По-русски
Piemēram: PVN deklarācija

Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).

Darba likumdošana, darba attiecības. Darba drošība.

atvaļinājuma naudas aprēķins Uz tēmu sarakstu

atvaļinājuma naudas aprēķins
Labvakar!

Esmu dilemmas priekšā it kā tik elementārā jautājumā. Bet tā jau ir vienmēr - jo vienkāršāk, ja piedomā, viss nemaz tik vienkārši vairs neliekas.

Situācija: Jāaprēķina atvaļinājuma nauda darbiniekam ar summēto darba laiku katru mēnesi(6mēn) algas likme 102.53Ls, nostrādāto stundu skaits 463(6 mēn periodā) vidējā izpeļņa Ls615.18/463*8=10.63Ls/dienā, tātad 10.63Ls*20atv.dienas=212.59Ls

Vai tā var būt, ka atvaļinājuma nauda viņam ir divas reizes lielāka nekā darba alga mēnesī?

Vai es kaut ko rēķinu nepareizi?

Būšu pateicīga par jebkuru atrisinājumu un ieteikumu!
Baibinja
Baibinja 19.09.2007 17:42
83 ziņojumi

Atbildes (29)

Diemžēl...bet ja rēķinās savādāk nekā noteikts likumā - likuma pārkāpums!

Vispār neko nesaprotu kā rīkoties...:-(
Baibinja
Baibinja 20.09.2007 12:30
83 ziņojumi
Es nesaprotu, par ko tagad jāraud!

Ja cilvēks strādā 1 dienu mēnesī, tad viņam, saskaņā ar grafiku, arī apmaksā atvaļinājuma laikā tikai šo vienu dienu, kas viņam būtu bijusi jāstrādā! Atvaļinājuma nauda kompensē darba algu, laikā, kad cilvēks likumdošanas noteiktajā kārtībā attaisnoti kavē darbu!
Andaz
Andaz 20.09.2007 12:36
27897 ziņojumi
Neviens ne par ko neraud, vēl... Tikai skaidrs, ka šis jautājums katra paša ziņā paliek...
Baibinja
Baibinja 20.09.2007 12:41
83 ziņojumi
Baibinja- es saprotu, ka Jums lielākā problēma ir sakarā ar to, ka tie ir līdzekļi projekta ietvaros, un par tiem ir lielākās raizes. Tāds īsti nezinātājs jau to var pat nepamanīt, jo atvaļinājums būs iepriekšējo algu līmenī, kaut gan pēc likuma nepareizs.Mannav pieredzes ar projektu naudām, cik tas var būt bīstami.
Vijoliite
Vijoliite 20.09.2007 13:20
1711 ziņojumi

Neredzu atšķirību - projektu nauda vai pašu! Likumdošana ir visiem vienāda un projektu naudu izlietošanu pārbauda atbilstoši likumdošnai.
Andaz
Andaz 20.09.2007 13:22
27897 ziņojumi
Atvaļinājuma naudu tu aprēķini tikai par tām dienām, kuras viņam plānoti būtu jāstrādā
Rehnate
Rehnate 20.09.2007 13:38
59 ziņojumi
Te gāja runa par to, ka atvaļinājumu naudu rēķina atbilstoši plānotajam grafikam. Pirmkārt, ja tādu pašu paņēmienu piemēro atvaļinājuma kompensācijai - kāds tur grafiks, es taču zinu, ka cilvēks iet prom no darba.

2.kārt - man kā reiz sanāca, ka februārī nestrādāja nevienu dienu. Tātad es ieplānoju, ka tagad arī nebūs neviena darba, un kā par nelaimi (vai laimi? ) abi mani darbinieki grib iet atvaļinājumā.

Lai jau, vai man žēl? Katram 304,- Ls kompensācija. 304 Ls * 0 dienas = ļoti laba atvaļinājuma nauda ( vai kompensācija). Protams tikai no darba devēja puses.
Marko81
Marko81 20.09.2007 13:38
38 ziņojumi
Ja nemaldos, likumā teikts, ka pienākas 20 apmaksātas atvaļinājuma dienas. Liekot uzsvaru uz apmaksātas
Kiplox
Kiplox 26.09.2007 16:32
36 ziņojumi
Likumā teikts:

(1) Ikvienam darbiniekam ir tiesības uz ikgadējo apmaksāto atvaļinājumu. Šāds atvaļinājums nedrīkst būt īsāks par četrām kalendāra nedēļām, neskaitot svētku dienas.

Par apmaksātām 20 darbadienām nav ne vārda!
Andaz
Andaz 26.09.2007 17:46
27897 ziņojumi

Paldies pateica

Nosūtīt ziņojumu Pievienot Kontaktiem

Vietnes izmantošanas laiks bez autorizācijas ir beidzies!

Lai varētu turpināt izmantot vietni, jums ir jāautorizējas vai jāreģistrējas.

Pēc 10 sekundēm jūs automātiski novirzīs uz reģistrācijas lapu.