Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
Grāmatvedības un tirdzniecības dokumentu noformēšana. Ierīces maksājumu reģistrēšanai. Darījumus apliecinoši dokumenti
Atliktā nodokļa aktīvs Uz tēmu sarakstu

Sigi 24.01.2007 10:23
177 ziņojumi
177 ziņojumi
Atbildes (9)
Jā bet man sanāk atliktais UIeN Debetā
ar (-) zīmi, tad sanāk ka jāliek Aktīva pusē Bilancē, jo pasīvā taču nevar likt ar mīnus zīmi
ar (-) zīmi, tad sanāk ka jāliek Aktīva pusē Bilancē, jo pasīvā taču nevar likt ar mīnus zīmi

Sigi 24.01.2007 10:44
177 ziņojumi
177 ziņojumi
man arī tā sākumā šķita, bet lasot diskusijas es sapatu, ka ja starpība starp PL atlikušo vērtību pēc finansu grāmatvedības un PL atlikušo vērtību pēc nolietojuma aprēķina nodokļu vajadzībām ir pozitīva, tad tās ir atliktā nodokļa saistības, bet ja starpība ir negatīva (ja Pl atlikusī vērtība pēc finansu grāmatvedības ir mazāka par PL atlikušo vērtību pēc 13.pantanolietojuma atskaitīšanas) tad tas ir atliktā nodokļa aktīvs.
Nu vairs nezinu, kā ir pareizi- kad tad ir aktīvs un kad saistības = kura vērtība no kuras jāatņem, lai konstatētu to.
Nu vairs nezinu, kā ir pareizi- kad tad ir aktīvs un kad saistības = kura vērtība no kuras jāatņem, lai konstatētu to.
с активом отложенного налога надо поступать осторожно, он показывается в балансе тогда, когда есть полная уверенность, что в будущем будет прибыль. По-моему, так обстоит дело.
Vai es varu likt pie citiem debitoriem kā -pārmaksātie nodokļi?

Sigi 24.01.2007 12:03
177 ziņojumi
177 ziņojumi
Gadījumos, kad kopējais atliktā nodokļa aprēķina rezultāts būtu atspoguļojams bilances aktīvā, to iekļauj finanšu pārskatā tikai tad, kad ir sagaidāms, ka būs pieejama ar nodokli apliekama peļņa, uz kuru varēs attiecināt atskaitāmās pagaidu starpības, kas veidojušas atliktā nodokļa aktīvu.
ja Jūs skaidri zināt, ka 2007.gadā sagaidāma peļņa, tad vispār jau VID ieteica izveidot Bilancē jaunu posteni Ilgtermiņa ieguldījumu grupā, bet kā domā citi nezinu.
ja Jūs skaidri zināt, ka 2007.gadā sagaidāma peļņa, tad vispār jau VID ieteica izveidot Bilancē jaunu posteni Ilgtermiņa ieguldījumu grupā, bet kā domā citi nezinu.
Paldies:-)

Sigi 24.01.2007 14:50
177 ziņojumi
177 ziņojumi
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt