Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
Darba likumdošana, darba attiecības. Darba drošība.
пенсионер Uz tēmu sarakstu

Valjushka 06.06.2006 13:26
9 ziņojumi
9 ziņojumi
Atbildes (18)
Получается, что пенсионер теряет в зарплате и не получает пенсию?

Valjushka 06.06.2006 13:35
9 ziņojumi
9 ziņojumi
Так каой же он пенсионер, если пенсию не оформил. По моему, к нему, пока не оформит, надо применять 33,09% соц. и все льготы
2005.12.20. MK>Noteikumi nr. 968
3. Obligāto iemaksu likme, ja darba ņēmējs ir sasniedzis vecumu, kas dod tiesības uz valsts vecuma pensiju, ir 27,38 % no obligāto iemaksu objekta. Obligāto iemaksu likmes sadalījums starp darba devēju un darba ņēmēju ir attiecīgi 19,93 % un 7,45 %.
Tātad ja ir sasniedzis atbilstošo vecumu jārēķina pēc pensionāru likmes. Neapliekamo minimumu nepiemēro, bet gadam beidzoties pensionārs var iesniegt IeIeN deklarāciju un saņemt pārmaksāto nodokli atpakaļ.
3. Obligāto iemaksu likme, ja darba ņēmējs ir sasniedzis vecumu, kas dod tiesības uz valsts vecuma pensiju, ir 27,38 % no obligāto iemaksu objekta. Obligāto iemaksu likmes sadalījums starp darba devēju un darba ņēmēju ir attiecīgi 19,93 % un 7,45 %.
Tātad ja ir sasniedzis atbilstošo vecumu jārēķina pēc pensionāru likmes. Neapliekamo minimumu nepiemēro, bet gadam beidzoties pensionārs var iesniegt IeIeN deklarāciju un saņemt pārmaksāto nodokli atpakaļ.
06.06.2006 13:35
- А чего он пенсию не оформил??
- А чего он пенсию не оформил??
Не уверена. Если он достиг, то должен пойти и оформить пенсию. А бухгалтер сам высчитывать, по моему, не должен, достиг он или нет. ИМХО
Lanuska
Не уверена. Если он достиг, то должен пойти и оформить пенсию. А бухгалтер сам высчитывать, по моему, не должен, достиг он или нет. ИМХО
- Должен должен Светик.;)
- Должен должен Светик.;)
Ēs domāju, ka tieši tāpēc, lai grāmatvedim nav jāzīlē kafijas biezumos - ir vai nav pensija piešķirta ir noteikts, kritērijs vecums. Pensionēšaās vecums valstī ir noteikts ar likumu, kurš būtu grāmatvedim jāzin.
Доверяй, но проверяй:). Правильно, надо сдать кустибу , что он пенсионер и применять налог пенсионерский:)
пенсионером он считается с момента наступления пенсионного возраста ,надо в "VID" сдать "ziņas par darba ņemejam" с кодом 33,если он стал пенсионером ,работая у вас,а пенсию он получит,когда оформит(будет сделан перерасчет с момента наступления пенсионного возраста),а если вы не примените к нему ставки налогов как к пенсионеру сразу,то будите потом по требованию из "VID" переделывать отчеты.

Aligo 06.06.2006 14:17
2 ziņojumi
2 ziņojumi
Большое спасибо всем за отзывчивость

Valjushka 06.06.2006 16:15
9 ziņojumi
9 ziņojumi
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt