Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
PPR lietošana mazumtirdzniecībā
Situācija sekojoša. Uzņēmuma vadība uzdeva visai interesantu uzdevumu - atrast likumos kaut kādu atrunu uz kā pamata klientam mazumtirdzniecības veikalā atteikt stingrās uzskaites preču pavadzīmes rēķina izrakstīšanu.
Ja mēs rakstam PPR arī mazumtirdzniecības veikalos, dēļ mūsu izmantotās grāmatvedības/finanšu programmas nepilnības rodas haoss, tāpēc firmai izdevīgi būtu, ja klienti visos gadījumos aprobežotos ar čeku un kvīti.
Vai pastāv likumos kāds pants, kuru mēs varētu izmantot kā atrunu klientiem, lai PPR nerakstītu?
Jau iepriekš pateicos!
Atbildes (40)
Tādu nav un neskatoties uz to, kā MK not 339 ir mīnēts punkts, pamatojoties uz kuru Jums ir tiesības neizrākstīt PPR, bet ja pircējs prasā, tād Jums ir jāizrasktā
Noteikumi par stingrās uzskaites preču pavadzīmēm–rēķiniem:
18. Pavadzīmi–rēķinu var nelietot šādos gadījumos:
18.1. pārdodot preces mazumtirdzniecībā, ja darījumu apliecina atbilstošs dokuments — kases čeks vai numurēta un Valsts ieņēmumu dienesta teritoriālajā iestādē reģistrēta kvīts, kas noformēta saskaņā ar normatīvajos aktos noteiktajām prasībām;
Но если не выписывать по просьбе клиента, то можно и без клиентов остаться.
Uz 339.noteikumiemarī pamatojieties - stingrās uzskaites PPR ir dokuments, kura lietošanu stingri reglamentē 339.noteikumi- lai pircējs ar tiem iepazīstas un tad pasaka, sakaņā ar kuru p-tu viņš bez čeka un kvīts (ja čeks nesatur visus rekvizītus) vēl pieprasa stingrās uzskaites PPR
А покупатель ничего не будет доказывать, он просто пойдет в другой магазин, где ему выпишут накладную.
Как говорит Жванецкий: может в консерватории что-то подправить? Почему хаос в бухгалтерской программе?
Īsti nesaprotu situāciju,kāpēc pircējs prasa pavadzīmi - nu vienīgi, lai norēķinātos caur banku.Praktiskiar pareizi noformētiam čekiem un kvīti, ja tāda vajadzība, pilnīgi pietiek un savā praksē to neesmu piedzīvojuši.Bet, ja tā ir vēlēšanās norēķināties caur banku, jebkurā grāmatvedības programmā tas ir iespējams, un to vajag veicināt, jo šāds norēķinu veids mazumtirdzniecībā ir izplatīts.
И не пойдет он , Ирена, в другой магазин:)Я писала, писала накладные, достало, теперь я с покупателями по душам говорю, им объясняю, что усе соблюдено, и они же не для дальнейшей продажи у меня покупают, а для себя, поэтому им бумажки хватает, где расписано все-все, как на накладной. Вот удже месяца три, как все "говариваются"и уходят с покупкой, но без накладной:) Так что, человеки любят, чтобы им все объяснили
Ну это какой покупатель попадется, Lanuska.
Согласна с Ланушкой. Сначала надо попытаться объяснить. Если уж совсем упертый, то тогда в виде исключения можно выписать. А то иногда клиенты шибко нервные попадаются. Расскажешь им все и даже бумагу покажешь. А он как зомбированный, глаза сумашедшие и твердит как заклинание "а мой бухгалтер сказал..." Ну что ты тут сделаешь если он своего бухгалтера как чумы боится:)
А я звоню его бухгалтеру. А бухгалтеру сказать нечего в ответ, он и соглашается. Только, говорит, чтоб все-все было.:)
Пару раз и я звонила, потом перестала, времени нет доказывать.:(
А я не доказываю, я говорю тоном, не терпящим возражений:)
Значит не нарывались еще на буха, который тоже таким же тоном разговаривает:))) А я так пару раз
Да, последнее время мне везет:)))
Lanuska, факс-то работает?
А я устала, нет не устала, а меня уже просто бесит и доводит до белого коления требование ставить печать на накладных. У меня тут на днях менеджер поехал стулья забирать в магазин, они оплачены у него на руках доверенность. Так что Вы думаете, не дали, потому как унего с собой печати нету, а без печать НЕ ПРАВИЛЬНО оформлена накладная. Когда я позвонила бухгалтеру магазина, то услышала "я в бухгалтерии 20 лет и печати на накладных еще НИКТО не отменял. Ну и т.д.....". Блин, поубивала бы (в переносном смысле конечно) таких специЯлистов.
А, самое интересное, я ей говорю "в каком нормативном акте написано, что нужна печать? Скажите", а она мне " а Вы мне скажите в каком нормативном акте написано, что печать НЕ нужна". Ну дальше я разговаривать не стала, а то "Остапа бы понесло" и дело дошло бы до не нормативной лексики.
Amuil, раз человек в бухгалтерии 20 лет, то он с советских времен привык, что печать - это серьезно! И невдомек такому бухгалтеру, что сейчас любую печать почти на любом углу сделать можно...
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt
Rediģēšanas vēsture