По-русски
Piemēram: PVN deklarācija

Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).

Maksātnespēja, bankrots, kredīti un aizņēmumi. Noma, īre, līzings

Lizinga atgrieshana Uz tēmu sarakstu

Lizinga atgrieshana
Ludzu palidziet man lizinga jautaajumaa!

Man ir iegaadaata mashiina caur liizingu. Pagaaja 3 meen., bet mees gribam mashiinu atgriezt liizingam. Kaa notiek taa norakstiishana? Kur liek nolietojumu un arii to starpiibu, kas paliek starp saakotneejo veertiibu - nolietojums un liizinga paraads - atmaksaataa summa?
Kristiane
Kristiane 12.04.2005 13:19
105 ziņojumi

Atbildes (4)

Ну, во-первых, лизинговая компания ее купит обратно за столько, за сколько договоритесь. Остаточная стоимость по Вашему финансовому учету никакого значения для определения продажной стоимости иметь не будет.

Нужно разделить сделку на 3 стадии:

1)Продажа машины Д 2310 К6ХХХ (если ПВН плательщики, то +проводки, связанные с ПВН).

2) Списание выбывшего ОС с баланса: Д1290 К1230 на сумму износа, Д8ХХХ К1230 на сумму остаточной стоимости.

3) Взаимозачет с лизинговой компанией Д5ХХХ К2310 (возможно, что остатки на счетах не будут одинаковыми).
Martinas
Martinas 12.04.2005 17:39
38532 ziņojumi
Paldies par atbildi! Bet kaa man paliek lizinga kontaa tas atlikums debetaa. Kaa lai to noraksta?
Kristiane
Kristiane 19.04.2005 09:54
105 ziņojumi
Zaudējumos D8XXX K 23XX.
Martinas
Martinas 19.04.2005 11:51
38532 ziņojumi
Liels paldies!:)
Kristiane
Kristiane 19.04.2005 12:03
105 ziņojumi

Paldies pateica

Nosūtīt ziņojumu Pievienot Kontaktiem

Vietnes izmantošanas laiks bez autorizācijas ir beidzies!

Lai varētu turpināt izmantot vietni, jums ir jāautorizējas vai jāreģistrējas.

Pēc 10 sekundēm jūs automātiski novirzīs uz reģistrācijas lapu.