По-русски
Piemēram: PVN deklarācija

Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).

Nodokļi un nodevas

VID politika nesniegt pilnvērtīgas konsultācijas vai elementārs zināšanu trūkums? Uz tēmu sarakstu

VID politika nesniegt pilnvērtīgas konsultācijas vai elementārs zināšanu trūkums?
Es esmu sašutusi par mūsu VID ģenialitāti! Mani nebeidz pārsteigt arvien pieaugošā bezatbildīgo "vieglo"cilvēku masa. Lūk piemērs.
Lūdzu palīdziet ar norādijumiem, kas ir jādara uzņēmumam no kaimiņvalsts Lietuvas, ja tas vēlas piedalīties Ziemassvētku tirdziņā Rīgā?
Uzēmums ir juridiska persona Lietuvā.
Vēlas piedalīties Ziemassvētku tirdziņā Rīgā uz 30 dienām vai mazāku periodu.
Kas uzņēmuma ir jādara:
1. kādos reģistros jāreģistrējas?
2. Kādas atskaites jāiesniedz
3. Kādi nodokļi jāmaksā
4. Kāda kārtība par produkcijas ieņēmumu uzskaiti un attaisnojuma dokumentu sagatavošanu.
3. kas jādara, kad tirgus beigsies?

Atbilde īsumā no VID bija tāda, ka man tika iedotas hipersaites uz vispārīgo nodokļu tēmām VID mājas lapā. Par kases aparātu vispār ne vārda.

Varbūt kādam noder, kas neprot lietot google. Pēc šādas atbildes skaidrs, kur Latvijā mākslīgi ražojas pakalpojumi. Man būtu jāmaksā konsultantiem, kas man atbildētu uz maniem jautājumiem. Sviests.
PS. Atbildē bija pieminēts likums, kas man uzliek par pinākumu šādus jautājumus uzdodot saņemt pilnvarojumu no juridiskas personas. kas tas tāds vispār? Man ir vispārīgs jautājums opar konkrētu situāciju- kāds sakars te ir pilnvarojumam?
Sondoors
Sondoors 13.12.2023 08:36
213 ziņojumi

Atbildes (8)

+ 1000
Albina
Albina 13.12.2023 10:43
64674 ziņojumi
Pārsūtiet šo atbili ar saviem sašutumiem viņiem uz oficialo meilu vid@vid.gov.lv Lai skaidro savu darbu.
Sletla
Sletla 13.12.2023 13:21
13480 ziņojumi
+1000
So2001
So2001 31.05.2024 12:54
218 ziņojumi
Увы))) В прошлом году была возможность поучится и познакомится с системой учета в Америке, штате Нью Йорк, там дают бесплатные консультации в ИРС на нескольких языках мира))
Наша налоговая служба-это пещерный век))) как впрочем и вся система по поддержке бизнеса. Я думаю, тут ничего и не исправишь, это зависит от общего уровня развития сознания человека. Маленькая страна, маленький рынок, все хотят жить крутои и поэтому зарабатывают друг на друге, забывая о сути своего предназначения и не озадачивая себя повышением уровня своего профессионализма.
Elmari
Elmari 10.06.2024 11:08
192 ziņojumi
Маленькая страна, маленький рынок,
В данном случае размер уж точно не имеет значения.
Sletla
Sletla 10.06.2024 13:24
13480 ziņojumi
это зависит от общего уровня развития сознания человека
Сознание здесь не при чём. У налоговых систем разных стран просто разные цели. В Америке- развите бизнеса, а у нас -выколачивание налогов...
Sletla
Sletla 10.06.2024 14:07
13480 ziņojumi
Es gan nemaz tā neslavētu viņu IRS. Šogad ir pirmais gads, kad vispār var pa taisno elektroniski iesniegt ienākumu deklarācijas, iepriekš bija jāizmanto dažādi maksas starpnieki. Un viņiem ir ārkārtīgi daudz klientu iesniegto papīra deklarāciju, kam nepietiek finansējuma, lai to visu apstrādātu. Tā ka atsevišķos aspektos mēs esam daudz advancētaki. Par attieksmi gan nevarēšu komentēt.
Ilzex
Ilzex 10.06.2024 16:58
2674 ziņojumi
Nu man izskatās - kādi jautājumi, tādas atbildes
Pateiks jau, ka saimnieciskā darbība, iespējams, ir jāreģistrē, bet iespējams, ka nav. Varbūt jāreģistrē pastāvīgā pārstāvniecība. Uz šādiem jautājumiem kaut kā izskatās arī neko vairāk nav iespējams pateikt.
To, ka jāreģistrējas PVN, tas ir pateikts.
Nav pateikts, kādi nodokli jāmaksā - bet kādu atbildi gribējāt? Ja jāreģistrējas PVN, iespējams būs jāmaksā PVN, ja kaut vienu preci lietuvietis pārdos, bet ja neko nepārdos, nebūs nekas jāmaksā. Ienākuma nodoklis varbūt būs jāmaksā, bet varbūt nebūs. Dabas resursu nodoklis - varbūt būs jāmaksā, bet varbūt nebūs, akcīzes nodoklis - varbūt būs jāmaksā, bet varbūt nebūs utt. nav jau nekas pateikts, ko Lietuvas uzņēmums te plāno darīt
Nu pēdējie divi Jūsu jautājumi arī tādi interesanti - kā veikt uzskaiti - ja lietuvietis reģistrēs Latvijā saimniecisko darbību, tad atbilstoši Latvijas Grāmatvedības likumam, bet, ja nereģistrēsies Latvijā, tad atbilstoši Lietuvas likumiem
par to, kas jādara, kad viss beigsies - nu laikam jābrauc mājās
Daigaa
Daigaa 24.06.2024 13:12
8 ziņojumi

Paldies pateica

Nosūtīt ziņojumu Pievienot Kontaktiem

Vietnes izmantošanas laiks bez autorizācijas ir beidzies!

Lai varētu turpināt izmantot vietni, jums ir jāautorizējas vai jāreģistrējas.

Pēc 10 sekundēm jūs automātiski novirzīs uz reģistrācijas lapu.