По-русски
Piemēram: PVN deklarācija

Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).

Darba likumdošana, darba attiecības. Darba drošība.

Atvaļinājums darba likums- vai tiešām kādas būtiskas izmaiņas šogad? Uz tēmu sarakstu

Atvaļinājums darba likums- vai tiešām kādas būtiskas izmaiņas šogad?
Labvakar,

Atbrīvojām darbinieku, kurš nebija bijis 3 gadus atvaļinājumā un e sviņam par visu šo periodu aprēķināju kompensāciju par neizmantoto atvaļinājumu. Tikko piezvana direktors un saka, vai es esot lietas kursā, ka šogad esot pieņemtas izmaiņas, ka atvaļinājuma kompensācija jāizmaksā tikai par tekošo gadu. Nu es jau saprotu, ka viņš negribēja maksāt, bet... Viņam kādā kantorī tā esot teikuši. Es teicu, lai tad viņš man parāda izmaiņās, kur tas ir rakstīts. Nu neesmu es ne par ko tādu dzirdējusi. Un Jūs koļēģi?
Ilzer
Ilzer 06.12.2006 20:16
321 ziņojums

Atbildes (33)

da tak jestj
Ilzer
Ilzer 07.12.2006 10:54
321 ziņojums
(5) Ikgadējā apmaksātā atvaļinājuma atlīdzināšana naudā nav pieļaujama, izņemot gadījumus, kad darba tiesiskās attiecības tiek izbeigtas un darbinieks ikgadējo apmaksāto atvaļinājumu nav izmantojis.

No šī var saprast vienu (!!!) atvaļinājumu, tb pēdējo, kuru nav paspējis izmantot, jo pārtrauc darba attiecības. Tiešām strīdīgs jautājums.
Zumka
Zumka 07.12.2006 11:00
637 ziņojumi
Ambera "Ja viņš (priekšnieks) nav katru gadu piešķīris atvaļinājumu, tātad jau ir pārkāpis likumu"

Вы абсолютно правы.На семинаре в трудовой инспекции сказали, что оштрафовали фирму, в которой работники не были в отпуске 3 года.
Logram
Logram 07.12.2006 11:00
6070 ziņojumi
tieši tā. bet tas jau ir cits jautājums.
Zumka
Zumka 07.12.2006 11:01
637 ziņojumi
и о некоторым дирам это стоит дешевле.(в денежном выражении)
Uzzi
Uzzi 07.12.2006 11:04
nav ziņojumu
Почему другой вопрос?Как раз, тот же.Один раз нарушил - не предоставив отпуска и второй раз нарывается - не хочет платить компенсацию.

Моё мнение, что (5) пункт 149 статьи надо читать в связке с (1).

А директора со своими консультациями на стороне иногда такое выдают, что волосы дыбом.

Мои, тут намедни, заявили , что им кто-то сказал, что при разделении отпуска, за первые 2 недели надо платить, а за вторые, если они присоединены к отпуску следующего года, - не надо.
Logram
Logram 07.12.2006 11:09
6070 ziņojumi
skaļi razmišļaju...ja tiks samaksāts par 3.g. neizmantotu atvaļinājumu, vai tad pārkāpums tiks dzēsts (ka reāli nav dots un izmantots atvaļinājums)?? Tas taču povļekjot arī vēl klāt citu pārkāpumu - atvaļinājuma kompensēšana naudā.
Zumka
Zumka 07.12.2006 13:45
637 ziņojumi
не повлечет, так как компенсация допускается только при увольнении.
Irena22
Irena22 07.12.2006 13:46
42998 ziņojumi
Iz logiki kompensācija var iznākt tikai par pēdējo gadu. Arī likuma pantā runa iet par atvaļinājumu vienskaitlī.
Zumka
Zumka 07.12.2006 13:54
637 ziņojumi
В законе и не может быть иначе, так как отпуск должен предоставляться ежегодно. А если не предоставлялся, то по той же логике при увольнении должен компенсироваться, так как, если бы работник продолжал работать и пришла бы проверка, то руководителя за непредоставление отпуска оштрафовали бы и заставили бы предоставить.
Irena22
Irena22 07.12.2006 14:00
42998 ziņojumi
Zumka, а вы хотите, чтобы во множественном числе было написано?И, чтобы закон сразу допускал нарушения?

Поэтому и пишу что, (5) пункт 149 статьи надо читать в связке с (1).
Logram
Logram 07.12.2006 14:05
6070 ziņojumi
Grāmatvedība un Ekonomika Nr 11 2006.g. 27 lpp
Storno
Storno 07.12.2006 14:39
1392 ziņojumi
esmu lasījusi un JL viedokli zinu (viņa pati biežs viesis šeit), un esmu ar viņu vienisprātis (teorētiski), jo praktiski mūsu uzņēmumu šī problēma neskar vispār. jo, it visiem darbiniekiem un ikkatru gadu piešķiram un apmaksājam atvaļinājumu :):):)
Zumka
Zumka 07.12.2006 14:55
637 ziņojumi

Paldies pateica

Nosūtīt ziņojumu Pievienot Kontaktiem

Vietnes izmantošanas laiks bez autorizācijas ir beidzies!

Lai varētu turpināt izmantot vietni, jums ir jāautorizējas vai jāreģistrējas.

Pēc 10 sekundēm jūs automātiski novirzīs uz reģistrācijas lapu.