Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
Personīgie pirkumi - neredzu citu izeju. Uz tēmu sarakstu
Personīgie pirkumi - neredzu citu izeju.
Ar uzņēmuma kredītkarti šefs regulāri iepērkas savām pers.vajadzībām. Ceļ sev māju nu tik pērk un pērk. Visu protams liek norakstīt, bet visam jau ir robežas. Ir lietas kuras iespējams sasaistīt ar uzņ.saimn.darbību - dažādi izejmateriāli utt. tos norakstu, bet par pagājušo mēnesi ir pirktas tādas lietas, kas acīmredzami neattiecas uz uzņēmumu. Kad izteicos ka ieturēšu no dividendēm - aizliedza. Nevēlos riskēt ar PVN atskaitīšanu, tāpēc nolēmu ja ne no dividendēm likšu uz ar saimn.darb.nesaistītajiem un PVN neņemšu vērā. Tā ir vienīgā izeja, ko redzu.
Kā jūs uzskatāt vai rīkošos pareizi?
Atbildes (39)
Не проводить вообще. Пусть на 2380 висит эта сумма. Подпишет пару раз - призадумается.
Pēc manām domām problēmas nepastāv. Kontēju D 2380 Avansa nor. K 2620 Banka un šefs paliek uzņēmumam parādā.Ja savlaicīgi nenorēķinās pie algas un ieturēt nodokļus kā algai.Ieturēt no dividendēm tas nebūtu pareizi.
Вы составьте акт, что все связано с хоздеятельностью. Пусть шеф подпишет, а вы спишете куда сказано.
Если возьмут шефа за филей, то заплатит в 2 раза больше. А вам после этого все равно там не работать. Едва ли он сам сможет работать дальше.
Labs ieteikums lai liktu šefam padomāt:-D
Piedodiet, kolēģes, bet es nesaprotu - kur jūs ņemat tik, vēlreiz piedodiet, tik stulbus šefus!

(ptfu-ptfu-ptfu, ka tik pašai negadās!)
Es visiem esmu pateikusi, ko var un ko nevar pirkt ar uzņēmuma karti, kādas tam visam ir sekas, kurā likumdošanas aktā tas noteikts! Un - klausa!
Paši taču paraksta grāmatvedības metodiku! Un tajā viss ir atrunāts!
Parakstīt jau paraksta, bet vai arī izlasa:-D
man arī iet tāpat kā Rumbinjai. Kad periodiski atgādinu, kādu laiku ir kārtībā, tad atkal vecajās sliedēs.
Ну дык, случается.
Дураков мало, но они так грамотно расставлены, что встречаются на каждом шагу.
Ja godīgi, tad es savā pieredzē vēl nereizi neesmu sastapusi šefu, kurš pats būtu izstrādājis, nu kaut vai izlasījis pirms paraksta, grāmatvedības metodiku!!! Manu prāt, tādi šefi ir ierakstīti sarkanajā grāmatā!!!!:-)
Mans priekšnieks ar regulāri ar firmas karti iepērkas. Visbiežāk pērk mājām pārtiku. Es visu grāmatoju uz avansu D2380 K2620. Gada beigās tad skatīšos, kāds atlikums un domāšu, ko darīt!
Es domāju, ka viss tikai no grāmatveža atkarīgs (pērk regulāri savām vajadzībām šefs nu uzņēmuma konta vei nē).
Andaz, rimstieties jel!...
Kas maksā tas arī pasūta mūziku...
У меня та же проблема. И не от бухгалтера ЧАЩЕ всего это зависит! Что в лоб, что по лбу!У меня три владельца и три полноправных шефа.. Два все понимают. А вот..;-) И я стала потихоньку некрасивые покупки на 2380... А вообще атас.. как все неаккуратно:-<
Vai es kādam uz varžacīm uzkāpu?
-> Andaz
Būtu jau brīnišķigi, ja priekšnieki klausītos, ko viņiem saka. Manējam, piemēram, tas neinteresē, kā es sakārtošu grāmatvedībā viņa pirkumus. Man nav arī viņam tiesību atņemt karti un pateikt, lai nepērk neko.
Es tev nepiekrītu, ka tas ko pērk par firmas karti priekšnieks ir atkarīgs no grāmatveža.
Šefi ir visādi - ir tādi, kas klausa, ir tādi, kuri visu "laiž gar ausīm".
Es jau kādā citā tēmā rakstīju - atnesa man čeku "auriņbiksītes, graužamie burkāni, prezervatīvi...".
To es neizdomāju, man acu priekšā tāds čeks.
Protams, es tādu vispār neiegrāmatoju.
Un visiem esmu pateicis - ja nepatīk, meklējiet citu grāmatvedi.
Vienu mēnesi pirkumiem ar karti vispār nevienu čeku neatnesa - vairāk kā 1000 lati. Protams, atstāju uz 2380, liku parakstīt aizdevuma līgumu, un pārgrāmatoju uz aizdevumu.
Ja šefam runāt pretī nav iespējams (man vieglāk, mani nesaista darba attiecības), tad jādomā - strādāt tur vai nē. Katrā ziņā dokumenti jānoformē tā, lai grāmatvedis nepaliek vainīgs.
Tā es domāju. Punkts.
protams, man arī gadās, ka šefs kartes sajauc, bet vienmēr atmaksā naudu, vienmēr!
Vienreiz uztaisīju aprēķinu, cik viņam izmaksā personīgie pirkumumi (apliku ar visiem nodokļiem) un otrās reizes vairs nebija!
Pie tam - man ir gan savs dators, gan sava programma, un viņš labi zin, ka citam grāmatvedim tas viss būs jānopērk! Un maksās tas - oioioi!
Nav tie šefi muļķi! Nu nav! ja viņiem uzskatāmi parāda, tad izdara visu kā nākas!
Arī par čekiem nepareizajiem - vienreiz pateicu, otrreiz, trešoreiz uzrakstīju uzksatāmi - cik PVN viņš zaudē! Un tagad visos EKA čekos ir rekvizīti! vai kvītiņas!
un kas tām autiņbiksītēm arī rekvizīti bija iedrukāti??? nebija, misenē.
jums, ko pvn deklarācijā jāparāda, kur piegrāmatots tas čeks par autiņbiksītēm??
Man šefs nepērk autiņbiksītes - bērnu jau lieli un pašam vēl nevajag!
Tas Aivara šefs, kam tekošās vajadzībes bez rekvizītiem jāpērk.
Es gan sesaprotu Sibilla, kāds sakars ar PVN deklarāciju??? "jums, ko pvn deklarācijā jāparāda, kur piegrāmatots tas čeks par autiņbiksītēm??"
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt
Rediģēšanas vēsture