Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
Договор аренды.
Одна фирмочка, имея бусик и водителя на нем, хочет оказывать транспортные услуги другой фирме-товар подвести и еще что-нибудь. За это будет платиться ежемесячная фиксированная арендная плата. Может у кого-нибудь есть примерный договорчик. Искала по legalam i bizlawam и в других местах-все не то.
Если у кого чего-нибудь есть скиньте, пожалуйста, на адрес
rita0761@inbox.lv
Atbildes (31)
Я могу ошибаться, но для оказания транспортных услуг нужна лицензия.
Amuil, и совсем Ты не ошибаешься:)))
Даже если по Латвии?
А если бы они сдавали автобус в аренду, то тогда все в порядке?
В одном из номеров СБ было про это лицензирование.
Если бы сдавали - то у них да, но сейчас нужна лицензия даже для перевозки собственных товаров, так что проблемы начались бы у арендатора.
А что, правда, нужна лицензия для перевозки собственных товаров по Латвии? Я только вчера шефу доказывала, что не нужна, а он говорит, нужна. А где это написано?
Вроде как это правила КМ номер 120 от 08.02.2005.
Жуть. Завтра буду читать:(
По-моему там про большие машины.
Noteikumi nosaka kārtību, kādā valsts sabiedrība ar ierobežotu atbildību “Autotransporta direkcija” (turpmāk — institūcija) izsniedz, anulē vai uz laiku aptur speciālo atļauju (licenci) komercpārvadājumu veikšanai ar autotransportu (turpmāk — speciālā atļauja (licence)) un licences kartītes autotransporta līdzekļiem.
Vai tad no tā izriet, ka paši savām vajadzībām, lai kaut ko aizvestu ir vajadzīga licence? Ja es gribu mēbeles no sava dzīvokļa aizvest vecākiem uz citu pilsētu ar savu kravas auto, man vajag licenci?
ja nemaldos tad likuma izpratnē komercpārvadājums skan:
pasažieru un kravas komercpārvadājums (turpmāk — pasažieru un kravas pārvadājums) — pasažieru un kravas pārvadāšana par maksu profesionālas darbības veidā;
Bet ja bezmaksas pats sev ved?
Cleo, вроде бы как теперь так: нужна лицензия даже для перевозок своим транспортом.
neužeļi ja svoju staruju mebelj nesmogu uvezti bez licenziji?????
Клео, вторую ссылку не открыла
http://www.likumi.lv/doc.php?id=87856
1. Noteikumi nosaka kārtību, kādā komersants veic pasažieru pašpārvadājumus ar autobusu un kravas pašpārvadājumus ar kravas autotransporta līdzekli.
Albina, no ja ne komersants, ja fiziskā persona.
Komersants ir Komercreģistrā ierakstīta fiziskā persona. Es pagaidām neesmu ierakstīta un arī netaisos, vai tiešām es skaitos komersants, ja vedu savas vecās mēbeles no sava dzīvokļa uz vecāku mājām?
Нет, не считаешься.
Я только подумала, может ты вторую ссылку не заметила.
ne, ja zametila, no vsjo eto ne dlja fizi4eskovo ljica mnje tak kazhetsja. Togda horosho, ja uzh ispugalasj, shto dezhevlje budet no4ju taikom perevozitj

mebelj staruju.
Ага, на тачке
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt
Rediģēšanas vēsture