По-русски
Piemēram: PVN deklarācija

Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).

Darba likumdošana, darba attiecības. Darba drošība.

beidzas darba līgums Uz tēmu sarakstu

beidzas darba līgums
Situācija ir tāda ka man šodien beidzas darba līgums kurš bija noslēgts uz 9 mēnešiem. Laikam ejo gāja runa par to ka mani ņems darbā uz nenoteiktu laiku, vēl pagājušā nedēļā jautāju vai ar mani noslēgs līgumu un teic ka ja noteikti, bet šodien nevies neko neņemās un algu man ar vēl nav aprēķināta... ko jūs man ieteiktu??? iet pašai runāt vai sēdet un neko nekustēties?
Kasablanka
Kasablanka 21.06.2006 15:06
33 ziņojumi

Atbildes (6)

Nezinu, es pajautātu, jo ja līgums bija noslēgts līdz konkrētam datumam, un līgumā nav nekā savādāk atrunāts kad varētu tikt uzskatīts līgums par pagarinātu, tad nav garantijas, ka jūs par nostrādāto bez līguma darba dienu saņemsiet algu.
Ineseanna
Ineseanna 21.06.2006 15:11
45 ziņojumi
nē man ļīgums bija noslēgs līdz 21.06.2006 ieskaitot, bet cik es saprotu tad alga ir jāizmaksā tad kad beidzas darba līgums! vai tad tā nav???:-?
Kasablanka
Kasablanka 21.06.2006 15:14
33 ziņojumi
Ja rīt Jūs atnāksiet darbā un nekas nemainās, t.i. Jūs turpinat strādāt - darba līgums tiek uzskatīts par pagarinātu uz nenoteiktu laiku, tā teikt automātiski. Nav obligāti slēgt citu līgumu.

Darba Likuma 45.panta4.daļa: ja beidzoties termiņam, uz kādu noslēgts darba līgums, neviena no pusēm nav pieprasījusi izbeigt darba līgumu un darba tiesiskās attiecības faktiski turpinās, darba līgums uzskatāms par noslēgtu uz nenoteiktu laiku.
Elita33
Elita33 21.06.2006 15:14
513 ziņojumi
nu jā bet lieta tāda ka sakarā ar Jāņiem rīt it kā nav paredzēts strādāt! un man teica ka ja/kad mani ņemšot darbā būs lielāka alga ! tāpēc es domāju ka vajadzētu vismaz kaut kādu vienošanās protokolu parakstīt vai kaut ko tml.!
Kasablanka
Kasablanka 21.06.2006 15:22
33 ziņojumi
Vienošanās noteikti vajadzēs par izmaiņām algā. Bet šodien Jūs taču neiepazīstina ar rīkojumu par atlaišanu no darba un saskaņā ar Darba Likuma 128.panta1.daļu neveic ar Jums galīgo norēķinu.

Ja nekādas darbības netiek veiktas, kas liecinātu par to, ka ar Jums tiks pārtraukts darba līgums, pirmdien mierīgi nāciet darbā. Rīkojumu par atlaišanu ( tas ir sliktākajā gadījumā) ar atpakaļdatumu neparakstiet. Ja gribēs atlaist no darba, tad paši lai jau domā kādā veidā. Bet par algas palielināšanu pašai būtu jāuzsāk saruna, kad līgums tiks pagarināts uz nenoteiktu laiku.
Elita33
Elita33 21.06.2006 15:58
513 ziņojumi
Paldies jums!
Kasablanka
Kasablanka 21.06.2006 16:05
33 ziņojumi

Paldies pateica

Nosūtīt ziņojumu Pievienot Kontaktiem

Vietnes izmantošanas laiks bez autorizācijas ir beidzies!

Lai varētu turpināt izmantot vietni, jums ir jāautorizējas vai jāreģistrējas.

Pēc 10 sekundēm jūs automātiski novirzīs uz reģistrācijas lapu.