Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
Вопрос по сторительству
К нам обратился заказчик ,мы нашли исполнителя.
Мы-заказчик :
Документы-договор,смета,счет.На основании счета и датой выписки счета деаю след.проводки Д 2310 К 6115 -1000,00
Д 2310 К 5721 -180,00
Исполнитель-Мы :
Документы - счет,на основании счета и датой выписки делаю след.проводки Д 7170 К 5310 - 900,00
Д 5721 К 5310 - 162,00
Мои вопросы :
1)Ситуация исполнитель-мы ,mне кажется что нужны и договор и смета ?
2) Правильно я выбрала бухг.счета ?
Спасибо всем кто ответить.Очень надеюсь на Вашу помощь.
Atbildes (12)
Договор и смета нужны в любом случае,со счетами всё правильно по-моему.
Rēķina izrakstīšanas datums un tajā norādītais pakalpojumu datums man bieži atšķirās; dažkārt gadās, ka tie ir divi dažādi taksācija periodi, piemēram, rēķins izrakstīts 03.03.2006., bet uzrādītais pakalpojumu sniegšanas datums ir 28.02.2006. Tādā gadījumā ieņēmumus atzīstu 28.02.2006. Attiecīgi arī grāmatoju (līdzīgi kā Jūs).
Tas pats attiecas uz gadījumiem, kad reāli darbus veic mans apakšnieks, (ar kuru tiek gan slēgts līgums, gan saskaņotas tāmes, arī aktu viņiem jāzīmē vien būs, jo uz kā pamata tad viņi lai Jums rēķinu piestāda?) - izdevumus atzīstu nevis ar rēķina izrakstīšanas datumu, bet ar pakalpojuma sniegšanas datumu. Grāmatoju līdzīgi.
Abols, в строительстве дата оказания услуги определяется очень четко. Это дата подписания формы 2 (такую форму можно между прочим и купить в магазине бланков). Так что работы выполненные в феврале очень даже могут быть подписаны 03.03.2006. Даже позже, так как это не так-то просто просчитать и сдать заказчику. Налоговый счет же, в свсою очередь, выставляется на основании акта(формы 2), и должен быть выписан в течении 15 дней со дня подписания акта (см.Закон о НДС ст.8 (4)). Это и является датой для начисления НДС.
Провоки Lenna71 вполне подходят. Из них свидетельствует только одно-оплата после сдачи работ. А значит я не представляю как можно стороить без договора с заказчиком. Тем более, что за стороительство несете всю ответственность именно Вы, как генподрядчик.
Viss jau man bija pareizi - akts parakstīts 28.02.2006., savukārt rēķins izrakstīts 03.03.2006. (Jāpiebilst, ka dažkārt akti tiek parakstīti bez datumiem, t.i., norādot darbus par periodu). Bet atzīt pievienoto vērtību februāra pakalpojumam martā, nav pareizi. Citādi sanāk, ka pievienotā vērtība pakalpojumam var rasties 15 dienu laikā no pakalpojumu sniegšanas brīža, proti, laikā, kad jāizraksta rēķins.
Ох Аболс будут у Вас проблемы в случае проверки, потому как НДС считается согласно выписанным счетам. Почитайте закон. И тот кто получил Ваш счет имеет право на предналог только в марте.
Pag`, pieņemsim, ka es Jums izpildu darbus. Parakstam aktu ar 28.02.2006., bet rēķinu Jūs no manis saņemat ar izraksta datumu 03.03.2006. (rēķinā ir minēts pakalpojumu sniegšanas datums 28.02.2006.). Pēc Jūsu teiktā es esmu tiesīgs budžetā maksājamo PVN uzrādīt atskaitē par martu?...
Ja kas, - kā interpretē manis izrakstītos rēķinus citi man ir gluži vienlga. Turklāt es stipri šaubos vai Jūs sev pienākošos priekšnodokli gribētu atlikt uz martu, piemēra gadījumā.
Turklāt es stipri šaubos vai Jūs sev pienākošos priekšnodokli gribētu atlikt uz martu, piemēra gadījumā.
- Liet nau gribēšanā vai negribēšanā, bet likuma par PVN prasībās. PVN uzskaite notiek saskaņā ar rēķiniem, un vadoties no rēķina datuma. Ja Jūs gribiet PVN maksāt februārī, tad izrakstiet ŗēķinu ar 28.02. datumu.
Auzās iebraucu ar to priekšnodokli...

- jā, rēķina saņēmējs to var atskaitīt tikai ar rēķina izrakstīšanas brīdi. Bet runa ir nevis par priekšnodokli, bet pat budžetā maksājamo PVN. Vot, to es gan nevaru attiecināt uz rēķina izraksta datumu. Neatkarīgi vai tas ir 28.02.2006. vai 03.03.2006., PVN būs jāmaksā budžetā martā, jo pakalpojumu sniegšanas periods (no kā izriet arī pievienotā vērtība) ir 28.02.2006.
Pārbaudes gadījumā, es jau nu gan pa nagiem nedabūšu, bet tie kas attiecinās līdzīgos gadījumos budžetā maksājamo PVN uz rēķina izraksta datumu, gan lai sargās.
Bet vispār, iesaku pāriet uz avansa maksājumiem - buģim prošše.
Abols, diemžēl, tas nav atkarīga no grāmatvēža. Bet praksē sanāc tā, kā lielākā puse no grāmatvežiem vispar nezinā, ko darīt ar avansiem.... Es jau neteikšu par pareizo Gada pārskatu sastadīšanu celtniecībā
Dobrij denj,ne podskazite gde mozno posmotretj v internete dogovor ob okazanii stroiteljnih uslug?
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt
Rediģēšanas vēsture