Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
Par nodokļiem
Sakiet, lūdzu, ja uzņēmums noslēdza līgumu (Uzņēmuma līgums)ar fizisku personu, k''adus nodokļus man vajag samaksāt (es zinu tikai IIN). Var būt vel vajāg kādus?
Atbildes (14)
Ja psānodarbinātais -tad nekādus ( jābūt apliecībai ) ,ja nav tad kā no algas soc.nod.24,09 ;9%
IIN
Мне кажется, еще нужно заплатить riska nodevu -0.25 Ls/mēnesii, так как заключен договор.
Ja tā fiziskā persona nav reģistrēta kā pašnodarbināta, tad arī sociālais nodoklis kā pie algas 9+24.09%. Neapliekamo minimumu ņemt vērā nevar, jo nav darba līgums, ir atlīdzība. Uzņēmējdarbības riska nodoklis nav, jo tas arī ir darba attiecību gadījumā.
Darba uzsākšanas datums jāpaziņo ar "Ziņas par Darba ņēmējiem" 11.vai12.kods.
Brutto atlīdzības summa un pilnais soc.nod uz atskaites blakus parastiem darbiniekiem, tikai 0.25Ls nerāda, bet ieturētais IIeN ar 6.pielikumu
Zeltalaasma очень хорошо все написала

Mana specialitāte ir pašnodarbinātie!
Положили бы что-нибудь полезное для всех в своё хранилище.;-)
Liels paldies jums visiem par atbildēm:-)
Neapliekamo minimumu ņemt vērā nevar
Var piemērot!
Tam par pamatu kalpo nodokļu grāmatiņa, ja tā ir iesniegta.
Mu-maija, ja apskatam "nodokļu grāmatiņu", tad tās nosaukums ir "Algas nodokļa grāmatiņa", bet Uzņēmuma līguma gadījumā nemaksā algu, bet atlīdzību, tātad cilvēks, ja grib atgūt šo nodokli, tad iesniedz Gada ienākumu deklarāciju VID
Вопрос, м.б.немного не по теме- Работает пенсионер, необлаг.мин. не используется, но сейчас она взяла ребенка из дет.дома на опекунство. Нужно ли насчит.скидку на иждевенцев?
Если впишут ребенка в налоговую, то можно и льготу на иждивенцев применять. Пока не вписали - никакой льготы.
Если сделают отметку в налоговой книжке о наличии иждивенца, то нужно.
Obligāto iemaksu likme pašnodarbinātajam ir 30,2% no obligāto iemaksu objekta. Obligāto iemaksu likmes sadalījums pa sociālās apdrošinā¬šanas veidiem ir šāds:
-pensiju apdrošināšanai - 24,79%;
-invaliditātes apdrošināšanai - 3,03%;
-maternitātes un slimības apdrošināšanai - 2,38%.
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt
Rediģēšanas vēsture