По-русски
Piemēram: PVN deklarācija

Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).

Uzņēmējdarbība, komerclikums, darījumi. Sabiedriskās un bezpeļņas organizācijas, budžeta iestādes

Jaunas SIA grāmatvedības dokumenti? Uz tēmu sarakstu

Jaunas SIA grāmatvedības dokumenti?
Man ir nepieciešams kārtot grāmatvedību jaunam SIA, bet nav praktiskās pieredzes. Vispārējie grāmatvedības principi gan ir zināmi (tjipa teorija. bet praksē! .

Pagaidām SIA nav PVN maksātājs. tikko noslēgti darba līgumi ar četriem darbiniekiem.

Un tā, ja kāds var palīdzēt:

1) kādi dokumenti ir obligāti? Vienreizējās kā arī ikmēneša atskaites (nolikumi). Kādas?

2)kā ir ar saņemto un nosūtīto rēķinu reģistrēšanu? Vai var brīvā formā burtnīcā?

3)vai drīkst grāmatojumus veikt Excel tabulā, bez grāmatvedības programmas, un kā tas jānoformē.

.. un citi noderīgi ieteikumi iesācējiem

Paldies!
Marko81
Marko81 21.10.2006 10:34
38 ziņojumi

Atbildes (9)

Зайдите на сайт www.vid.gov.lvтам найдете , какую отчетность и до какого часла нужно сдавать. Все зависит от .вашего вда деятельности. Обычно, до 5 числа, сдается движение по работникам, то есть принятые-уволенные, до 15 - пвн, отчет соц./под. Могуьт быть другие отчеты.

2.Регистрацию полученных и выписанных накладных можно вести тоже в екселе. 3.Зайдите в хранилище Клео, у нее есть все необходимые регистры для ведения бухгалтерии в екселе. Посмотрите и в других хранилищах, найдете много полезного. И методика тоже там же. Задавайте вопросы, поможем:-)
Lanuska
Lanuska 21.10.2006 11:01
15767 ziņojumi
Еще ежемесячно отчет по номерам или по накладным, если Вы их уже получили
Lanuska
Lanuska 21.10.2006 11:02
15767 ziņojumi
"kā ir ar saņemto un nosūtīto rēķinu reģistrēšanu? " - у Вас услуги? Тогда номера можете не получать.
Makssoft
Makssoft 21.10.2006 15:53
24094 ziņojumi
Palasiet šeit forumu.Palasietlikumdošanu, varbūt Jums nemaz nav vajadzīgas ne pavadzīmes , ne numuri.Rēķinus varat rakstīt brīvā formā.Galvenais, lai vajadzīgie rekvizīti ir.JaJums ir teorijas pieredze, tad jau kā grāmatvedības dokumenti izskatās arī jābūt saprotamam.Vēl mans ieteikums.Jokonkrētākus jautājumus Jūs uzdosiet forumā, jo labākas atbildes saņemsiet.Lai veicas!
Aivareno
Aivareno 22.10.2006 08:26
6641 ziņojums
Rēķinus varat rakstīt brīvā formā ????:-/
Lanuska
Lanuska 22.10.2006 16:04
15767 ziņojumi
1) kādi dokumenti ir obligāti? Vienreizējās kā arī ikmēneša atskaites (nolikumi). Kādas?

Ikmēneša Ziņojums par valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām no darba ņēmēju darba ienākumiem, iedzīvotāju ienākuma nodokli un uzņēmējdarbības riska valsts nodevu pārskata mēnesī par tiem visiem pieņemtajiem darbiniekiem. Vispirms protams jāiesniedz Ziņas par darba ņēmējiem, ja tas vēl nav izdarīts par to darbinieku pieņemšanu darbā.

Jāizstrādā uzņēmuma grāmatvedības uzskaites metodika,kurā arī noteiksiet kā un ko reģistrēsiet, kur un kā grāmatosiet, kādās situācijās, kā uzskaitīsiet krājumus, naudas līdzekļus, saistības utt.

Jālasa MK 584 noteikumi, lai saprastu kādus nolikumus vajadzētu:

"41. Grāmatvedības organizācijas dokumenti nosaka kārtību, kādā dokumentē, novērtē un uzskaita uzņēmuma saimnieciskos darījumus, mantu un saistības, veic inventarizāciju, sniedz pārskatus par skaidrās naudas avansu, kā arī izejvielu un citu krājumu izlietojumu, organizē attaisnojuma dokumentu apgrozību un kārto grāmatvedības reģistrus. Grāmatvedības organizācijas dokuments ir arī uzņēmuma grāmatvedības kontu plāns, šī plāna, kā arī kodu un simbolu lietošanas noteikumi, ilgtermiņa ieguldījumu, apgrozāmo līdzekļu, saistību un pašu kapitāla instrumentu klasifikācijas kritēriji, grāmatvedības ierakstu, dokumentu un reģistru glabāšanas noteikumi un gada pārskata, kā arī citu grāmatvedības pārskatu sagatavošanas noteikumi."

http://www.vid.gov.lv/dokumenti/tiesibu_akti/mk%20noteikumi/gram_nr.585.doc
Cleo
Cleo 22.10.2006 16:26
19234 ziņojumi
2)kā ir ar saņemto un nosūtīto rēķinu reģistrēšanu? Vai var brīvā formā burtnīcā?

8. Dokumentus, kas atbilst attaisnojuma dokumentiem noteiktajām prasī¬bām, izmanto ierakstiem grāmatvedības reģistros, lai sistematizētu šajos doku¬mentos ietverto informāciju par uzņēmuma saimnieciskajiem darījumiem. Pēc attaisnojuma dokumenta pārbaudes uz tā norāda iegrāmatojumu (kontējumu) vai nodrošina šī iegrāmatojuma (kontējuma) atšifrējumu, ja iegrāmatošanu veic elektroniski. Lai novērstu iespēju izdarīt atkārtotu ierakstu, pēc attaisnojuma dokumenta ierakstīšanas attiecīgajā grāmatvedības reģistrā dokumentā norāda ieraksta kārtas numuru.

17. Grāmatvedības reģistrus iedala hronoloģiskajos reģistros un sistemā¬tiskajos reģistros. Šajos reģistros attiecīgi hronoloģiskā secībā (hronoloģiskais ieraksts) vai pēc ekonomiskā satura (sistemātiskais ieraksts) izdara ierakstus par katru saimniecisko darījumu. Ja noteikta veida saimnieciskie darījumi bieži atkārtojas, katram šādam saimniecisko darījumu veidam var iekārtot atsevišķu hronoloģisko reģistru.

utt.. te būs atbilde uz to, kā reģistrēt, nepietiks ar to vien, ka sarakstīsiet rēķinus burtnīcā (lai gan kāpēc izmantot burtnīcas, ja ir jau izgatavoti uzskaites žurnāli gan tipogrāfiskā veidā, gan excel formātu veidā).

3)vai drīkst grāmatojumus veikt Excel tabulā, bez grāmatvedības programmas, un kā tas jānoformē.

arī uz šo jautājumu atbilde jau izskanēja - grāmatvedības reģistors to jānoformē, atkarībā no tā kādu uzskaites sistēmu izvēlēsieties - var žurnālorderos, var grāmatvedības datorprogrammās utml., kas atbilst likumdošanas prasībām.

Pirmkārt jau jālasa likumdošana: sākot ar likumu par grāmatvedību, MK 584 kases operāciju uzskaites noteikumi, MK 585 noteikumi par grāmatvedības kārtošanu un organizāciju utt. attiecīgie normatīvie akti par atskaišu, pārskatu un deklarāciju aizpildīšanu un sastādīšanu.

Noteikumi par darījumu apliecinošiem dokumentiem http://www.vid.gov.lv/default.aspx?tabid=8&id=835&hl=1
Cleo
Cleo 22.10.2006 16:33
19234 ziņojumi
Paldies Jums visiem!

Tagad tik jaasaak 'burties' cauri visam tam

Un ja būs kādi konkrēti jautājumi, tad tagad jau zināšu, kur jāgriežas
Marko81
Marko81 23.10.2006 08:53
38 ziņojumi
"Rēķinus varat rakstīt brīvā formā ????" - конечно, у всех очень разные на вид счета: с логотипами, без, разные шрифты, местоположение обязательных реквизитов и т.д.
Makssoft
Makssoft 23.10.2006 09:41
24094 ziņojumi

Paldies pateica

Nosūtīt ziņojumu Pievienot Kontaktiem

Vietnes izmantošanas laiks bez autorizācijas ir beidzies!

Lai varētu turpināt izmantot vietni, jums ir jāautorizējas vai jāreģistrējas.

Pēc 10 sekundēm jūs automātiski novirzīs uz reģistrācijas lapu.