzingā iegādāti PL skaitās uzņēmuma kas iznomā PL sastāvā.Palasiet Aguci kārtīgi Piegādes apliecinājumu. Tur parasti rakstīts - īpašums tiek nodots līzinga ņēmēja turējumā un tātad skaitās to PL sastāvā ar visām sekā( nolietojums uc.)
Ilma
Ilma 18.01.2007 15:28
30495 ziņojumi
Nu tā arī - turētājs ir mana firma, īpašnieks ir Unilīzings. Tad es varu rēķināt nolietojumu?!

Un vēl paliek jautājums - vai bilancē ir jāuzrāda atsevišķā rindā - nomātie pamatlīdzekļi.
Agucis
Agucis 18.01.2007 18:03
10 ziņojumi
Посмотрите договор с Унилизингом. Если у вас действительно финансовый лизинг, то учитывайте это ОС как свое собственное. Начисляйте финансовый и налоговый износ. В балансе я показываю в составе обычных основных.
Svetaz
Svetaz 18.01.2007 18:41
nav ziņojumu
(7) Ja pamatlīdzekļi ir nomāti ar izpirkuma tiesībām, to nolietojuma un rekonstrukcijas, uzlabošanas un atjaunošanas izmaksas noraksta tā, it kā pamatlīdzekļi būtu nomnieka īpašums.

UIN Likums 13.pants
Svetaz
Svetaz 18.01.2007 18:43
nav ziņojumu
Да, учитывать и износ начислять.

Я сначала почему-то об оперативном лизинге подумала.:-x
Klen2
Klen2 18.01.2007 19:18
1257 ziņojumi
Наверное, название темы смутило
Svetaz
Svetaz 18.01.2007 19:30
nav ziņojumu

Paldies pateica

Nosūtīt ziņojumu Pievienot Kontaktiem

Vietnes izmantošanas laiks bez autorizācijas ir beidzies!

Lai varētu turpināt izmantot vietni, jums ir jāautorizējas vai jāreģistrējas.

Pēc 10 sekundēm jūs automātiski novirzīs uz reģistrācijas lapu.