Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
Preces uz Vāciju
Klients Vācijā grib iegādāties no uzņēmuma Latvijā preces. Viņš ir nodokļu maksātājs. Tātad uz ES valstīm PVN ir 0%, vai ne? Vai, nosūtot preces, der stingrās uzskaites PPR?
Atbildes (8)
Jūsu gadījumā PVN likme 0%. PPR derīgas tikai Latvijas teritorijā. Uz ES sūta tikai rēķinus .
НДС 0% (но нужно доказать , что товар пересек границу Латвии, т.е. был экспорт), накладные строгой отчетности нужны только по територии Латвии, в Германию напишите просто счет.
PVN 0%, т.к. они ПВН плательщики. У Вас должен быть транспортный документ (СМР), подтверждающий вывоз из Латвии и получение в Германии.
Выставляете им инвойс. Никакого ППР нет.
Un tad, ja preces nosūtām pa pastu? Vai pasta izsniegts dokuments der kā attaisnojums, ka bijis eksports?
Да, на почте получите квитанцию или что-то похожее, это и будет доказательством вывоза.
Только в страны ЕС нет экспорта, экспорт нынче только в третьи страны, а в ЕС продажа-покупка.
Tātad, es rakstu invoisu un glabāju pasta kvīti kā attaisnojuma dokumentu preču nosūtīšanai?
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt
Rediģēšanas vēsture