По-русски
Piemēram: PVN deklarācija

Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).

Nodokļu konvencijas, ofšori, nerezidenti, brīvas ekonomiskās zonas, muita

iepakojuma eksports Uz tēmu sarakstu

iepakojuma eksports
Man jautājums ekspertiem eksporta operācijās... Mēs nosūtam papīra uzlīmes, kartona un plastikāta iepakojuma materiālus uz Norvēģiju rūpnīcai, lai tur iepako mūsu preci, kuru mēs pēc tam importējam uz Latviju. Par iepakojumu noformē eksporta deklarāciju, CMR , utt. . Vai tas ir eksports? Transporta pakalpojumiem PVN ir 0%? Tas parādās PVN deklarācijā?
Inz
Inz 17.02.2013 14:55
661 ziņojums

Atbildes (1)

Atradu atbildi...varbūt vēl kādam noder... Svaiga metodika VID majas lapā...
Saskaņā ar Pievienotās vērtības nodokļa likuma 116.pantatrešo daļu izdotie Ministru kabineta 2013.gada15.janvāra noteikumi Nr.40 „Noteikumi par pievienotās vērtības nodokļa deklarāciju” nosaka eksporta darījumu pievienotās vērtības nodokli reglamentējošo normatīvo aktu izpratnē atspoguļošanu pievienotās vērtības nodokļa deklarācijā. Tādējādi tas, kāds eksporta darījuma kods ir lietots muitošanas procedūrā saskaņā ar muitas normatīvo aktu prasībām, nereglamentē darījuma uzrādīšanu pievienotās vērtības nodokļa deklarācijā.
.....
Tādējādi, lai secinātu, vai, izvedot preces no iekšzemes uz trešajām valstīm vai trešajām teritorijām tiek veikta preču piegāde pievienotās vērtības nodokli reglamentējošo normatīvo aktu izpratnē, katrā konkrētajā gadījumā ir vērtējami darījumā iesaistīto pušu noslēgtā līguma nosacījumi. Ja, pamatojoties uz līguma nosacījumiem, konstatējama īpašuma tiesību pāreja citai personai, kam seko preču izvešana uz trešajām valstīm vai trešajām teritorijām, darījums ir uzskatāms par preču piegādi, t.i., eksportu pievienotās vērtības nodokli reglamentējošo normatīvo aktu izpratnē, kas norādāms pievienotās vērtības nodokļa deklarācijas 48.1rindā.
Inz
Inz 27.02.2013 19:20
661 ziņojums

Paldies pateica

Nosūtīt ziņojumu Pievienot Kontaktiem

Vietnes izmantošanas laiks bez autorizācijas ir beidzies!

Lai varētu turpināt izmantot vietni, jums ir jāautorizējas vai jāreģistrējas.

Pēc 10 sekundēm jūs automātiski novirzīs uz reģistrācijas lapu.