Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
Ljgota repressirovannim
Dobrij vsem denj
U nas pojavilsja rabotnik s etoj ljgotoj
pro4itala zakon o pod. naloge s nasel. 13.statju
ja tak ponjala 4to eta ljgota v razmere 32 lat v 2006. godu
ili ja 4to-to upustila?
zaranee vsem spasibo
Atbildes (14)
Uvazaemaja Ambera
ponimaju 4to otrivaju vas ot del no o4enj pro6u rastolkujte neopitnomu buhu k kakomu punktu otnosjatsja repressirovannie
dlja menja vse v pervij raz poetomu bojusj o6ibitjsja
http://www.likumi.lv/doc.php?id=122118
3. Personai, kurai saskaņā ar likumu "Par politiski represētās personas statusa noteikšanu komunistiskajā un nacistiskajā režīmā cietušajiem" noteikts politiski represētās personas statuss, un personai, kurai saskaņā ar likumu "Par nacionālās pretošanās kustības dalībnieku statusu" noteikts nacionālās pretošanās kustības dalībnieka statuss, ir tiesības uz nodokļa papildu atvieglojumu šādā apmērā:
3.1. 300 latu gadā - ja minētajai personai saskaņā ar likumu "Par valsts pensijām" ir piešķirta pensija;
3.2. 552 lati gadā - ja minētajai personai saskaņā ar likumu "Par valsts pensijām" nav piešķirta pensija.
http://www.likumi.lv/doc.php?id=122118
1.3.aizstāt 3.1.apakšpunktā skaitli “300” ar skaitli “456”;
1.4.aizstāt 3.2.apakšpunktā skaitli “552” ar skaitli “840”;
Ambera bolj6oe vam spasibo
u nas pensija ne na4islena zna4it ljgota 840/12=70 ls. v mesjac
i 32 Ls. - neoblag. minimum t.k rabotaet po nalogovoj
pro6u vas podtverdite esli eto tak
e6e raz pro6u pro6enija za glupie voprosi
Я не углублялась, у меня таких нет.
Dobrij denj vsem
Uvazaemie buhi a sk. voob6e ljgot mozno primenjatj
odnovremenno?
neoblagaemij minimum(32 Ls) eto esli estj nalogovaja knizka
naprimer esli u invalida estj deti(izdivenci) i on repressirovannij, to kak bitj?
Необлагаемяй не применяется, вместо него льгота. Ну а за иждивенцев применяется.
Julijam,esli ja praviljno vas ponjala vo v moem slu4ae
ja dolzna daze bez nalogovoj knizki(vedj u represirovanih
estj udostoverenie) primenjatj vmesto 32 Ls 70 Ls
i e6e ili za izdivenca ili invalidnostj(ili obe mozno ili invalid ne mozet soderzatj na izdivenii kogo-to
izvinite menja no ja sovsem zaputalasj
Ну если нет налоговой книжни, откуда вы можете знать, что у него есть иждевенцы?
А то, что работник репресирован, помечено в налоговой. Но я думаю удостоверение тоже подходит.
Praviljno zapisj u nego estj(ob izdivencah odnozna4no toljko iz nalogovoj) no i nalogovaja estj ja dumala ja dolzna i 32 i 70 Ls primenjatj...
t.e. v moem slu4ae on ne pensioner represirovannij izdivencev net nalogovaja estj kakie mne ljgoti primenjatj?
Посмотрите Правила КМ 138 от 08,04,1997, и изминения к ним 872 от 22,11,2005,
oni u menja pered glazami no na svoi voprosi ja v nih ne nahozu otvet
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt
Rediģēšanas vēsture