По-русски
Piemēram: PVN deklarācija

Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).

Grāmatvedības uzskaites jautājumi. Lietvedība

Avanss par materiāliem no Igaunijas: PVN ? Uz tēmu sarakstu

Avanss par materiāliem no Igaunijas: PVN ?
Vai vajag aprēķināt PVN avansam, kas saņemts no Igaunijas (bez rēķina, vienārši pārskaitīta summa), ja jā kur tas parādās PVN deklarācijā un pielikumos?
Klodiks
Klodiks 15.12.2004 10:31
nav ziņojumu

Atbildes (10)

В зависимости от того за что аванс, вам надо выписать счет с 18% или 0%. Вы, как получатели аванса, должны отразить его в декларации, т.к. "поставка произошла если выписан счет, отгружены товары или получен аванс".
Xan
Xan 15.12.2004 11:49
4878 ziņojumi
ja es pareizi saprotu to norādīt 50, 55 un 64 rindā deklarācijā, un pielikuma PVN 1 2 daļā!!!

Bet ja nākamajā mēnesi avansu atgriež, tad turpat atzīmēt tikai ar "mīnuss" zīmi, ja??????
Klodiks
Klodiks 15.12.2004 11:57
nav ziņojumu
Стоп! Кто получил аванс? Вы или эстонцы? Если получатель аванса ВЫ, тогда вам надо не реверс начислить, а определиться со ставкой PVN, а затем показать в декларации в строчках для реализации!! Либо в тех где PVN 0% либо где PVN 18%.
Xan
Xan 15.12.2004 12:12
4878 ziņojumi
Galiigi biju saputrojusies. Paldies.
Klodiks
Klodiks 15.12.2004 12:19
nav ziņojumu
tad man 45. rindā norādīt? summu par precēm, kas piegādātas uz ES. tas sanāk, ka man tas pvn ir ar 0% likmi. un man deklarācijai klāt jānodot papildus pielikums, vai ne?
Klodiks
Klodiks 15.12.2004 12:23
nav ziņojumu
Дополнительное приложение по поставкам на территорию ЕС - отчет PVN 2 сдается раз в квартал, а в остальном вы все правильно написали, если только это аванс не за монтируемые товары и не за новое транспортное средство.
Xan
Xan 15.12.2004 12:38
4878 ziņojumi
ok poneli. bet ja es to avansu nakamajā menesī atgriežu, tad man tas deklarācijā jānorāda ar "minus" zīmi, un tad tai ceturkšņa atsk. PVN 2 parādīt gan avansa saņemšanu (ar "+"), gan atgriežanu (ar "-" zīmi) ?????
Klodiks
Klodiks 15.12.2004 12:47
nav ziņojumu
В декларации покажете с "-", а вот о приложении лучше проконсультируйтесь в СГД, там в принципе надо показать все поставки на один НДС номер за квартал одной строчкой, то есть сумма всех поставок, теоретически у вас 0.
Xan
Xan 15.12.2004 12:53
4878 ziņojumi
Ja avanss būtu latos, tad gan sanāktu rezultātā 0, bet tā kā avanss bija valūtā, ta rezultātā summas latos avansu sanemot atšķiras atdodot. a ko šādā situācijā darīt ????
Klodiks
Klodiks 15.12.2004 13:23
nav ziņojumu
Вот поэтому и попробуйте спросить у СГД, хоть что-то они должны знать, на счет заполнения отчетов они более-менее отвечают, хотя что касается ЕС ...
Xan
Xan 15.12.2004 13:36
4878 ziņojumi

Paldies pateica

Nosūtīt ziņojumu Pievienot Kontaktiem

Vietnes izmantošanas laiks bez autorizācijas ir beidzies!

Lai varētu turpināt izmantot vietni, jums ir jāautorizējas vai jāreģistrējas.

Pēc 10 sekundēm jūs automātiski novirzīs uz reģistrācijas lapu.