Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
Dažādi neklasificēti jautājumi
Soda procenti Uz tēmu sarakstu

Selma 04.08.2006 10:24
33 ziņojumi
33 ziņojumi
Atbildes (6)
Palasiet 1. un 6. Latvijas grāmatvedības standartu, lai pārliecinātos par to, ka soda nauda grāmatojuma tikai saņemot naudiņu (nevis izrakstot rēķinu, kaut tas arī ir minēts līgumā)
Līgumā atrunātas Jūsu tiesības šādi rīkoties (piestādot soda % rēķinu), bet tas nav obligāts pienākums. Ja nav ļaunprātīgs kavētājs, tad jāsaglabā labas attiecības ar klientu:)

Frezy 04.08.2006 12:42
1986 ziņojumi
1986 ziņojumi
Frezy,
bet līgumā šī atruna ir it kā obligāta. Nevis, ka mēs "drīkstam piemērot soda%", bet "Ja Pircējs kavē samaksas termiņu, tad viņš maksā soda naudu." Tā kā sanāk, ka ja kavējums ir kaut vai vienu dienu, tad automātiski sākas sankcijas, par kurām mums ,protams, jāpiestāda rēķins.
Es saprotu, ka jautājums skan drusku jocīgi, bet vakar viens mūsu klients uzstāja, ka tieši tā esot, ka VID varot celt pretenzijas...
bet līgumā šī atruna ir it kā obligāta. Nevis, ka mēs "drīkstam piemērot soda%", bet "Ja Pircējs kavē samaksas termiņu, tad viņš maksā soda naudu." Tā kā sanāk, ka ja kavējums ir kaut vai vienu dienu, tad automātiski sākas sankcijas, par kurām mums ,protams, jāpiestāda rēķins.
Es saprotu, ka jautājums skan drusku jocīgi, bet vakar viens mūsu klients uzstāja, ka tieši tā esot, ka VID varot celt pretenzijas...

Selma 04.08.2006 15:41
33 ziņojumi
33 ziņojumi
Tas bija tikai mans viedoklis, Jums jādara tā, kā uzskatat par pareizu

Frezy 04.08.2006 15:53
1986 ziņojumi
1986 ziņojumi
VID`am tāds darbs - celt pretenzijas, bet ne jau visas pretenzijas ir pamatotas. Un šīs noteikti nav pamatotas.

Abols 04.08.2006 16:02
256 ziņojumi
256 ziņojumi
Celt var jebko, arī pretenzijas.
Kāpēc Jūs negribiet palasīt standartus, lai pārliecinātos, par to, ka šoreiz VID nevarēs "celt"?
Padomi ir laba lieta, bet argumentācijai jābūt mazliet "smagākai".
Kāpēc Jūs negribiet palasīt standartus, lai pārliecinātos, par to, ka šoreiz VID nevarēs "celt"?
Padomi ir laba lieta, bet argumentācijai jābūt mazliet "smagākai".
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt