По-русски
Piemēram: PVN deklarācija

Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).

Uzņēmējdarbība, komerclikums, darījumi. Sabiedriskās un bezpeļņas organizācijas, budžeta iestādes

Līdzdalība sabiedrību kapitālā Uz tēmu sarakstu

Līdzdalība sabiedrību kapitālā
SIA"XXX" pamatkapitāls sastāv:

1) SIA"YYY" 30% daļas

2) SIA"ZZZ" 70% daļas

Tātad SIA"XXX"pašam savu daļu nav- pamatkapitāls sastāv no citu (2)sabiedrību līdzdalības.

Esmu grāmatvede gan SIA"XXX" gan SIA"YYY".Esmu nelielā apjukumā- cik noprotu SIA"YYY" ir būtiska ietekme uz SIA"XXX", bet vai te ir kāds sakars ar mātes un meitas uzņēmumiem. Un kur bilancē SIA"YYY"uzrāda savu līdzdalību- "līdzdalība radniecīgo sab.kapitālā", vai "līdzdalība asociēto sab. kapitālā".

Lūdzu palīdziet izprast
Mazamazina
Mazamazina 16.01.2007 09:51
264 ziņojumi

Atbildes (3)

Likuma par UIN skaidrojumu daļā visi šie skaidrojumi par saistītiem , mates uzņēmumiem u.c. Tos apskatījāt.
Ilma
Ilma 16.01.2007 10:07
30495 ziņojumi
(3) Saistīti uzņēmumi — divas vai vairākas komercsabiedrības vai kooperatīvās sabiedrības, ja:

1) tie ir mātes un meitas uzņēmumi;

2) vienas komercsabiedrības vai kooperatīvās sabiedrības līdzdalības daļa otrā komercsabiedrībā vai kooperatīvajā sabiedrībā ir 20 līdz 50 procenti, turklāt šai sabiedrībai nav balsu vairākuma;

(23) Mātes uzņēmums — tāda komercsabiedrība, kuras līdzdalības daļa citā komercsabiedrībā pārsniedz 50 procentus vai kurai citā komercsabiedrībā ir balsu vairākums.

(24) Meitas uzņēmums — tāda komercsabiedrība, kurā mātes uzņēmuma līdzdalības daļa pārsniedz 50 procentus vai kurā mātes uzņēmumam ir balsu vairākums.

Nu pēc šī es saprotu, ka SIA" YYY" savu līdzdalību uzrāda " radniecīgo sab.kapitālā" ?

vai pareizi domāju?
Mazamazina
Mazamazina 16.01.2007 10:28
264 ziņojumi
Для YYY фирма XXX будет только ассоциированной (дочерней - для ZZZ). Соответственно и показывайте:)
Komarik
Komarik 17.01.2007 08:46
10159 ziņojumi

Paldies pateica

Nosūtīt ziņojumu Pievienot Kontaktiem

Vietnes izmantošanas laiks bez autorizācijas ir beidzies!

Lai varētu turpināt izmantot vietni, jums ir jāautorizējas vai jāreģistrējas.

Pēc 10 sekundēm jūs automātiski novirzīs uz reģistrācijas lapu.