Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
Atvaļinājuma kompensācija - par cik gadiem? Uz tēmu sarakstu
Atvaļinājuma kompensācija - par cik gadiem?
Darbinieku atlaiž uz savstarpējās vienošanās pamata (DL 114.p). Darbinieks vairākus gadus nav izmantojis pienākošos atvaļinājumu. (Faktiski atvaļinājumi ir bijuši, vienkārši - nav noformēti.) Sanāk, ka kompensācija par neizmantoto atvaļinājumu šim darbiniekam jāizmaksā par visiem nostrādātajiem gadiem bez ierobežojuma (kaut vai par 10)? Es nekur nevaru atrast likumdošanas aktus, kuri dotu iespēju ierobežot kompensējamo periodu vai izmaksājamo summu. Manuprāt, vienīgais kā varu noņemt no sevis atbildību - lai vadība savā rezolūcijā man uzdod - par kādu gadu skaitu aprēķināt kompensāciju. Kādi ir viedokļi, risinājumu varianti?
PĀĀĀLDIES!!!
Atbildes (56)
Priekšniecība tā sistemātiski, neatlaidīgi jāpieradina un jāpārliecina, ka papīram dažrez ir ļoti liela nozīme.
Ar šo gadījumu var arī sākt šo 'izglītošanas' darbu.:)
> Qwert - хорошее - до момента, кода увидит сумму... А при расчёте виноват бух...
> T_ - tā jau arī daru. Bet tas provocē skaļus un garus monologus...
Kā jau teicu - šis ir ļoooti pamācošs gadījums jūsu priekšniecībai.
Kad skar vadības kabatu, viņi ļoti ātri mācās 'liekus' papīrus parakstīt.:)
Мадос, классная фотка! И кто здесь кто?:)
> T_ - es jau ar' ceru, ka būs "laba skola"...
> Katriona & Qwert - неприлично издеваться над внешним видом...
Я подозреваю, что это ее лучшая половина:)))
Псина точно классная! Где вы все берете такие прикольные фотки?!
А я такой аватарчик уже где-то в интернете видела (у кого-то). Классная фотка!
Madoc, а два года распространяются на выдвижение претензий по трудовым спорам, а не на компенсацию за отпуска. Компенсировать надо все года, раз не было оформлено.
Kur ir Классная фотка! Es arī gribu redzēt
Лидушка, нажмите на Madoc
Skatos - man pamazām veidojas fanu klubs!...

Internetā ne tādus vien brīnumus var atrast...
Paldies visiem par viedokļiem un подсказска-ām!

Jūtos gatavs cīņai ar administrāciju un pamatot DL 31. panta pielietošanas/nepielietošanas robežas.
Спасибо всем!
Foto - nu SUPPER!
Ирена22 "Madoc, а два года распространяются на выдвижение претензий по трудовым спорам, а не на компенсацию за отпуска. Компенсировать надо все года, раз не было оформлено." -
полностью согласна!
Думаю, тем, кто хочет себя обезопасить, лучше выплачивать компенсацию только за 3 года.
Valterin
Что касается отпусков, думаю, что по суду работник сможет получить компенсацию за все время.
думаю, что по суду работник сможет получить компенсацию НЕ за все время, а максиму за 3 года. Суд прислушается к мнению Версховного суда.
F5
от кого?
Не от кого,а от чего. От не признания этих расходов в качестве оправданных (хоз.расходов) с восстановлением в декларации ПНП.
Как могут быть признаны неоправданными расходы, с которых удержаны все положенные налоги, по-моему, в какой-то из тем уже пришли к выводу, что к ПНП это не относится, коли удержаны все зарплатные налоги.
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt
Rediģēšanas vēsture