По-русски
Piemēram: PVN deklarācija

Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).

Dažādi neklasificēti jautājumi

Nereģistrējies kā PVN maksātajs Uz tēmu sarakstu

Nereģistrējies kā PVN maksātajs
Labdien gribu uzdot varbūt muļķīgu jautājumu. Ir jāreģistrējas kā PVN maksātājam pirms pakalpojuma sniegšanas uz ES. Pirmkārt domāju reģistrēšanās nebūs tik ātra, otrkārt noteiktI VID prasīs jau kādu līgumu, treškārt pakalpojumu saņēmējs jau būs prom un ilgu laiku negaidīs, atradīs kādu citu / šeit domāju vienreizējus pakalpojumus,piem juridiskos/. Jautājums - kāds būs sods no VID par šādā gadījumā nereģistrēšanos? Ir kādam bijis precedents?
Ilma
Ilma 16.12.2021 14:33
30495 ziņojumi

Atbildes (7)

ничего серьезно, подавал на PVN фирму которая полтора года оказывала услуги ЕС VAT плательщикам. VID регистрировали PVN, так как оборот был уже более 40К. VID запросил все, и договора, сами счета и выписку банка и тд. Вот теперь самый прикол - ни слова, про то, что фирма все это время оказывала услуги в ЕС ))
Otkat
Otkat 16.12.2021 15:52
1241 ziņojums
Как налоговая сможет узнать ваши сделки (если вы не PVN). Только проверка (крайне маловероятно, с чего вдруг) и второе, - это при дальнейшей регистрации, они смогут запросить сделки за прошлые периоды.
Otkat
Otkat 16.12.2021 15:58
1241 ziņojums
Teorētiski - "sods" ir PVN aprēķināšana par visiem vietējiem darījumiem no ES pakalpojuma sniegšanas brīža. Praktiski - ja gada pārskatā apgrozījums būs zem 40 tūkst un visādi citādi firma nenokļūst kaut kādos pelēkajos aizdomīgajos sarakstos, VID neveicot faktisku pārbaudi nevar redzēt, ka uzņēmums ir sniedzis pakalpojumus uz ES. Riska lielums un vēlme riskēt protams katram pašam jārēķina.
_susurs_
_susurs_ 16.12.2021 17:04
832 ziņojumi
У меня были три счета в 2020 году за услуги в ЕС (у ЛВ нет PVN номера). Как бы не очень хорошо, но пока никто не убил но больше так делать не буду
Nikka
Nikka 16.12.2021 18:47
126 ziņojumi
No praktiskās pieredzes. VID ļoti čakarē, ja īpašnieki/valdes locekļi ir ārzemnieki (ne tikai 3.valtu bet arī ES pilsoņi). VIņiem jau ir savi klienti ES un grib ātrak sniegt pakalpojumus. Viens no klientiem atnesa papīrus un es redzu, ka jau ir paspējuši izrakstīt vairākus rēķinus, kā arī saņemt samaksu.
Es protams saku, ka tā nevar, bet viss jau ir noticis. Sniedzu uz PVN reģistrāciju, motivējot, ka ir klienti ES, pievienoju līgumu. PVN pieteikumā ierakstīju, ka neliela realizācija jau ir bijusi. VID nolēma, ka grib redzēt rēķinus un samaksu. Es sakostiem zobiem, zinot, ka tādus rēķinus uz ES rakstīt nevar, aizsūtīju VID. Un viņi aci nepamirkšķinot, reģistrēja.
Mans skaidrojums ir tāds, ka tie, kas reģistrē, skatās uz pavisam ko citu.

Kā VID var pamanīt - tad, ja pretējā puse ar to rēķinu savā galā nesaprot, ko iesākt un ceļ brēku.

Ko es ieteiktu darīt, ja ir klients, kas negaidīs - sarunātu, ka rēķinu izraksta kāds, kam ir PVN numurs. Piemēram, firma A nav PVN maksātājs, bet rēķinu ES klientam izraksta firma B. Firma A savukārt par to pakalpojumu izraksta rēķinu firmai B. PVN tur nav nevienā rēķinā (no B uz ES klientu nav, jo reverss, no A uz B nav, jo nav PVN maksātājs). B nopērk un pārdod pakalpojumu. Viss skaisti. Tikai jābūt pārliecībai, ka B samaksās, t.i. tam jābūt draudzīgam uzņēmumam.
Ilzex
Ilzex 16.12.2021 19:54
2666 ziņojumi
Ну попросить друзей выписать счет - всегда выход
Otkat
Otkat 16.12.2021 19:58
1241 ziņojums
Paldies par diskusiju.

Visdrīzak - jā - ja "neizgaismosies "VID ar citiem nodarījumiem, tad visdrīzāk nekas.

Vai ari labs iemesls registrēties par PVN maksātāju - pēc notikušā fakta - vieglāk registrēs, ņemot vērā to, ka tagad nemaz tik viegli par PVN maksātāju neregistrē un par to, ka nav reģistrejušies pirms pakalpojuma sniegšanas uz ES nekas nebija slikts. .

Vai trešais Ilzex variants.
Ilma
Ilma 17.12.2021 20:31
30495 ziņojumi

Paldies pateica

Nosūtīt ziņojumu Pievienot Kontaktiem

Vietnes izmantošanas laiks bez autorizācijas ir beidzies!

Lai varētu turpināt izmantot vietni, jums ir jāautorizējas vai jāreģistrējas.

Pēc 10 sekundēm jūs automātiski novirzīs uz reģistrācijas lapu.