Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
PVN no saņemtā avansa
Tikai mēnesi strādaju šajā firmā, tapēc neko nezinu par pagājušā gadā veikto grāmatvedības uzskaiti. Lieta tāda, ka bilance par 2005.g.jaunodota, bet tikko atklāju, ka ir kļūda!
Novembrī klients iemaksājis avansu: D2620-K5210 (visa avansa summa), D2392-K5721 (PVN).
Decembrī izrakstīta PPR: D2310-K6110 K5721. Un tas arī viss! Avansa maksājums un PVN nav pārgrāmatots! Tagad nesaprotu, kā labāk rīkoties- labot bilanci un pārgrāmatot avansu decembrī vai arī neaiztikt vairs 2005.g. un pārgrāmatot avansu jau 2006.g. Saprotu, ka pareizāks ir 1.variants bet negribas labot bilanci :((
Atbildes (18)
Баланс как хотите, а вот декларацию по подоходному пересдать придется, поскольку были занижены доходы за 2005 год и соответственно уменьшилась сумма налога
Man sajuka, biju domājusi, ka nodots viss gada pārskats un to negribas labot.
Komarik, kapēc jālabo deklarācija? Ienākums jau ir uzrādīts, nav tikai pārgrāmatots avans, kā rezultātā ir PVN pārmaksa un uz gada beigām nesakrīt salīdzināšanas akts. Vai pareizi sapratu, Mikiite?
Я понимаю, что ППР выписан и только в нем проводки указаны, а в учете ничего не прошло и полученная реализация осталась на авансах.
Decembrī nav iegrāmatots: D5210- K2310 un D5721- K2392 (PVN)
Nesakrīt salīdzināšanas akts un arī PVN deklarācija nav pareiza
А это D2310-K6110 K5721 в декабре было проведено?
Крутой бух баланс делал, по два раза оставил в балансе и дебитора и кредитора. Тогда декларация по ПНП ни причем, сами остатки в балансе меняются, а реализация по 6 прошла и в прибыли учтена.
Es domāju:
Ka jālabo PVN deklarācija.
Kļūdu var neuzrādīt, ja klūda nav būtiska (atkarībā no summas.)Ja kļuda ir būtiska, kļuda jāuzrāda nākamā gada pārskatā.
Llp
Summa ir liela- avanss 2177 Ls, PVN- 332 Ls.
Tātad tomēr decembrī jāveic avansa pārgrāmatošana, jālabo PVN dekl. un gada pārskats ari
Paldies visiem par palīdzī!
1. Tās ir tikai manas jauna un nepieredzējuša gurķa domas!
2. Es neteicu, ka jālabo decembrī, bet gan nākošā gada sākumā - LGS Nr.4., un jāpaskaidro pielikumā.
3. Jāpagaida ko teiks pieredzējušāki kolēģi
Ar nākošā gada sākumu biju domājis nākoša gada pārskatā, pārskatu par 2004 gadu var nemainīt, ja ļoti negribas. Summas būtiskums atkarīgs no jūsu aktīvu kopsummas. Vienam 2000 LVL var būt būtiski, bet citam 1000000 LVL var šķist nebūtisks.
Ar nākošā gada sākumu biju domājis nākošā gada pārskatu, pārskatu par 2004 gadu var nemainīt, ja ļoti negribas. Summas būtiskums atkarīgs no jūsu aktīvu kopsummas. Vienam 2000 LVL var būt būtiski, bet citam 1000000 LVL var šķist nebūtisks.
Izlaboju gramatiskās kļūdas,šausmas
Llp
Kļūda ir 2005.g. nevis 2004.g., bet tas nemaina lietas būtību
Tad Jūs domājat, ka nelabot 2005.g. pārskatu un PVN dekl., bet izdarīt avansa pārgrāmatošanu 2006.g.?
Būs jāpārlasa LGS
PVN deklarācija gan ir jālabo! Kā jūs savādāk dabūsiet atpakaļ 332 Ls PVN? Vai uzdāvināsiet bāreņiem-ierēdņiem?
Llp
To,ka PVN dekl. jālabo, es saprotu, bet jautājums- kad to labot? Decembrī? Vai arī es to summu varu iekļaut tagad, kad taisīšu dekl.parfebruāri un neko nelabojot decembrī?
Es domāju, ka, lai būtu pareizi, PVN deklarācija jāmaina par decembri. Ja jūs iekļausiet februāra deklarācijā, uz kāda dokumenta pamata jūs prasīsiet atpakaļ priekšnodokli un kurā deklarācijas ailē iekļausiet?
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt
Rediģēšanas vēsture