По-русски
Piemēram: PVN deklarācija

Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).

Dažādi neklasificēti jautājumi

Pamatlīdzekļi Uz tēmu sarakstu

Pamatlīdzekļi
p/l beidzies amortizācija, bet tas vēl paliek uzņēmuma lietošanā. Vai ir jānosaka jauna vērtība un jāturpina amortizēt, vai jāizslēdz no p/l saraksta ???

paldies.
Dinars
Dinars 18.10.2006 11:20
8 ziņojumi

Atbildes (6)

Var atstāt arī ar 0,00. Ja gribiet pārvērtēt , tad jāpārvērtē visa PL grupa.
Ilma
Ilma 18.10.2006 11:21
30495 ziņojumi
Pēs loģikas, jebkuram PL ir vērtība (vadoties pēc principa, cik es saņemšu, ja PL pārdošu), tā bija jānorāda jau iegādājoties PL un ņemot uzskaitē.

Man zvērināts revidents neļauj PL noamortizēt līdz 0 vērtībai, t.i. j''abūt atlikumā par likvidācijas vērtību.
Andaz
Andaz 18.10.2006 13:53
27897 ziņojumi
Vismaz par likvidācijas, ja tā būtiski neatšķiras no tirgus vērtības dotajam PL.
Andaz
Andaz 18.10.2006 13:54
27897 ziņojumi
Andaz, un kā tad Jūs to praktiski dariet. Noamortizējiet līdz likvidācijas vērtībai un atstājiet tādā summā stāvot uzskaitē?
Ilma
Ilma 18.10.2006 14:23
30495 ziņojumi
Nu i lai stāv, ja laikus netika veikta inventarizācija un netika prcizēts lietošanas periods (un attiecīgi - samazināta nolietojuma summa)
Mu-maija
Mu-maija 20.10.2006 12:55
15946 ziņojumi
Jā norakstīsiet, nevaresiet remontus un c. veikt.

Man revidenti līka uzrakstīt rīkojumu: sakarā ar to, ka p/l ar "0"vērtību piedalās uzņ.saimn.darbības procesā izdevumus saistītus ar iekārtu,a/m uzturrēšanu,tek.rem.klasificēt,kā saimieciskus.
Verocka
Verocka 23.10.2006 11:10
162 ziņojumi

Paldies pateica

Nosūtīt ziņojumu Pievienot Kontaktiem

Vietnes izmantošanas laiks bez autorizācijas ir beidzies!

Lai varētu turpināt izmantot vietni, jums ir jāautorizējas vai jāreģistrējas.

Pēc 10 sekundēm jūs automātiski novirzīs uz reģistrācijas lapu.