Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
Cleo un citiem, kas strāda ar kokmateriāliem Uz tēmu sarakstu
Cleo un citiem, kas strāda ar kokmateriāliem
Tagad lasu forumā, ka VID piesienās un liek soda naudas par reģistrācijas žurnāliem. Kokmateriālu metodikā norādīts, ka ir vajadzīgi 4 reģistri (saņemto, sniegto pakalpojumu un saņemtās, piegādātās kokmateriālu piegādes) un vēl 1 kopīgs žurnāls... Kopā 4 žurnāli???
Kā Jūs risiniet šo problēmu?
Atbildes (5)
Ups sorry, kopā sanāk 5 žurnāli!!! Tā ir, kad pārstrādājas:D
To problēmu risinu vienkārši - uz datora taisu atsevišķos reģistrus un izdrukāju, pielieku pie attiecīgā konta 2310 vai 53XX, bet kopējo rakstu ar roku. Bet man lielākoties ir realizētie kokmateriāli un saņemtie pakalpojumi, saņemto kokmateriālu nav (ciršanas tiesību iegāde ir klasificēta kā saņemtais pakalpojums).
Tajā laikā, kad pieņēma noteikumus par to vienu kopējo žurnālu gāju uz VID un jautāju, vai tādā gadījumā ir atcelti atsevišķie reģistri. Man atbildēja, ka atcelti tie nav, bet neviens man nepaskaidroja kāpēc? Laikam jau tāpēc, ka MK prātiņš ir par īss, lai saprastu, ka tas ir kārtējais liekais darbs, ko uzgrūst grāmatvedim.
Es jau te biju tāpēc vienreiz pacēlusi jautājumi- kāds kārtas numurs pie reģistrēšanas man ir jāuzraksta uz KTPR, jo iereģistrēt vienu un to pašu KTPR man vajag 2 žurnālos- vai atsevišķā reģistra žurnālā vai kopējā reģistra žurnāla kārtas numuru.... Es lieku kopējā žurnāla ieraksta kārtas numuru, jo atsevišķos taisu pa taksācijas periodu un numerāciju katrā atsevišķajā reģistrā sāku no 1.
Nu ta neko, manas aizdomas apstiprinājās, jāvada man ar būs 1 un tā pati informācija 2 vietās. Kaut gan mēģināšu papētīt Tildē, varbūt tur kaut ko var ieviest, lai nebūtu papildus jāraksta.;)
Casy, Tildē ir noliktavā visi tie reģistri kokmateriālu. Arī ir iespējams ievadīt un izdrukāt, bet viņi diemžēl nesavienojas ar grāmatojumiem, tāpat iznāk divas reizes ievadīt katru KTPR.
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt
Rediģēšanas vēsture