По-русски
Piemēram: PVN deklarācija

Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).

Gada pārskats

PVN gada deklarācija + korekcija Uz tēmu sarakstu

PVN gada deklarācija + korekcija
Lūdzu izskaidrojiet, kā jādara. Uzņēmumam 2005, gadā bija 3 ar PVN neapliekamie darījumi (vienā mēnesi), pildot PVN deklarāciju par dec. mēnesi es apr. neatskaitāmo priekšnodokli (neapliekamo darījumu kopsuumu/vasu darījumi kopsummu un iegūto % pareizināju ar priekšnodokli, piem. 50/800=6.25% un 6.25%*200 (priekšnodoklis)=12.5-neatskaitāmais)

Bet tagad man jāveic korekcija, ja pareizi sapratu, tad vajag: visu ar PVN apliekamo darījumu kopsuumu/ar PVN apliekamo un neapliekamo darījumu kosummu par visu gadu. Man piemēram, sanāca šīs koeficients 1%. un ko tālāk darīt???

šo 1% jādala ap priekšnodokli uz 31.12.2005?
Kml
Kml 06.04.2006 12:02
1086 ziņojumi

Atbildes (3)

Сосчитайте весь предналог за год и умножте его на 1%, полученную сумму сверьте с суммой которую отняли от предналога а вдекабрьской декларации и в зависимости от итога делаете коррекцию, т.е. или у Вас будет переплата или нужно будет доплатить.
Amuil
Amuil 06.04.2006 12:04
26369 ziņojumi
ok, tad piemēram, par 2005. gadu priekšnodoklis -500Ls (valsts parādā)*1% =5Ls, bet neatskaitāmais bija 12.5-tātad 7.5 pārmaksa

PVN gada deklarācijā taksācijas gadā apr. nodokļa summa 500

PVN gada deklarācijā taksācijas gadā apr. nodokļa summa ievērojot veiktās korekcijas -7.5

no budžeta atmaksājamais nodoklis - 507.50Ls

būs pareizi?

un kā pareizi būtu jāiegrāmato decembra mēnesi neatskaitāmo priekšnodokli (t.i. K ies 5721, bet ko tādos gadījumos liek Deb??)
Kml
Kml 06.04.2006 12:27
1086 ziņojumi
По дебету - в расходы (7ХХХ).
Martinas
Martinas 06.04.2006 22:41
38532 ziņojumi

Paldies pateica

Nosūtīt ziņojumu Pievienot Kontaktiem

Vietnes izmantošanas laiks bez autorizācijas ir beidzies!

Lai varētu turpināt izmantot vietni, jums ir jāautorizējas vai jāreģistrējas.

Pēc 10 sekundēm jūs automātiski novirzīs uz reģistrācijas lapu.