Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
Bankas izraksti
No bankas saņemtajos izrakstos ir bankas elektroniskais paraksts, bet likums par elektronisko parakstu vēl īsti nedarbojas. Ir izmaiņas šajā likumā - ja ir rakstveida vienošanas ar banku par el.parakstu tad izrakstiem ir juridiskais spēks. Tomēr sen noslēgtajos līgumos tāda vienošanas nav. VID konsultācijas daļā man pateica, ka vairs nav obligāti jābūt maks.uzd ar bankas atzīmi par samaksu, pietiek ar apstiprinātiem izrakstiem. Bet, cik es sapratu, izraksti jābūt apstiprināti ar spiedogu un parakstu. Jautāju to bankas darbiniecei(Unibanka), saruna sanāca nevisai patikāma. Rezultātā es joprojam drukāju maks.uzd internetā izdarītajiem maksājumiem un tos m.u. nesu uz banku apstiprināšanai. Man šķet, te kaut kas ir lieks. Kā rīkojas citi? Kā tam visam jābūt? Ko skatas VID - var būt kāds var padalīties ar pieredzi.
Atbildes (8)
Раз в месяц берем из банка выписку со всеми печатями и все. Платежки не распечатываем.
Man tā darbiniece m.u. paraksta bez problēmam, bet izrakstus bez m.u. zimogot un parakstīt negrib.
Мне кажется, Вы усложняете себе жизнь.
Выписку сам банк дает, раз в месяц.
Pati banka arī dod tos izrakstus, bet vai tiem jābūt ar zīmogu uz parakstu, lai varētu nedrukāt m.u.?
Господа со Сканстес у меня еще не разу не требовали заверять выписку в банке. Их вполне устроили выписки с электронной подписью.
Brinišķīgi, var būt kādam vēl ir pieredze par VID prasībām šajā jautājumā? Man ļoti gribas vienkāršot un samazināt šos dokumentus.
Мне тоже до сих пор не предъявляли претензий по поводу электронной подписи в банковских выписках.
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt
Rediģēšanas vēsture