Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
Darba likumdošana, darba attiecības. Darba drošība.
Valsts brīvdienas Uz tēmu sarakstu

Nikaragva 08.07.2009 18:18
7 ziņojumi
7 ziņojumi
Atbildes (16)
labi, brīvdiena 22. jūnijā valsts iestādēs bija? Cik atceros bija. 27. strādāja. Tātad ir jāaprēķina 22. jūnijā strādājošajiem alga pēc svētku tarifa?

Nikaragva 08.07.2009 18:26
7 ziņojumi
7 ziņojumi
Не догоняю вопроса: "22. jūnijs valsts iestādēs bija brīvdiena. Vai man SIA algas rēķinot..."
Какая вам печаль от того, что где-то у кого-то было.
Вы в своей СИА считайте то, что было по факту у вас.
Какая вам печаль от того, что где-то у кого-то было.
Вы в своей СИА считайте то, что было по факту у вас.
Ok, noformulēšu jautājum savādāk. Uzņēmumā cilvēki strādā pēc grafika. Iestāde atvērta visas dienas bez brīvdienām. Algas aprēķina pēc stundas tarifa likmes tapēc mani interesē vai valsts iestādēm noteiktā brīvdienu pārcelšana man jāņem vērā? Valstī taču ir noteiktas brīvdienas/svētku dienas. Piemēram 24. jūnijs. Tas, ka mums по факту nebija svētki darba vietā nenozīmē, ka man algas jāaprēķina pēc parastas darba dienas stundas tarifa likmes.

Nikaragva 08.07.2009 18:37
7 ziņojumi
7 ziņojumi
Все государственные праздники перечислены в соответствующем законе. Законом и руководствуйтесь.
Выходные для конкретных работников (или групп работников) у вас должны быть установлены внутренним графиком и табелями. По ним и считайте.
А чего там госы носят у себя туда-сюда, нас не касаемо. С нами все равно не делятся.
Выходные для конкретных работников (или групп работников) у вас должны быть установлены внутренним графиком и табелями. По ним и считайте.
А чего там госы носят у себя туда-сюда, нас не касаемо. С нами все равно не делятся.
Bet ja darbiniekam grafikā ir noteikts, ka viņam jāstrādā 24. junijā tad taču es viņam rēķinot algu ņemu vērā, ka tā bija arī svētku diena un stundas likme ir augstāka.

Nikaragva 08.07.2009 18:43
7 ziņojumi
7 ziņojumi
Paldies, Maija.
Pie viena pajautāšu vēl vienu jautājumu par algām. Vecās tēmās jau atradu, ka, ja darbinieks strādā svētku naktī, tad viņa tās dienas likme reizinās ar svētku dienas likmi un tad ar nakts stundas likmi. Bet man sarežģītāk - darbinieks strādāja svētku naktī, kas bija arī virsstunda. Tad man jāreizina ar visām trijām likmēm?
Pie viena pajautāšu vēl vienu jautājumu par algām. Vecās tēmās jau atradu, ka, ja darbinieks strādā svētku naktī, tad viņa tās dienas likme reizinās ar svētku dienas likmi un tad ar nakts stundas likmi. Bet man sarežģītāk - darbinieks strādāja svētku naktī, kas bija arī virsstunda. Tad man jāreizina ar visām trijām likmēm?

Nikaragva 08.07.2009 18:50
7 ziņojumi
7 ziņojumi
Par darbu nakts stundās svētku dienā jāmaksā piemaksa 150% apmērā, jo piemaksa par darbu svētkos ir 100%, bet par nakts darbu – 50% un plus, protams, par virsstundām
Надо не умножать, а складывать. По закону установлена пиемакса: Основная ставка за работу + 50% ставки за ночь + 100% ставки за праздник + 100% ставки за сверхурочные. Получается 3,5 ставки.
Nikaragva
ziņojumu: 5 08.07.2009 18:37
...Valstī taču ir noteiktas brīvdienas/svētku dienas
Svētku dienas - jā
Brīvdienas - nē
Atkārtoju: ne 22. ne 27. nav svētku diena
ziņojumu: 5 08.07.2009 18:37
...Valstī taču ir noteiktas brīvdienas/svētku dienas
Svētku dienas - jā
Brīvdienas - nē
Atkārtoju: ne 22. ne 27. nav svētku diena
Paldies, ka izlīdzējāt. Un vēl pēdējais jautājums par manu pēdējo jautājumu
. Tildē taču nevar smuki norādīt, ka darbinieks strādāja svētku naktī virsstundu? Var ielikt vai nu svētku dienā virsstundu vai svētku dienā nakti. Kā Jūs to uzrādat?

Nikaragva 08.07.2009 19:12
7 ziņojumi
7 ziņojumi
Ministru kabineta rīkojums Nr.783
Par DARBDIENU pārcelšanu 2009.gadā
1. Pārcelt no VALSTS BUDŽETA finansējamās valsts pārvaldes iestādēs šādas DARBDIENAS:
1.1. no piektdienas, 2009.gada2.janvāra, uz sestdienu, 2009.gada10.janvāri;
1.2. no pirmdienas, 2009.gada22.jūnija, uz sestdienu, 2009.gada27.jūniju.
2. IETEIKT visām pašvaldībām, komersantiem un organizācijām, nosakot darba un atpūtas laiku, ievērot šā rīkojuma 1.punktu
Par DARBDIENU pārcelšanu 2009.gadā
1. Pārcelt no VALSTS BUDŽETA finansējamās valsts pārvaldes iestādēs šādas DARBDIENAS:
1.1. no piektdienas, 2009.gada2.janvāra, uz sestdienu, 2009.gada10.janvāri;
1.2. no pirmdienas, 2009.gada22.jūnija, uz sestdienu, 2009.gada27.jūniju.
2. IETEIKT visām pašvaldībām, komersantiem un organizācijām, nosakot darba un atpūtas laiku, ievērot šā rīkojuma 1.punktu
Tātad tas ir tikai ieteikums

Nikaragva 08.07.2009 19:36
7 ziņojumi
7 ziņojumi
Kādas naktī var sanākt virsstundas? Viņš jums tikai dažas stundas naktī strādā?
Tad aprēķiniet un ielieciet pie piemaksām - tā arī rakstiet - virsstundas svētku naktī!
Kāda gan problēma?
Tad aprēķiniet un ielieciet pie piemaksām - tā arī rakstiet - virsstundas svētku naktī!
Kāda gan problēma?
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt