Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
Grāmatvedības uzskaites jautājumi. Lietvedība
PL??? Uz tēmu sarakstu
Lottosa 02.08.2005 15:03
178 ziņojumi
178 ziņojumi
Atbildes (26)
Опять-таки, каждый сделает так, как сможет обосновать. Кто-то поставит на ОС, сочинив собственный акт о сборе полок (стеллажей), кто-то, может, спишет на расходы.
Кстати, мне вариант с актом о сборе (монтаже) полок из деталей, перечисленных в накладной, понравился.
Pilnīgi pareizi, gribam PL, veidojam paši. Gribam saimnieciskos izdevumus, norakstam detaļas. Īpaši izdevīgs variants par detaļām ir tad, ja mēbeles vai vārtus par 2000-3000 Ls uzliek firmas īpašnieka mājā, bet izdevumus ar pavadzīmi izlaiž caur firmu.
Tiggra123 03.08.2005 11:18
435 ziņojumi
435 ziņojumi
Да ну вас, ребята:) Нравится за других бумажки рисовать - так это личное дело каждого. Можно бумажками обложиться разными, хуже не будет. НО если я решила купить полку, то я решила купить полку. И исхожу я из этого. И продавец, коли уж он обязался эту самую полку мне поставить, пусть будет добр так и написать в документе. Ситуацию, когда заказываешь в фирме запчасти, не зная при этом, что из них потом соорудить,полку или паровоз:) , представить себе довольно трудно.
Насчет изготовления двери - если в этом случае я покупаю услугу ( а не дверь,как мне казалось), то тогда, по аналогии, все производственники должны выписывать не накладные, а счета? Какое мое дело где продавец взял эту дверь? Сам сделал, купил или украл. Я покупаю совершенно определенную вещь.
Насчет изготовления двери - если в этом случае я покупаю услугу ( а не дверь,как мне казалось), то тогда, по аналогии, все производственники должны выписывать не накладные, а счета? Какое мое дело где продавец взял эту дверь? Сам сделал, купил или украл. Я покупаю совершенно определенную вещь.
Gruti man krieviski lasit
bet kautkas vel sanak. Citi manu domu uztvera. Es tad laikam uztaisišu aktu, un pieņemšu kā PL
bet kautkas vel sanak. Citi manu domu uztvera. Es tad laikam uztaisišu aktu, un pieņemšu kā PL
Lottosa 04.08.2005 13:44
178 ziņojumi
178 ziņojumi
Labāk būs iztaisīt aktu, ka no montāžas detaļām ir izveidots plaukts. Un tad pieņemt kā PL.
Ja kas nav saprotams - nevajag kautrēties, mēs visu pārtulkosim
Ja kas nav saprotams - nevajag kautrēties, mēs visu pārtulkosim
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt