Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
komandējuma apmaksa
Darbinieks no 13.07.-21.07. bija komandējumā ārvalstīs. Par cik dienām jāmaksā dienas nauda? Ja komandējums ir pielīdzināms darba dienai - vai te ir virsstundas?
Atbildes (14)
13,14,15,16,17,18,19,20,21
суточные+з/плата
bet ja pēc darba grafika 15. un 16. nebija jāstrādā?
Ja nevarat viņam iedot citu brīvdienu vietā, tad jāmaksā dubultā par brīvdienām.bet varbūt, ka viņš tās divas dienas nestrādāja, bet atpūtās?
Ja pieņemsim - tās 2 dienas bija atpūtas dienas, tad komadējuma nauda ar par šīm dienām nav jāmaksā?
Суточные платятся за ВСЕ дни командировки.
А что, в выходные дни у него - лечебное голодание?
Grāmatveži gan ir jautra tauta - par spīti visam...
Tad i īsti nesaprotu, kā man darīt? Sestd. svētd. maksāju kā komnadējuma naudu. Mums darbiniekiem ir summētā darb alaika uzskaite, nedēļā darbs 40h noteikts darba līgumā. Tātad es varu ielikt tā, ka strādā 5, 6 stundas dienā 7 dienas nedēļā. Un tad viss būs kārtībā ar algu, nebūs dubultā jāmaksā, vai jāpiešķir papildus brīvdienas?
Vai obligāti jābūt 2 brīvdienām. Man šķiet, ka uz summēto darba laiku tas neattiecas. ???
Kāpēc vispār par darbu sestdien, svētdien jāmaksā dubultā? Piešķiriet to vietā brīvdienas. Tās taču nav svētku dienas.
Puuce,а Вы не подскажете, в каких правилах есть подтверждение Ваших слов, а то директору недостаточно знать как надо делать, он еще спрашивает "где это сказано?"
Почитайте 143 статью Закона о труде, а заодно и 140.
Двойная оплата, а точнее доплата за работу в выходной день отменена в мае 2004 года (исключено из 68 статьи)
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt
Rediģēšanas vēsture