По-русски
Piemēram: PVN deklarācija

Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).

Darba likumdošana, darba attiecības. Darba drošība.

Darba stundas, virstundas, SAMAKSA ???? Uz tēmu sarakstu

Darba stundas, virstundas, SAMAKSA ????
Man rodas tāds jautājums, es īsti nesaprotu, ko var pārsniegt ko ne. Tātad nedēļā nevarpārsniegt 40h, bet mēnesī 160h. Labi ja pārniedz tad 100% apmerā dubulto algu pa stundu taksi. Bet dienā cik stundas īsti var pārsniegt. Tātad ja man darbinieks strādā 12h dienā, tad alga tajā dienā līdz 8h iet pa parasto taksi un atlikušajām 4h dubulto ??? Es pareizi saprotu ?? Jo man sanāk tā kad vienu nedēļu meitene nostrādā 4 dienas (protams ne pēc kārtas) un otru nedēļu 3 dienas, tātad garajā nedēļā sanāk 48h , bet īsajā 36h ??? Tad man par ko jāpierēķina dubultā alga, par nedēļas kopējo stundu skaitu , vai dienas pārstrādātajām stundām ? Jo ja rēķina pa dienu pārstrādāto stundu skaitu sanāk vairāk, bet pa nedēļu mazāk un par mēnesi vēl mazāk??? Piedodiet varbūt stulbs jautājums, bet nu gribas visu likumīgi.
Wild_angel
Wild_angel 08.11.2006 11:33
13 ziņojumi

Atbildes (5)

Mēnesī nav 160h, bet tik cik jābūt pēc valsts apstiprināta darba grafika.
Lidijadzene
Lidijadzene 08.11.2006 11:41
275 ziņojumi
Закон о труде - ст.140 и 142.
Lida
Lida 08.11.2006 11:44
nav ziņojumu
Re darba likumā atradu 140.pantsSummētais darba laiks.(2) Summētais darba laiks nedŗīkst pārsniegt 56h nedēļā un 160h četru ned. periodā.
Wild_angel
Wild_angel 08.11.2006 12:07
13 ziņojumi
Nu bļāviens, mani darbinieki, sāk jau nez ko pieprasīt. Nedēļu strādāt grib un nedēļu brīvu, bet reāli sanāk, kad viņi pārstrādā h. Ja nedēļā sanāk 82h , un mēnesī ir 4 nedēļas, tad saanāk 164h mēnesī. Labi ja liek summēto darba laiku mēnesī ir ok, bet nedēļā stipri pārsniedz. Tad sanāk, kad man jāskaita par nedēļu virstundas 84h-56h(pēc summētā darba laika)= sanāk 28h pārstrādāt ?? Tas taču daudz. Ehhh es esmu neziņā.:(
Wild_angel
Wild_angel 09.11.2006 14:45
13 ziņojumi
ст.140 Закона о туде говорит, что в неделю не может быть больше 56 ч, если коллективным или трудовым договором не установлено другое (можете установить 84 ч в неделю), по закону учетный период 4 недели, но так же можно установить другой (обычно 1-2-3 месяца), но здесь нужно, чтобы права работников не нарушались-по закону 160ч за 4 недели, значит за установленный вами период не менее этого в пропорции к вашему периоду, т.е.работники могут работать неделю через неделю и в неделю иметь 84 ч, но если проработали за учетный период больше, чем установлено - это уже переработка
Jelena-lebedze
Jelena-lebedze 09.11.2006 15:42
45 ziņojumi

Paldies pateica

Nosūtīt ziņojumu Pievienot Kontaktiem

Vietnes izmantošanas laiks bez autorizācijas ir beidzies!

Lai varētu turpināt izmantot vietni, jums ir jāautorizējas vai jāreģistrējas.

Pēc 10 sekundēm jūs automātiski novirzīs uz reģistrācijas lapu.