Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
Grāmatvedības uzskaites jautājumi. Lietvedība
PL??? Uz tēmu sarakstu

Lottosa 02.08.2005 15:03
178 ziņojumi
178 ziņojumi
Atbildes (26)
Опять-таки, каждый сделает так, как сможет обосновать. Кто-то поставит на ОС, сочинив собственный акт о сборе полок (стеллажей), кто-то, может, спишет на расходы.
Кстати, мне вариант с актом о сборе (монтаже) полок из деталей, перечисленных в накладной, понравился.

Pilnīgi pareizi, gribam PL, veidojam paši. Gribam saimnieciskos izdevumus, norakstam detaļas. Īpaši izdevīgs variants par detaļām ir tad, ja mēbeles vai vārtus par 2000-3000 Ls uzliek firmas īpašnieka mājā, bet izdevumus ar pavadzīmi izlaiž caur firmu.

Tiggra123 03.08.2005 11:18
435 ziņojumi
435 ziņojumi
Да ну вас, ребята:) Нравится за других бумажки рисовать - так это личное дело каждого. Можно бумажками обложиться разными, хуже не будет. НО если я решила купить полку, то я решила купить полку. И исхожу я из этого. И продавец, коли уж он обязался эту самую полку мне поставить, пусть будет добр так и написать в документе. Ситуацию, когда заказываешь в фирме запчасти, не зная при этом, что из них потом соорудить,полку или паровоз:) , представить себе довольно трудно.
Насчет изготовления двери - если в этом случае я покупаю услугу ( а не дверь,как мне казалось), то тогда, по аналогии, все производственники должны выписывать не накладные, а счета? Какое мое дело где продавец взял эту дверь? Сам сделал, купил или украл. Я покупаю совершенно определенную вещь.
Насчет изготовления двери - если в этом случае я покупаю услугу ( а не дверь,как мне казалось), то тогда, по аналогии, все производственники должны выписывать не накладные, а счета? Какое мое дело где продавец взял эту дверь? Сам сделал, купил или украл. Я покупаю совершенно определенную вещь.
Gruti man krieviski lasit
bet kautkas vel sanak. Citi manu domu uztvera. Es tad laikam uztaisišu aktu, un pieņemšu kā PL

Lottosa 04.08.2005 13:44
178 ziņojumi
178 ziņojumi
Labāk būs iztaisīt aktu, ka no montāžas detaļām ir izveidots plaukts. Un tad pieņemt kā PL.
Ja kas nav saprotams - nevajag kautrēties, mēs visu pārtulkosim
Ja kas nav saprotams - nevajag kautrēties, mēs visu pārtulkosim

Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt