Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
Grāmatvedības un tirdzniecības dokumentu noformēšana. Ierīces maksājumu reģistrēšanai. Darījumus apliecinoši dokumenti
labojumi dokumentos Uz tēmu sarakstu

Ronits 01.02.2006 14:53
141 ziņojums
141 ziņojums
Atbildes (10)
v bugalterskih dokumentah

Ronits 01.02.2006 14:57
141 ziņojums
141 ziņojums
В 339 правилах(накладные) - дата, подпись, расшифровка подписи, причина.

Inst 01.02.2006 14:58
nav ziņojumu
nav ziņojumu
Правила Км №585 28.пункт
28. Ja tiek laboti attaisnojuma dokumenti vai grāmatvedības reģistri, labojumu izdara ar jaunu ierakstu, kas labo vai atsauc iepriekšējo ierakstu. Grāmatvedības reģistrus var labot, lietojot negatīvus skaitļus (storno). Grāmatvedības dokumentus un reģistrus nedrīkst dzēst. To saturu mainīt (labot, papildināt) drīkst tikai šajos noteikumos noteiktajā kārtībā.
29. Ja tiek laboti papīra dokumenta veidā sagatavotie attaisnojuma dokumenti un grāmatvedības reģistri, katru labojumu atrunā, norādot, kas, kad un kāpēc labojis, kā arī ar parakstu apstiprina tā persona, kura izdarījusi labojumu.
28. Ja tiek laboti attaisnojuma dokumenti vai grāmatvedības reģistri, labojumu izdara ar jaunu ierakstu, kas labo vai atsauc iepriekšējo ierakstu. Grāmatvedības reģistrus var labot, lietojot negatīvus skaitļus (storno). Grāmatvedības dokumentus un reģistrus nedrīkst dzēst. To saturu mainīt (labot, papildināt) drīkst tikai šajos noteikumos noteiktajā kārtībā.
29. Ja tiek laboti papīra dokumenta veidā sagatavotie attaisnojuma dokumenti un grāmatvedības reģistri, katru labojumu atrunā, norādot, kas, kad un kāpēc labojis, kā arī ar parakstu apstiprina tā persona, kura izdarījusi labojumu.
Vislabāk man no šitā visa patīk "kāpēc labojis" , sevišķi ja dokumentā knapi pietiek vietas izlabotajam un parakstam.
Var lietot īsi > *labotam Ls 1.02 ticēt*. Vismaz es tā daru gadījumos, kur ir šāda situācija par kuru runā Sola.

Liepupe 01.02.2006 15:19
nav ziņojumu
nav ziņojumu
Tā jau ir.
bet loģiski jau labo tad ,ja ir kļūdījies, kas tur ko skaidrot, kāpēc.
Lobotam Ls 1.02 ticēt- manuprāt neatbild uz jautājumu kāpēc labojis.
Es vēl saprotu ka anulēšanas iemesli var būt dažādi.
bet loģiski jau labo tad ,ja ir kļūdījies, kas tur ko skaidrot, kāpēc.
Lobotam Ls 1.02 ticēt- manuprāt neatbild uz jautājumu kāpēc labojis.
Es vēl saprotu ka anulēšanas iemesli var būt dažādi.
... pēc loģikas: *labotam Ls 1.02 ticēt* - nozīmē, ka iepriekšējais *kļūda* ...

Liepupe 01.02.2006 15:38
nav ziņojumu
nav ziņojumu
es rakstu "labots kļūdains ieraksts uz 1,02 Ls" grāmatvede Uzvārds (paraksts)
Ja var uzrakstīt labotam ticēt, tad var uzrakstīt arī labots kļūdains ieraktsts un ir atbilde uz "kāpēc" labots.
Ja var uzrakstīt labotam ticēt, tad var uzrakstīt arī labots kļūdains ieraktsts un ir atbilde uz "kāpēc" labots.
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt