Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
Darba likumdošana, darba attiecības. Darba drošība.
SIA un grāmatvedis Uz tēmu sarakstu

Dzuljeta 23.08.2005 09:25
58 ziņojumi
58 ziņojumi
Atbildes (158)
Tā arī ir. Kase tiek kārtota 1x reizi nedēļā.
Labāk būs jānoformē uz dažām h mēnesī un visa opera, lai vismaz sirds mierīga. Mazs uzņēmums vai liels - papīru jau tāpat netrūkst:)
Labāk būs jānoformē uz dažām h mēnesī un visa opera, lai vismaz sirds mierīga. Mazs uzņēmums vai liels - papīru jau tāpat netrūkst:)

Dzuljeta 23.08.2005 10:23
58 ziņojumi
58 ziņojumi
Neviens jau neraksta ne orderus,ne kasi.Topamatā dara grāmatveži.Es jau arī katru dienu nerakstu.Tikailieta tāda,ja atnāk pārbaude un konstatē faktu-nav kase sarakstīta atbilstoši noteik.,nav paraksti u.t.t.,tad tas mazais frizieris vai vēl kāds cits visā vaino gr-di nevis sevi,plus vēl palaiž pa pilšetu pīli-redz kādi slikti gr-ži neko nedara,nekas nav kārtībā.Taču cik maksā gr-dim par to darbu -par to gan nesaka neko.Kasattiecas par mani,man vienā ofisā stāv vairāku firmu dok.,tad es tur arī kārtoju šīm firmām dokumentus.Samaksapietiekoša uz to darba laiku.

Valentinar 23.08.2005 10:24
411 ziņojumi
411 ziņojumi
а вы сама- та бух?

Ushla 23.08.2005 10:24
1455 ziņojumi
1455 ziņojumi
Pilnībā piekrītu ...

Dzuljeta 23.08.2005 10:25
58 ziņojumi
58 ziņojumi
Jā, esmu grāmatvede vairākās firmiņās. Tikai šī firma nesen nodibinājusies . Un firmas īpašnieks tikai spriedelē - ka tik mazāk būtu jāmaksā grāmatvedim, domā visādus variantus kā noformēt. Manuprāt nav tik un tā citas izejas - bez grāmatveža firmām neiztikt.

Dzuljeta 23.08.2005 10:31
58 ziņojumi
58 ziņojumi
ну если вы бух- пусть Вам платят каждый месяц, а оформляет- как хочет;) у меня есть такие-эклномят на налогах;)

Ushla 23.08.2005 10:34
1455 ziņojumi
1455 ziņojumi
Джульета.
Если вы бухгалтер, то зачем помогаете директору придумывать как не платить бухам деньги. Такие размышления тоже денег стоят.
Если сам умный, то пусть сам и думает. Если не может придумать, то пусть платит специалистам.
Но бухгалтер должен быть. А если учесть, что парикмахерские - сфера особого риска и их любят посещать всякие контролеры, то еще и недешевого буха надо брать.
Если вы бухгалтер, то зачем помогаете директору придумывать как не платить бухам деньги. Такие размышления тоже денег стоят.
Если сам умный, то пусть сам и думает. Если не может придумать, то пусть платит специалистам.
Но бухгалтер должен быть. А если учесть, что парикмахерские - сфера особого риска и их любят посещать всякие контролеры, то еще и недешевого буха надо брать.
Vienai firmai bija temat.pārbaude un līdzināja tabeli ar parakstiem uz dok.Labāk jau uzrādīt pa 1 st.(sliktākajā gadījumā pa 0.5 st.)dienā.Mēnesī nekas dižs jau tur nesanāk,nodokļi arī nemaz tik graujoši neiznāks.Vilks būs paēdis un kaza dzīva.

Valentinar 23.08.2005 10:40
411 ziņojumi
411 ziņojumi
Taču jums es ieteiktu-vispirms visu norunāt-ko kurš darīs,cik tas maksās,kurš par ko atbild.Janāk klāt papildus darbi,tad papildus samaksa,arī par atvaļinājumu uzreiz jānostāsta.Lai ir skaidrība visur.

Valentinar 23.08.2005 10:45
411 ziņojumi
411 ziņojumi
Nezinu, bet man neliela DUSMA ir, jo tiesham liekas, ka tam gramatveim nav nekas jadara un tikko ari man viens it ka mazs IK pieteicies, bet.. protams ekonomet velas utt.
Stulbakais jau ir tas, ka noformejot gramatvedi uz dazham stundam darba apjoms tas nemazina, jo ik menesi javed atskaites + veikalam butu labi, ja ved EKA zhurnalu gramatvedis ik nedelu, jo tad vieglak savilkt galus, bet...
Galvena doma - ATBILDIBU jau tas nemzaina!
Stulbakais jau ir tas, ka noformejot gramatvedi uz dazham stundam darba apjoms tas nemazina, jo ik menesi javed atskaites + veikalam butu labi, ja ved EKA zhurnalu gramatvedis ik nedelu, jo tad vieglak savilkt galus, bet...
Galvena doma - ATBILDIBU jau tas nemzaina!

Sindija 23.08.2005 10:54
988 ziņojumi
988 ziņojumi
Jā tā ir. Jūs man droši vien piekritīsie, ka bieži nākas saskarties - ar to, ka grāmatvežu darbu šad tad novērtē pārāk niecīgi, kas ta tur - pāris papīri utt. Bet papīru nav maz, likumdošana mainās, viss aug un mainās - atskaites pieaug. Un tas pats - atbildība. Viss tikai domā - kā ieekonomēt uz mūsu rēķina. Arī tas tiesa.

Dzuljeta 23.08.2005 11:21
58 ziņojumi
58 ziņojumi
все не читала, мож потому не поняла:(- у вас бух-е докуметы во магазинам-парикмахерским? что если проверка придет- а кас. ордера нету?

Uzzi 23.08.2005 11:24
nav ziņojumu
nav ziņojumu
saskaņā ar MK 584 noteikumiem 14.8.punktuuz kases ieņēmumu orderiem viens no obligātajiem rekvizītiem ir uzņēmuma vadītāja vai(!!!) atbildīgā grāmatveža paraksts.
Ja uz pārbaudes brīdi uz kases ordera ir kasiera un direktora paraksts, tad sodu uzlikt nevar, grāmatvedis pamato to, ka Mk noteikumos nr.585 ir teikts, 10.pants„Visus ierakstus grāmatvedības reģistros izdara saimnieciskā darījuma dienā vai iespējami drīz pēc tās, bet ne vēlāk kā 15 dienu laikā pēc tā mēneša beigām, kurā saimnieciskais darījums noticis. Ierakstus izdara divkāršā ieraksta sistēmā, pamatojoties uz attaisnojuma dokumentiem vai viendabīgu dokumentu kopsavilkuma datiem. ..."Līdz ar to grāmatvedis pārbauda un paraksta kases orderus tad, kad veic kases mēneša pārskata sagatavošanu (žurnālorderi) un manis pēc lai viņi līdzina tabeles ar parakstiem... nekru nav teikts, ka pie paraksta vēl būtu jāliek datums, kad tas tiek parakstīts- kad grāmatvedis pārbauda, tad arī paraksta- tas nenozīmē, ka tieši tajā datumā, kad kases orderis ir sastādīts.
Nu bet tās ir manas subjektīvās domas.
Ja uz pārbaudes brīdi uz kases ordera ir kasiera un direktora paraksts, tad sodu uzlikt nevar, grāmatvedis pamato to, ka Mk noteikumos nr.585 ir teikts, 10.pants„Visus ierakstus grāmatvedības reģistros izdara saimnieciskā darījuma dienā vai iespējami drīz pēc tās, bet ne vēlāk kā 15 dienu laikā pēc tā mēneša beigām, kurā saimnieciskais darījums noticis. Ierakstus izdara divkāršā ieraksta sistēmā, pamatojoties uz attaisnojuma dokumentiem vai viendabīgu dokumentu kopsavilkuma datiem. ..."Līdz ar to grāmatvedis pārbauda un paraksta kases orderus tad, kad veic kases mēneša pārskata sagatavošanu (žurnālorderi) un manis pēc lai viņi līdzina tabeles ar parakstiem... nekru nav teikts, ka pie paraksta vēl būtu jāliek datums, kad tas tiek parakstīts- kad grāmatvedis pārbauda, tad arī paraksta- tas nenozīmē, ka tieši tajā datumā, kad kases orderis ir sastādīts.
Nu bet tās ir manas subjektīvās domas.
Cleo ar kasi ir cita kustība, grāmatvedis izraksta orderi, bez grāmatveža paraksta kasieris nevar izsniegt naudu no kases.:(
hmm. kur ta tas ir teikts? Vai tad grāmatvedim ir lielāka vara ar parakstu nekā direktoram? Ja uz kases ordera ir direktora paraksts....
Valentinar ir taisnība.Arī es strādāju nelielā firmā.Man ir "Zalktis" un es daru visus darbus , gan kasiera, gan grāmatveža, gan lietveža.Kasieris, uzņēmuma šefs , tikai paraksta dokumentus.Unkad mums bija pārbaude , tad tiešām salīdzināja darba tabeli ar īeņēmumiem kasē.Unn mums bija vienošanās ar VID darbiniekiem ka grāmatvedis saņems ne mazāk par Ls 20 ''uz rokas''.VID darbiniecei taisnība, kad viņa teica : "Es par 5 latiem nesāktu pat kustēties lai ietu šādu firmu, jo grāmatvedim tskaites jānodod, dokumenti jāsakārto, bilance jāizveido.Darba netrūkst!!!

Aivareno 23.08.2005 16:54
6641 ziņojums
6641 ziņojums
Ar to es domāju - lai cik neliela firma liktos - darba pietiks.

Aivareno 23.08.2005 16:56
6641 ziņojums
6641 ziņojums
Не помню, где сказано, но знаю, что кассовый ордер выписывает бухгалтер и , естественно, его подписывает.
34. Saņemot kases ieņēmumu vai izdevumu orderi vai izmaksu sarakstu (kredītiestādēs un Latvijas Bankā – kases iemaksu un izmaksu attaisnojuma dokumentu), kasierim ir pienākums pārbaudīt, vai norādīti visi paredzētie obligātie rekvizīti (identifikācijas dati), īpaši – vai ir uzņēmuma vadītāja un/vai atbildīgā grāmatveža parakstīta atļauja saņemt vai izdarīt skaidrās naudas maksājumu.
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt