Sveiki, gribētu Jūsu viedokli par šo tēmu. Mēs rīkojam arhitektūras ideju konkursu saskaņā ar būvnormatīviem kādiem tur... Dalībniekiem par nolikuma saņemšanu jāmaksā dalības maksa. Vai dalības maksa jāapliek ar PVN?
Atbildes 10
Tt7Atbildes: 37 863Saņemti «Paldies»: 1 060
Это не далибас макса, а макса за материалы конкурса, т.б., информацию, и ПВН сдесь обязателен.
M
#2MniAtbildes: 21
Paldies, es arī tā uzskatu.
O
#3OlegatorAtbildes: 1 912Saņemti «Paldies»: 1
Скажите как определить-облагается далибас макса пвн или нет?Организуем тенисн соревнования-участники платят далиб максу.Как определить подходит под этот пункт или нет
2.1. līgumsodiem, drošības naudai, rokas naudai, biedru naudai, apdro¬šināšanas sabiedrību izmaksātajai atlīdzībai par apdrošināšanas gadījumu, pasākumu dalības maksai un izdevumu kompensāciju maksai, kas nav atlīdzība par preču piegādi vai pakalpojumu sniegšanu;
2.1. līgumsodiem, drošības naudai, rokas naudai, biedru naudai, apdro¬šināšanas sabiedrību izmaksātajai atlīdzībai par apdrošināšanas gadījumu, pasākumu dalības maksai un izdevumu kompensāciju maksai, kas nav atlīdzība par preču piegādi vai pakalpojumu sniegšanu;
O
#4OlegatorAtbildes: 1 912Saņemti «Paldies»: 1
Пвн не примен к пункту 2,1.А каковы критерии???
B
#5BybaAtbildes: 97Saņemti «Paldies»: 6
Lai nevērtu jaunu tēmu, pajautāšu šeit-
kam ir domāts nepievērot PVN (likumā 2.1) "pasākumu dalības maksai"?
Vai tas attiecināms arī uz sporta komandu dalību turnīrā? Komandas pieprasa rēķinu bez PVN. Līdz šim esam rakstījuši +PVN, jo mums tā ir pakalpojumu sniegšana (sacensību organizēšana).
kam ir domāts nepievērot PVN (likumā 2.1) "pasākumu dalības maksai"?
Vai tas attiecināms arī uz sporta komandu dalību turnīrā? Komandas pieprasa rēķinu bez PVN. Līdz šim esam rakstījuši +PVN, jo mums tā ir pakalpojumu sniegšana (sacensību organizēšana).
CleoAtbildes: 19 235Saņemti «Paldies»: 202
Ja šī sporta komandas dalības maksa turnīrā ir klasificējama kā "pasākumu dalības maksa, kas nav atlīdzība par preču piegādi vai pakalpojumu sniegšanu", tad saskaņā ar Mk noteikumiem šādai dalības maksai PVn normas nepiemērojas. Es domāju, ka Jūsu gadījumā tā arī ir.
B
#7BybaAtbildes: 97Saņemti «Paldies»: 6
Cleo
Pēc manām domām, jebkura dalības maksa nozīmē, ka kādu labumu maksātājs saņem, piemēram, iespēju piedalīties sacensībās. Un piedaloties, viņam tiek nodrošināts sporta laukums/gardarobe/dušas utt, ko var klasificēt, kā pakalpojuma saņemšanu.
Es nevaru iedomāties nevienu "pasākumu dalības maksa, kas nav atlīdzība par preču piegādi vai pakalpojumu sniegšanu". Tas ir tā- samaksā un nekādu labumu negūsti?? Varbūt Jums ir piemērs?
Pēc manām domām, jebkura dalības maksa nozīmē, ka kādu labumu maksātājs saņem, piemēram, iespēju piedalīties sacensībās. Un piedaloties, viņam tiek nodrošināts sporta laukums/gardarobe/dušas utt, ko var klasificēt, kā pakalpojuma saņemšanu.
Es nevaru iedomāties nevienu "pasākumu dalības maksa, kas nav atlīdzība par preču piegādi vai pakalpojumu sniegšanu". Tas ir tā- samaksā un nekādu labumu negūsti?? Varbūt Jums ir piemērs?
IlmaAtbildes: 30 495Saņemti «Paldies»: 371
Manuprāt ir pareiz, ka Jūs izrakstiet rēķinu ar PVN.
CleoAtbildes: 19 235Saņemti «Paldies»: 202
Ir piemēram dalības maksa izsolēs, no kuras negūsti nekādu dušu utml. Ja izsolē neko nenopērc, tad dalības maksu arī atpakaļ nesaņem. Situācijas mēdz būt dažādas, bet ja par šo dalības maksu saņem pēc tam pakalpojumu, tad priekš kam to saukt par dalības maksu?
IlmaAtbildes: 30 495Saņemti «Paldies»: 371
Tieši tā jānosauc lietas īstajos vārdos - pakalpojums.
Vēlaties atbildēt vai pajautāt?
Lasīt forumu var visi. Lai atbildētu vai pajautātu, ieejiet savā kontā.