Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
Lizinga atgrieshana
Ludzu palidziet man lizinga jautaajumaa!
Man ir iegaadaata mashiina caur liizingu. Pagaaja 3 meen., bet mees gribam mashiinu atgriezt liizingam. Kaa notiek taa norakstiishana? Kur liek nolietojumu un arii to starpiibu, kas paliek starp saakotneejo veertiibu - nolietojums un liizinga paraads - atmaksaataa summa?
Ну, во-первых, лизинговая компания ее купит обратно за столько, за сколько договоритесь. Остаточная стоимость по Вашему финансовому учету никакого значения для определения продажной стоимости иметь не будет.
Нужно разделить сделку на 3 стадии:
1)Продажа машины Д 2310 К6ХХХ (если ПВН плательщики, то +проводки, связанные с ПВН).
2) Списание выбывшего ОС с баланса: Д1290 К1230 на сумму износа, Д8ХХХ К1230 на сумму остаточной стоимости.
3) Взаимозачет с лизинговой компанией Д5ХХХ К2310 (возможно, что остатки на счетах не будут одинаковыми).
Paldies par atbildi! Bet kaa man paliek lizinga kontaa tas atlikums debetaa. Kaa lai to noraksta?