Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
Darba likumdošana, darba attiecības. Darba drošība.
Mācību maksa... Uz tēmu sarakstu

Baibinja 24.08.2005 13:02
83 ziņojumi
83 ziņojumi
Atbildes (16)
Nēe, mācību maksa par studijām universitātē(semestra samaksa)...Es jau arī tā domāju, ka neiekļauj...

Baibinja 25.08.2005 10:15
83 ziņojumi
83 ziņojumi
Maksa par studijām universitātē jāpieliek pie algas un jāapliek ar visiem nodokļiem. Tā būs kā papildus alga.
Мартинас, если это рассматривать как доп.зарплату, то включать в расчет отпускных?

Xan 25.08.2005 13:27
4878 ziņojumi
4878 ziņojumi
Nu, tad kā ir pareizāk?????

Baibinja 26.08.2005 09:59
83 ziņojumi
83 ziņojumi
Jāskatās darba līgums - kā ir noteikta šī maksa.
Domāju, ka tas NAV darba devēja pienākums ieslēgt to vid.izpeļņas aprēķinā priekš atvaļinājuma (bet drīkst)
Likumā skaidri teikts: alga, piemaksas un prēmijas = darba samaksa.
Tomēr šī maksa noteikti iespaidos vidējās apdrošināšanas iemaksu algu (slimības pabalstiem).
Domāju, ka tas NAV darba devēja pienākums ieslēgt to vid.izpeļņas aprēķinā priekš atvaļinājuma (bet drīkst)
Likumā skaidri teikts: alga, piemaksas un prēmijas = darba samaksa.
Tomēr šī maksa noteikti iespaidos vidējās apdrošināšanas iemaksu algu (slimības pabalstiem).
Вот и мне казалось, что работодателю включать оплату за обучение в расчет среднего невыгодно, да и не нужно, вроде.
Tā jau es arī sliecos domāt. Samulsināja dažu viedokļi, ka jāiekļauj...

Baibinja 26.08.2005 10:54
83 ziņojumi
83 ziņojumi
Koplīgumā šāds punkts par to -31. Apmaksāt darbiniekiem, kuri sekmīgi mācās izglītības iestādē, lai iegūtu darba pienākumu izpildei nepieciešamās zināšanas, pusi no mācību gada maksas.

Baibinja 26.08.2005 11:03
83 ziņojumi
83 ziņojumi
Не убедили вы меня до конца, вот например: работнику оплатили обучение, обложили налогами, соответсвенно показываем в сообщении по соц.и ПНН. Правильно?
Предположим работник через пару месяцев выходит на больничный В, собес же эту сумму включит в расчет больничного? А как расчитывать фирме, если принесут больничный А? Включать в расчет? Если да, то почему не включать в расчет отпускных?
Предположим работник через пару месяцев выходит на больничный В, собес же эту сумму включит в расчет больничного? А как расчитывать фирме, если принесут больничный А? Включать в расчет? Если да, то почему не включать в расчет отпускных?

Xan 26.08.2005 12:44
4878 ziņojumi
4878 ziņojumi
Es neielēgtu mācību maksu arī A lapas apmaksas aprēķinam . Bet no otras puses loģiski izkalusās , ka B lapai to ieslēgs. Bet B lapai ieslēgs arī slimības lapas A un atvaļinājuma apmaksu , jo arī no tām ir aprēķināts gan VSAOI , gan IIN. VSAA jau nezin, kas ir ietverts kopējā summā no kuras ir maksāts VSAOI. Bet DL tā kā nosaka ka šis izmaksas nav jāiekļauj atvaļinājuma aprēķinā. Pēc tādas loģikas es domāju.
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt