Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
kas tas īsti ir?!
es saprotu, ka pašnodarbinātā persona ir pašnodarbinātā persona, bet kas ir, ja pašnodarbinātās personas apvienojas vienā "saimniecībā", ar savu nosaukumu un reģ.Nr. u.t.t. man rodas jautājums vai tad arī ir jāveic pašnodarbinātās darbības uzskaiti, jeb ir jāveic divkāršā uzskaite?
Atbildes (12)
По-моему, у самозанятых учет ведется по кассовому методу (журнал прихода-расхода).
reģistrējas Komercreģistrā?
nē - nereģistrējas - SIA tā nav...
tad viņi veic uzskaiti pats par sevi katrs vai arī viens pieņem darbā tos citus kā darba ņēmējus un maksā par viņiem soc iemaksas.
jā - viņi veic uzskaiti arī katrs pats par sevi kā pašnodarbinātie, bet sanāk, ka pašnodarbinātie vēl ir apvienojušies un uztaisījuši kopīgu "biznesu"
tad lai dibina SIA un aiziet.
nu vot - tur jau tas sviests - viņi nav kā SIA. Viņi jau darbojas labu laciņu, bet es sāku domāt, vai tas, ka iepriekšējie grāmatveži ir ieviesuši sistēmu - pašnodarbinātie ir pareizi?
Я думаю, что это договорное общество, которое ведет совместную деятельность, потом делят доход и налоги платит каждый за себя.
Согласна с Мартинас, тянет на договорное общество, отсюда и vienkāršā uzskaite.
Правда, сейчас это называется "Personālsabiedrība".
bet personālsabiedrības taču arī reģistrē Komercreģistrā. vai tad ne?
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt
Rediģēšanas vēsture