Laipni lūdzam jaunajā VGK. Vietne ir atjaunota: ieeja, parole un abonements — tie paši. Kas mainījies

Pvn pārmaksa

Uz tēmu sarakstu
SokolaAtbildes: 327Saņemti «Paldies»: 1
Pirmā ziņa
Sveiki.

Par 2010 gada 4 ceturksi izveidojas pvn pārmaksa. Vai es varu to parlikt uz 2011 gadu , jo zinu ka 2011 man bus jamaksa pvn? Vai obligati jaatprasa no valsts atpakal pārmaksa par 2010 gadu?

paldies

Atbildes 13

IntAtbildes: 158
#1
Es zvanīju uz VID par šo jautājumu un man atbildēja, ka viņi paši visu pārliks. Vairs atskaitēs nekur nekādi ķekši nav jāliek....
Iveta777Atbildes: 279
#2
Tieši tā!
SokolaAtbildes: 327Saņemti «Paldies»: 1
#3
Vai tas nozime ka bus parbaude?
KaiguAtbildes: 36
#4
О порядке возврата переплаты налога на добавленную стоимость, которая образовалась, начиная с 1 июля 2010 года.

Переплаченная сумма налога на добавленную стоимость, которая образовалась, начиная с 1 июля 2010 года, возвращается, согласно пункта 64 переходных правил и статьи 12, части 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 1210 и 1211 закона.

Направление переплаты налога на добавленную стоимость на покрытие очередных и просроченных налоговых платежей.

СГД в течение 30 дней после получения декларации за период таксации сумму налога на добавленную стоимость проверяет, проводя мероприятия налогового администрирования, акцептирует и переносит на следующий период таксации до конца таксационного года, покрывая оплачиваемую в следующие периоды таксации сумму налога.

Если налогоплательщик имеет долг по оплате НДС или долги по другим налогам, то СГД перед переносом переплаченной суммы налога на следующий период таксации, направляет ее на покрытие очередных и просроченных налоговых платежей.

СГД переплату НДС возвращает по окончании года таксации на указанный налогоплательщиком банковский счет в течение 30 дней после получения налоговой декларации за последний период таксации предтаксационного года. Заявление налогоплательщику подавать не нужно.

😉
SokolaAtbildes: 327Saņemti «Paldies»: 1
#5
Paldies
IlmaAtbildes: 30 495Saņemti «Paldies»: 371
#6
Vai par kontu uz kuru pārskaitīt nav jāpaziņo vai VID zina pats?
AlagAtbildes: 59
#7
Pārmaksu skaitīšot uz to pašu kontu, par kuru uzņēmums ir informējis VIDu uzsākot saimniecisko darbību. Tā man pa telefonu VID konsultants pirms nedēļas atbildēja.
KirsbaumaAtbildes: 1 581Saņemti «Paldies»: 14
#8
Automātiski neizmantojamā pārmaksa ir tā pievienotās vērtības nodokļa pārmaksa, kura izveidojusies līdz 2010.gada 30.jūnijam. Līdz ar to par pārmaksātās pievienotās vērtības nodokļa summu, kas izveidojusies par taksācijas periodiem līdz 2010.gada 30.jūnijam, jāiesniedz pieprasījums tās pārcelšanai uz nākamo taksācijas periodu. Ar normatīvajiem aktiem Jūs varat iepazīties VID interneta mājas lapā www.vid.gov.lv sadaļā „Tiesību akti”. Atbildei ir informatīvs raksturs. Ar cieņu, VID konsultanti
KirsbaumaAtbildes: 1 581Saņemti «Paldies»: 14
#9
Tā ir VIDa atbilde par automātiski neizmantojamo PVN pārmaksu.

Šodien saņēmu tādu skaidrojumu, jo man vēl stāv vecā pārmaksa līdz 2010.g. 30.jūnijam.
IlmaAtbildes: 30 495Saņemti «Paldies»: 371
#10
Paldies, Alag:-)
Tt7Atbildes: 37 863Saņemti «Paldies»: 1 060
#11
Vai par kontu uz kuru pārskaitīt nav jāpaziņo vai VID zina pats?

Теперь в обязательном порядке нужно указывать номер счёта в ежемесячной декларации, изменения в 1640 правилах
IlmaAtbildes: 30 495Saņemti «Paldies»: 371
#12
Nuja bet tas tikai no 2011.gada.:-)
SlvAtbildes: 572Saņemti «Paldies»: 7
#13
На днях я задала ВИДу через ЭДС вопрос как правильно вернуть переплату ПВН за 2 полугодие (мы сдаем декларацию раз в полгода). Ответ: надо исправить ПВН декларацию, указав номер расч.счета и еще подать заявление.

Я так пониманию, это пиепрасиюмс установленной формы с расшифровкой?

Vēlaties atbildēt vai pajautāt?

Lasīt forumu var visi. Lai atbildētu vai pajautātu, ieejiet savā kontā.