Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
PVN gada deklarācija + korekcija Uz tēmu sarakstu
PVN gada deklarācija + korekcija
Lūdzu izskaidrojiet, kā jādara. Uzņēmumam 2005, gadā bija 3 ar PVN neapliekamie darījumi (vienā mēnesi), pildot PVN deklarāciju par dec. mēnesi es apr. neatskaitāmo priekšnodokli (neapliekamo darījumu kopsuumu/vasu darījumi kopsummu un iegūto % pareizināju ar priekšnodokli, piem. 50/800=6.25% un 6.25%*200 (priekšnodoklis)=12.5-neatskaitāmais)
Bet tagad man jāveic korekcija, ja pareizi sapratu, tad vajag: visu ar PVN apliekamo darījumu kopsuumu/ar PVN apliekamo un neapliekamo darījumu kosummu par visu gadu. Man piemēram, sanāca šīs koeficients 1%. un ko tālāk darīt???
šo 1% jādala ap priekšnodokli uz 31.12.2005?
Atbildes (3)
Сосчитайте весь предналог за год и умножте его на 1%, полученную сумму сверьте с суммой которую отняли от предналога а вдекабрьской декларации и в зависимости от итога делаете коррекцию, т.е. или у Вас будет переплата или нужно будет доплатить.
ok, tad piemēram, par 2005. gadu priekšnodoklis -500Ls (valsts parādā)*1% =5Ls, bet neatskaitāmais bija 12.5-tātad 7.5 pārmaksa
PVN gada deklarācijā taksācijas gadā apr. nodokļa summa 500
PVN gada deklarācijā taksācijas gadā apr. nodokļa summa ievērojot veiktās korekcijas -7.5
no budžeta atmaksājamais nodoklis - 507.50Ls
būs pareizi?
un kā pareizi būtu jāiegrāmato decembra mēnesi neatskaitāmo priekšnodokli (t.i. K ies 5721, bet ko tādos gadījumos liek Deb??)
По дебету - в расходы (7ХХХ).
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt
Rediģēšanas vēsture