Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
Grāmatvedības un tirdzniecības dokumentu noformēšana. Ierīces maksājumu reģistrēšanai. Darījumus apliecinoši dokumenti
Paraksta vai zīmoga krāsa Uz tēmu sarakstu
Atbildes (26)
Kur rakstīts ka dokumenta tekstam vai zīmoga nospiedumam ir jābūt zilā krāsā?

Aivareno 03.05.2005 09:28
6641 ziņojums
6641 ziņojums
Mums kādreiz uzņēmuma bija četrkantains zīmogs. Es nesu nodot atskaitea un viņi prasa kur zīmogs? Četrkantains zīmogs nedrīkstot būt un vajadzētu samainīt. Es saku kā samainīt, ja šādas formas zīmogu uzņēmums visur bija apstiprinājis.Atskaites pieņēma un ,protams, zīmogu neviens nemainīja, bet tas bija 4-5 gadus atpakaļ.

Ilzer 03.05.2005 09:29
321 ziņojums
321 ziņojums
Seminārā par dokumentu juridisko spēku bija runāts, ka prasības ir šādas (pilnigāks teksts ir šīs tēmas pirmajā lapā):
MK Nr. 154 (prot. Nr.23, 27.§)
"Dokumentu izstrādāšanas un noformēšanas noteikumi"
50. Citas prasības, kas jāievēro, noformējot zīmoga nospiedumu, bet kas neietekmē dokumenta juridisko spēku, norādītas šo noteikumu 5.nodaļā.
Un punkts 235. ir tajā 5.nodaļā
235. Dokumenta veidlapā visiem rekvizītiem jābūt vienā krāsā, parasti - melnā. Nav pieļaujams izmantot zaļo un dzelteno krāsu vai citu krāsu gaišos toņus, kas apgrūtina dokumenta kopiju izgatavošanu.
Ja Jums kāds izvirza vēl kādas prasības, lai parāda, kur tas ir rakstīts!
MK Nr. 154 (prot. Nr.23, 27.§)
"Dokumentu izstrādāšanas un noformēšanas noteikumi"
50. Citas prasības, kas jāievēro, noformējot zīmoga nospiedumu, bet kas neietekmē dokumenta juridisko spēku, norādītas šo noteikumu 5.nodaļā.
Un punkts 235. ir tajā 5.nodaļā
235. Dokumenta veidlapā visiem rekvizītiem jābūt vienā krāsā, parasti - melnā. Nav pieļaujams izmantot zaļo un dzelteno krāsu vai citu krāsu gaišos toņus, kas apgrūtina dokumenta kopiju izgatavošanu.
Ja Jums kāds izvirza vēl kādas prasības, lai parāda, kur tas ir rakstīts!
Par "Četrkantains zīmogs nedrīkstot būt un vajadzētu samainīt."
Seminārā bija runāts arī par to. Izlasiet šīs tēmas pirmajā lapā zīmoga aprakstu noteikumos. Forma nav noteikta, galvēna prasība lai būtu nepārtraukts rāmītis apkārt.
Seminārā bija runāts arī par to. Izlasiet šīs tēmas pirmajā lapā zīmoga aprakstu noteikumos. Forma nav noteikta, galvēna prasība lai būtu nepārtraukts rāmītis apkārt.
Shlida! Paldies par informāciju. Es arī atvēru šos noteikumus un izlasīju tur daudz derīgas informācijas, kā arī noskaidroju, ko es nepareizi daru - piemēram: es vienmēr uzskatīju, ka latviešu valodā, rakstot datumu, vispirms norāda gadu, bet izrādās, ka gadu liek sākumā tikai rakstot tekstuālā veidā, bet rakstot skaitliskā veidā, gads jāliek beigās (4.2.2.); un vēl es vienmēr lapas numuru liku apakšējā stūrī, bet jāliek lapas vidū (5.6.5.)
По поводу цвета печати и подписи в правилах КМ уже ничего не сказано, потому что такая норма была принята на заре развития копировальных возможностей, когда копия на ксероксе считалась верхом технических возможностей, но в то же время госструктуры приняли нормы на цвет оттиска печати и подписи, что бы они были синего или фиолетового цвета, на некоторых документах допускалась печать красного цвета. Но времена изменились и правила КМ тоже и эти нормы в новых правилах больше не оговариваются, поэтому при желании и возможности можно и не принимать во внимание требования госструктур к замене цвета печати или подписи, но это уже на усмотрение того кто эту печать поставил
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt