По-русски
Piemēram: PVN deklarācija
VGK

VID EDS nepieejamības laikā neiesniegtos dokumentus varēs iesniegt vēl 10 darba dienas – termiņi tiek pagarināti Pie ierakstiem

Pēc tehniskiem bojājumiem vienā no VID IT infrastruktūras posmiem lietotājiem pašlaik nav pieejama Elektroniskās deklarēšanas sistēma (EDS). Paši bojājumi ir novērsti un pašlaik notiek intensīvi sistēmas atkopšanas darbi, lai EDS pēc iespējas drīz būtu lietotājiem pieejama. Savukārt pārslēgšanās uz saistītajām informācijas sistēmām – muitas sistēmu EMDAS, EMCS, DEMINIMIS un MOSS – ir pilnībā pieejama un norit bez traucējumiem.

Laikā, kamēr EDS nav pieejama, iedzīvotājiem un uzņēmumiem nav jāsatraucas par termiņiem dažādu dokumentu iesniegšanai. Ja kaut ko nav iespējams iesniegt laikā, kad nedarbojas EDS, tas netiek uzskatīts par kavējumu un attiecīgi par to nevar tikt piemērots sods. Iesniegt visus nepieciešamos dokumentus, kuru iesniegšanas termiņi bija EDS nepieejamības laikā, varēs vēl 10 darba dienas pēc tam, kad būs atjaunota pilnvērtīga EDS darbība.

Ar iedzīvotājiem un uzņēmējiem, kam jāiesniedz dokumenti dažādu VID lēmumu pieņemšanai, VID speciālisti centīsies sazināties un piedāvās izvēlēties izmantot pagarinātu termiņu vai iesniegt dokumentus, izmantojot citu saziņas kanālu, nevis EDS.

Tāpat tiks pārskatīti un pagarināti dažādi procesuālie termiņi, kurus būs ietekmējusi sistēmas nepieejamība.

EDS nepieejamību izraisīja bojājumi vienā no vecākajiem VID IT infrastruktūras posmiem, kas izveidots pirms 24 gadiem. Novecojušo infrastruktūru VID pakāpeniski aizstāj ar mūsdienīgiem risinājumiem, kas piemēroti gan augstākai noslodzei, gan sarežģītākai datu apstrādei. VID jau ir pārgājis uz jaunu maksājumu apstrādes informācijas sistēmu, kas ļāvis ieviest uzkrāšanas principu budžeta uzskaitē un iedzīvotājiem un uzņēmumiem 42 dažādus nodokļu maksājumu kontus aizstāt ar vienu. Šo procesu paredzēts turpināt, atsakoties no visiem novecojušajiem risinājumiem un tādējādi mazinot arī sistēmu darbības traucējumu risku.

Tāpat jau šogad VID kopā ar LVRTC plāno uzsākt darbu pie jauna Rezerves datu centra. Šāds datu centrs ļaus daudz efektīvāk strādāt ar VID rīcībā esošajiem kritisko informācijas sistēmu rezerves datiem, samazinot vai novēršot pārtraukumus VID sniegtajiem pakalpojumiem iedzīvotājiem un uzņēmējiem. Līdzekļus šāda datu centra izveidei VID lūdzis vairāku gadu garumā, un šogad, pēc līdzekļu piešķiršanas, būs iespējams uzsākt darbus.

VID Informācija 

http://ww.nikijs.com

VGK
VGK 01.02.2023 18:56, skatījumi: 32
673 ziņojumi
Nosūtīt ziņojumu Pievienot Kontaktiem

Vietnes izmantošanas laiks bez autorizācijas ir beidzies!

Lai varētu turpināt izmantot vietni, jums ir jāautorizējas vai jāreģistrējas.

Pēc 10 sekundēm jūs automātiski novirzīs uz reģistrācijas lapu.