По-русски
Piemēram: PVN deklarācija

Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).

Maksātnespēja, bankrots, kredīti un aizņēmumi. Noma, īre, līzings

SIA maksātnespēja Uz tēmu sarakstu

SIA maksātnespēja
Labdien!
Vai kādam ir bijusi situācija, ka SIA ir noteikta maksātnespēja, bet maksātnespējas administrators tiesā ceļ prasību pret uzņēmuma valdes locekli, kurš bija šī uzņēmuma dibinātājs. Uzņēmums tika pārdots citai personai (bija cits valdes loceklis) , kurš ar šo uzņēmumu darbojās. Bet administrators neņēm vēra to periodu, kad uzņēmumu vadīja cita amatpersona un reāli šo uzņēmumu līdz maksatnespejai noveda jaunais valdes loceklis. Iepriekšējam valdes loceklim ar šiem parādiem nav nekāda saistība. Lūdzu padalieties pieredzē, ka labak būtu rīkoties šadā situacijā.
Paldies!
Signija20
Signija20 10.04.2012 15:48
153 ziņojumi

Atbildes (6)

Atrast juristu - šeit ir grāmatvežu forums.
_susurs_
_susurs_ 10.04.2012 16:15
832 ziņojumi
nē, nav bijis. Bet, ja dibinātājs tiešām ir "balts un pūkains", tad nav jau par ko uztraukties
Dimma
Dimma 10.04.2012 16:23
1727 ziņojumi
Думаю-Вам нужно найти документы,а точнее-дату-переписания полномочий на другого управителя(valdes locekļa). И на тот момент подписания документов запросить баланс,где будут видны все показатели-было ли УЖЕ тогда плохо дело в этой фирме?
2.ОБЯЗАТЕЛЬНО НУЖЕН ЮРИСТ-ЭТО РЕШИТ ВОПРОС НАПОЛОВИНУ.
Tersi010101
Tersi010101 10.04.2012 16:51
15 ziņojumi
Tersil- lai cik tas nebūtu žēl BET cik grāmatveži no šeit esošjiem saviem klientiem ir taisījuši uzņēmuma nodošanas- pieņemšanas aktu- tai skaitā bilanci pie uzņēmuma valdes maiņas.
Tādēl Jūs padoms par bilanci uz uzņēmuma nodošanas brīdi ir tīri teorētiski pareizs bet ne praksē piemērojams.
Vienīgi var izlīdzēties ar pārņemšanas datumam sekojošo gada pārskatu- apskatīties kāds tur skats uz dzīvi.
Kā rīkoties- jurists un spēcīgs grāmatvedis tikai var kopā izvērtēt vai tiešām maksātnespējas administrators ceļ prasību nepamatoti. ( viens labi zin juridisko pusi- otrs spēj izvērtēt grāmatvedīubas dokumentus no kuriem izriet situāciju par ko celta prasība- vai par tiem atbild vecais vai jaunais valdes loceklis).
Guntagermane
Guntagermane 10.04.2012 17:36
1303 ziņojumi
Ну все, сухари сушить вашему шефу. Администраторы вообще-то знают что делают. Наделал долгов, переписал фирму на бомжа, тот *правил* по договору управления.
К юристу вам надо, однозначно!
Brita
Brita 10.04.2012 17:59
1868 ziņojumi
Parasti jau administratori ceļ prasības pret tiem valdes locekļiem, no kuriem var kaut ko piedzīt. No jūsu jautājuma gan nav skaidrs, kāda veida prasība tiek celta, jo ir varianti.
Var būt, ka administrators lūdz ekonomikas policiju ierosināt lietu pret valdes locekli (arī bijušo) gan par uzņēmuma novešanu līdz maksātnespējai, gan par nesadarbošanos ar administratoru, gan par nesavlaicīgu MN pieteikuma iesniegšanu. Tas viss jau notiek kriminālprocesa ietveros un policija lemj par to, vai ierosināt procesu vai nē.
Var būt arī tā, ka administrators ceļ civilprasību pret valdes locekli par zaudējumu piedziņu, kas uzņēmumam radušies valdes locekļa dēļ. Šeit risinās parasta civillieta, kur abas puses mēģina pierādīt, kam taisnība.

Bieži sastopams piemērs - uzņēmums jūt, ka nespēs samaksāt pietiekami lielu parādu vai kredītu un plānveidīgi "gatavojas" maksātnespējai. Tiek iecelta jauna valde, vērtīgākie aktīvi pārdoti par ļoti lētu cenu "pietuvinātām" personām, tiek maksimāli iekasēta nauda no debitoriem, bet netiek maksāts kreditoriem. Tad, kad maksātnespēja beidzot tiek pieteikta, uzņēmumā vairs nav nekādas mantas un kreditori paliek tukšā. Tikmēr jauna firma ar lēti iepirktiem krājumiem, pamatlīdzekļiem sāk jaunu un skaistu dzīvi. Tā ka ne vienmēr vecie valde locekļi ir balti un pūkaini tikai tādēļ, ka atraduši zicdirektoru.
Ilzex
Ilzex 11.04.2012 11:53
2666 ziņojumi

Paldies pateica

Nosūtīt ziņojumu Pievienot Kontaktiem

Vietnes izmantošanas laiks bez autorizācijas ir beidzies!

Lai varētu turpināt izmantot vietni, jums ir jāautorizējas vai jāreģistrējas.

Pēc 10 sekundēm jūs automātiski novirzīs uz reģistrācijas lapu.