Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
Darba līguma uzteikums
Sveicināti! Man jāatbrīvo darbinieks, jo viņš nav izturējis pārbaudes laiku, lūdzu, lūdzu, varbūt kādam ir paraudziņš Darba līguma uzteikumam. Būšu ļoti pateicīga.
Atbildes (14)
mans e-pasts:
nata_21@inbox.lv fax:4497700
Jā, un vēl, vai uzteikumi ir jānumurē?
Vienošanās par darba tiesisko attiecību izbeigšanu.
Vieta, datums
SIA "XXX", reģ, Nr., turpmāk tekstā saukta Darba devējs, kuru uz statūtu pamata pārstāv Vārds, Uzvārds,(darba devēja) no viena puses, un Vārds, Uzvārds (darbinieka), p.k., turpmāk tekstā saukt Darbinieks, no otras puses, bet viltus, spaidiem vai maldiem noslēdz sekojušu vienošanos pie darba līduma:
1. Puses vienojas izbeigt darba tiesiskās attiecības pēc Pušu vienošanās saskaņā ar Darba likuma 114.pantu9te liekat attiecīgi pantu pēc kura tiek lauzts darba līgums).
2. Darba tiesiskās attiecības tiek izbeigtas ar 2005.gada27.aprīli (27.aprīlis ir pēdējā darba diena).
3. Vienošanās sastādīta divos eksemplāros, katrai Pusei izsniegts viens eksemplārs.
Pušu paraksti
Darba devējs /
Darbinieks
(paraksts) (paraksts)
par numurēšanu nezinu gan, neesmu numurējusi.
Я бы уволила его по распоряжению директора,как не выдержавшего испытательный срок,и все.Ведь в договоре у вас есть такой пункт.Его подпись ,что он ознакомлен.Что скажут коллеги?
DL 47.pants Pārbaudes sekas
(1) Pārbaudes laikā darba devējam un darbiniekam ir tiesības rakstveidā uzteikt darba līgumu trīs dienas iepriekš. Darba devējam, uzteicot darba līgumu pārbaudes laikā, nav pienākums norādīt šāda uzteikuma iemeslu.
(2) Ja nolīgtais pārbaudes termiņš ir beidzies un darbinieks turpina veikt darbu, atzīstams, ka viņš pārbaudi ir izturējis.
Cik saprotu, tad paziņojums par uzteikumu nav obligāts? Pietiek ar rīkojumu?
es gan teiktu, ka ir vajadzīga rakstveida vienošanās uzteikt lauzt darba tiesiskās attiecības nevis rīkojums.
es arī domaju, ka pareizāk ir rakstveida vienošanās.
Es rakstu rīkojumu uz kura darbinieks parakstās.
Ja darbinieku atlaiž sakarā ar pārbaudes laika neizturēšanu vienošanās neraksta, man liekas pietiek ar uzteikumu un rīkojumu?
DL 47.pants Pārbaudes sekas
(1) Pārbaudes laikā darba devējam un darbiniekam ir tiesības rakstveidā uzteikt darba līgumu trīs dienas iepriekš. Darba devējam, uzteicot darba līgumu pārbaudes laikā, nav pienākums norādīt šāda uzteikuma iemeslu.
nosauciet to par Darba devēja uzteikumu, ja vārds vienošanās Jūs neapmierina.
Bet kāds pants jāraksta ar kuru atlaiž?
Bet kāds pants jāraksta ar kuru atlaiž?
un kāds ir iemesls?
47.pants Pārbaudes sekas
100.pants Darbinieka uzteikums
101.pants Darba devēja uzteikums
104.pants Darbinieku skaita samazināšana utt.
http://www.vdi.lv/norm_akti/darba_likums.doc
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt
Rediģēšanas vēsture