Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
Grāmatvedības atskaites, VID - attiecības, informācija, audīts
Z/S pārreģistrācija uz SIA Uz tēmu sarakstu

Merilda 12.11.2005 12:04
21 ziņojums
21 ziņojums
Atbildes (2)
Man būs tagad tā, ka Z/S kļūs par UIN maksātāju. tad, cik saprotu vienkārši ienesīšu bilancē inventarizācijas datus. Bet es zvanīju par pārveidošanu par SIA- tad tas esot cits uzņēmums un tad jau ieguldītos pamatlīdzekļus statūtos nosaka.Liekatpamatlīdzekļos, ko uzskatāt par vajadzīgu.Tikai mantiskais ieguldījums nedrīst būt vairāk kā puse no ieguldāmā pamatkapitāla.Pārējais jāiegulda naudā, jāiemaksā gada laikā. tā kā māju šai gadījumā arī nebūtu lietderīgi ieguldīt, es domāju.Par bilancēm- protams tev būs slēguma, jo Z/S likvidējas un sākuma, jo ir jauns SIA.

Velta50 12.11.2005 13:02
280 ziņojumi
280 ziņojumi
Arī man šogad radās jauns SIA no ZS.JaunaisSIA no ZS pārņēma tikai to, ko tam vajadzēja.Piemēram, preces veikalā.Un ZS kļuva par kreditoru, kamēr beigsies saistības.Pārreģistrējoties ieteica nesaistīties ar ZS reorganizējot ti, bet veidot pilnīgi jaunu SIA ar savu pamatkapitālu, un tā mēs kļuvām divas juridiskas personas.Arī ZS ir lauku māja un praktiski bez tirdzniecības,kas nodalījās, saimnieciskā darbība nenotiek.Tādēļ VID uzrakstījām vēstuli,ka ZS saimniecisko darbību pārtrauc uz laiku,iespējams,ka nekas tālāk netiks veikts,bet,kamēr saņems naudu par precēm un sava debitora(SIA),tā juridiski pastāvēs.Tā kā īpašnieks domā pareizi,nevajag ēku ņemt uz SIA, ko darīt ar ZS, viņam tālāk jādomā.Gada pārskats būs jāiesniedz katram.

Vijoliite 14.11.2005 06:14
1711 ziņojumi
1711 ziņojumi
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt