Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
Grāmatvedības un tirdzniecības dokumentu noformēšana. Ierīces maksājumu reģistrēšanai. Darījumus apliecinoši dokumenti
čeku noformēšana Uz tēmu sarakstu

Annap 14.04.2005 12:17
71 ziņojums
71 ziņojums
Atbildes (7)
Одна vienkārša kvīts ar numuru не годится. Обычно в торговле нужен кассовый аппарат, котороый выдает чек. Те кому разрешено работать без ЭКА, должны выписывать строгую квитанцию.
Про обязательные реквизиты см. в законе "О бухучете" ст. 7.
Про обязательные реквизиты см. в законе "О бухучете" ст. 7.
Paldies Maija, es izlasīju to, kas teikts likumā.
Vai esmu pareizi sapratusi, ka firmai, kura nav PVN maksātajs, čekā obligāti jābūt ierakstītiem kā pārdevēja tā pircēja rekvizītiem un uz čekiem jābūt abu pušu parakstiem??? Zīmogs, kā noprotu nav vajadzīgs.
Vai esmu pareizi sapratusi, ka firmai, kura nav PVN maksātajs, čekā obligāti jābūt ierakstītiem kā pārdevēja tā pircēja rekvizītiem un uz čekiem jābūt abu pušu parakstiem??? Zīmogs, kā noprotu nav vajadzīgs.

Annap 14.04.2005 13:07
71 ziņojums
71 ziņojums
Paldies Maija, es izlasīju to, kas teikts likumā.

Annap 14.04.2005 14:13
71 ziņojums
71 ziņojums
Attaisnojuma dokumentam obligāti ir šādi rekvizīti (identifikācijas dati):
1)uzņēmuma nosaukums (komersanta firma)
2)reģistrācijas numurs (darījumos ar fizisko personu — personas kods),
3)juridiskā adrese (ārējiem attaisnojuma dokumentiem),
4) dokumenta nosaukums, numurs un datums,
5) saimnieciskā darījuma apraksts un pamatojums,
6)mērītāji (daudzumi, summas),
7) dalībnieki (darījumā tieši iesaistītās personas)
par saimnieciskā darījuma veikšanu un attaisnojuma dokumentā sniegtās informācijas pareizību atbildīgo personu paraksti.
9)Atsevišķiem attaisnojuma dokumentu veidiem var būt obligāti arī citi papildu rekvizīti (zīmogs un citi), kurus paredz attiecīgie normatīvie akti.
1)uzņēmuma nosaukums (komersanta firma)
2)reģistrācijas numurs (darījumos ar fizisko personu — personas kods),
3)juridiskā adrese (ārējiem attaisnojuma dokumentiem),
4) dokumenta nosaukums, numurs un datums,
5) saimnieciskā darījuma apraksts un pamatojums,
6)mērītāji (daudzumi, summas),
7) dalībnieki (darījumā tieši iesaistītās personas)

9)Atsevišķiem attaisnojuma dokumentu veidiem var būt obligāti arī citi papildu rekvizīti (zīmogs un citi), kurus paredz attiecīgie normatīvie akti.
uz čekiem domāju pietiek ar pārdevēja parakstu, jo pārdevējs jau ir atbildīgā persona par sniegtās informācijas pareizību. Zīmogs čekiem nav obligāts, ja nemaldos tas bija nepieciešams tādiem čekiem, kuriem pārdevējs pircēja rekvizītus ieraksta ar roku nevis iesit čekā un ja pircējs šo čeku izmanto kā nodokļa rēķinu priekšnodokļa atskaitīšanai.
Vai tiešām visiem čekiem vajadzīgi paraksti? Un kā ir ar pircēja rekvizītiem? Ko nozīmē "7) dalībnieki (darījumā tieši iesaistītās personas)"- es to likumā izlasīju pati, tikai nesaprotu, kas ar to domāts.

Annap 14.04.2005 15:08
71 ziņojums
71 ziņojums
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt