Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
Darba likumdošana, darba attiecības. Darba drošība.
Vai viens no dibinātājiem, var būt grāmatvedis? Uz tēmu sarakstu

Agitak 13.10.2005 11:32
35 ziņojumi
35 ziņojumi
Atbildes (46)
Я не поняла, на Сканстес ему обещали выдать 5-10 латов из бюджета на поправку измученного работой организьма?

Interesanti, kāda varētu būt max summa? Te noteikti ir pārkāpts likums "Par grātvedību". Kādas tur ir summas, par lik. neievērošanu? Tiko ātri pārskatīju, bet neko neatradu, "par nod.unnodevām" arī it kā pārskrēju, tur arī neko neieraudzīju? Interesanti gan būtu uzzināt, ar ko ir jārēķinās?

Ane 13.10.2005 23:29
619 ziņojumi
619 ziņojumi
Tas neattiecas uz IK un ZS vadītājiem, tie var.

Agitak 14.10.2005 09:25
35 ziņojumi
35 ziņojumi
domāju, ka viņi var piemērot APK 166.6 pants. Grāmatvedības, pārskatu iesniegšanas un statistiskās informācijas noteikumu neievērošana
Par normatīvajos aktos noteikto grāmatvedības kārtošanas nosacījumu neievērošanu, gada pārskatu, konkrēto nodokļu likumos paredzēto pārskatu, statistikas pārskatu vai statistiskās informācijas neiesniegšanu attiecīgajos normatīvajos aktos noteiktajos termiņos vai nepilnīgu iesniegšanu attiecīgajām valsts institūcijām —
uzliek naudas sodu no simt līdz simt piecdesmit latiem.
"Par normatīvajos aktos noteikto grāmatvedības kārtošanas nosacījumu neievērošanu"- neievērots likuma Par grāmatvedību 3.pants (manuprāt, ja gribēs piekasīties, tad varēs).
Par normatīvajos aktos noteikto grāmatvedības kārtošanas nosacījumu neievērošanu, gada pārskatu, konkrēto nodokļu likumos paredzēto pārskatu, statistikas pārskatu vai statistiskās informācijas neiesniegšanu attiecīgajos normatīvajos aktos noteiktajos termiņos vai nepilnīgu iesniegšanu attiecīgajām valsts institūcijām —
uzliek naudas sodu no simt līdz simt piecdesmit latiem.
"Par normatīvajos aktos noteikto grāmatvedības kārtošanas nosacījumu neievērošanu"- neievērots likuma Par grāmatvedību 3.pants (manuprāt, ja gribēs piekasīties, tad varēs).
Nesaprotu . Tad Jūs gribiet teikt , ka es kā SIA dibinātājos esoša parsona nevaru būt arī šī SIA grāmatvedis. UR noformēta arī kā valdes loceklis ar paraksta tiesībām. Bet SIA ir valdes pr. kurš pieņem lēmumus par saimniecisko darbību , bet grāmatvedis ir tikai saimnieciskās darbības dokumentālais atspoguļotājs.Lēmumu galīgo viņš nepieņem. Arī bankā noformētas paraksta tiesības tikai valdes pr..
Ilma, ja dibinātājs nav valdes loceklis, tad, manuprāt viņš var strādāt par grāmatvedi. Ja viņš nav valdes loceklis - tas nozīmē, ka viņs nepild vadības funkcijas, tātad grāmatvedība ir atdalīta no vadības.
Redz kā ! Par to nemaz nebijām iedomājušies. Tomēr domāju , ka arī piem. VID tam līdz šim nav pievērsis sevišķu uzmanību. Visur VID kārtojot dokumentus VID apskatās savos kompjuteros un redz , ka esmu valdes locekle un man ir paraksta tiesības kā valdes loceklim un labi zin , ka esmu arī grāmatvede. Bet neviens ne vārdu nav bildis.Kaszina , varbūt līdz laikam ;)Nu ko pie nākošās dibinātāju sanāksmes vajadzēs to pārrunāt . Bet vienīgi žēl ka jātaisa būs tad izmaiņas caur UR. Re , ja vgk dalībnieki tik cītīgi nelasītu likumdošanu un šeit neapspriestu un es arī tai skaitā nekas tamlīdzīgs neienāktu prātā :).
Ilma.
Mēs vēl īsti neesam sākuši savu darbību, bet jau iesniedzām Statūtu grozījumus, par manis atcelšanu no valdes locekļa pienākumiem, palieku kā dibinātājs, jo man VIDā jau sākumā pieteica ar to rēķināties, ka nepieļaus ka uzņ.vadītājs ir grāmatvedis - visi kas ir valdē vai padomē, skaitās uzņēmuma vadītāji.
Mēs vēl īsti neesam sākuši savu darbību, bet jau iesniedzām Statūtu grozījumus, par manis atcelšanu no valdes locekļa pienākumiem, palieku kā dibinātājs, jo man VIDā jau sākumā pieteica ar to rēķināties, ka nepieļaus ka uzņ.vadītājs ir grāmatvedis - visi kas ir valdē vai padomē, skaitās uzņēmuma vadītāji.

Agitak 14.10.2005 19:52
35 ziņojumi
35 ziņojumi
Re cik Jūsu VID ir guds , mūsējie gan vēl līdz tam nav aizdomājušies
Domājam nekādus labojumus UR neveiksim , kamēr vajadadzēs ko citu izmainīt.

и бухом и дворником пусть работает

Markoz 17.10.2005 14:59
374 ziņojumi
374 ziņojumi
Kur ir likuma teikts kas ir uznemuma vaditajs?
Ir interesanti precizs definajums.
Principa klasifikatora ir tikai amats direktors. Lai kaut ko vadit vajag darbaligums, ka esi direktors...
tad man skiet ja neesmu darbaattiecibas ka direktors tad varu iestaties darba attiecibas ka gramatvedis neskatoties uz to ka esmu valdes loceklis...
Ir interesanti precizs definajums.
Principa klasifikatora ir tikai amats direktors. Lai kaut ko vadit vajag darbaligums, ka esi direktors...
tad man skiet ja neesmu darbaattiecibas ka direktors tad varu iestaties darba attiecibas ka gramatvedis neskatoties uz to ka esmu valdes loceklis...

Am 25.01.2006 22:29
82 ziņojumi
82 ziņojumi
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt