Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
Pirmssvētku dienas = saīsinātās dienas Uz tēmu sarakstu
Pirmssvētku dienas = saīsinātās dienas
Palīdziet tikst galā! Ar norālo darbu un pirmssvētku dienu man viss ir skaidrs, strādā 7 stundas, bet maksā par 8 stundām, bet
kā saīsināto dienu man piemērot darbiniekam kurš strādā 2 stundas dienā un 2 stundas naktī?
Palīdziet lūdzu nekā netieku skaidrībā:-(
Atbildes (27)
Te jau izskatās pēc nepilna darba laika ar apmaksu pēc nostrādātām stundām un viss.
tad nelikties ne zinis? un nesamazināt darba laiku? vai tomēr to vienu stundu maksāt vairāk?
135.pants. Darba dienas ilgums pirms svētku dienām
Pirms svētku dienām darba dienas ilgums saīsināms par vienu stundu, ja darba koplīgumā, darba kārtības noteikumos vai darba līgumā nav noteikts īsāks darba laiks.
Ja darbinieks strādā pāris stundas dienā un algu saņem pēc nostrādāto stundu skaita, loģiski ir nesaīsināt.
Par DL normām neesmu speciāliste.
Если не ошибаюсь, сокращение рабочего дня на один час в предпраздничный день относится только к работающим нормальное ( 8 часов) рабочее время. Посмотрите в законе о труде.
134.pants
(3) Uz darbinieku, kas nodarbināts nepilnu darba laiku, attiecināmi tādi paši noteikumi kā uz darbinieku, kas nodarbināts normālu darba laiku.
kur varētu meklēt atbildi, jo VIDs aktivizējies uz darba algu aprēķinu, bet tā negribas maksāt soda naudas
Bet 135.pantssaka ko citu. Ja darba līgumā noteikts nepilns darba laiks, bez konkrēta darba laika piem. no 8.00-12.00, tad ko te var saīsināt, ja darba stundas uzskaita pēc fakta.
kur varētu meklēt atbildi?
-
www.google.lv
Darba likuma 135. pantā noteikts, ka pirms svētku dienām darba dienas ilgums saīsināms par vienu stundu. Vai tas attiecas arī uz darbiniekiem, kas nodarbināti nepilnu darba laiku?
Saskaņā ar darba likuma 135. pantu pirms svētku dienām darba dienas ilgums saīsināms par vienu stundu, ja darba koplīgumā, darba kārtības noteikumos vai darba līgumā nav noteikts īsāks darba laiks. Šī norma ir paredzēta normāla darba laika darbiniekiem.
Uz darbiniekiem, kas nodarbināti nepilnu darba laiku, nevar attiecināt Darba likuma 135. panta noteikumus par darba dienas ilguma saīsināšanu par vienu stundu pirms svētku dienām.
(Sagatavojusi Valsts darba inspekcijas sabiedrisko attiecību speciāliste Margarita Dukaļska)
jā, bet normālā darba laika darbinieki nostrādā par stundu mazāk un saņme atlīdzību, bet ar ko šie varētu būt sliktāki
man vēl ienāca doma prātā, ja tā stunda būtu jāsaīsina, bet man kā darba devējam ir nepieciešams lai darbinieks ir darbā, tad varbūt vienu stundu apmaksāt dubultā? bet tad jautājums kuru, dienas vai nakst?
AMBERA paldies, es kaut kā palaidu garām
vai tomēr varētu palūgt konkrētu saitīti
nu ja
http://www.kvestnesis.lv/index.php?menu=DOC&id=160536
Tātad arī uz darbiniekiem, kuri nodarbināti nepilnu darba laiku, ir attiecināms un piemērojams Darba likuma 135.pantaregulējums. Lai situācija būtu viennozīmīgāka, 135.pantamvarētu pievienot teikumu: "Nepilnu darba laiku strādājošajiem darba laiks saīsināms par 30 minūtēm vai par pusi no darba līgumā, darba koplīgumā vai darba kārtības noteikumos noteiktā." Tas atbilstu Darba likuma nosacījumam, ka darbiniekiem, kas ir nodarbināti nepilnu darba laiku, ir tādas pašas tiesības kā tiem darbiniekiem, kas ir nodarbināti normālu darba laiku, un veicinātu likuma normas vienveidīgu piemērošanu.
labāk nepalika
Nesaprotu par ko Jūs tā iespringstat, cilvēks taču piemēram var nezināt cik stundas viņš šodien strādās, ko te var saīsināt.
ja man nebūtu konkrēts laiak grafins un 22.06, es neliktos ne zini, un arī vēl darbinieks, kas nemitīgi kasās par katru santīmu
Tāpēc jau tiek sastādīts darba līgums, kurā visas nianses tiek atrunātas. Nu lai taču tas darbinieks aiziet tās dažas minūtes agrāk uz mājām, bankrots vai iestāsies? Jāmāk taču priekšniekam pašam pieņemt lēmumus...
bet saīsināt man kuras stundas dienas vai nakts?
laikam loģiskāk pēdējo, un saglabāt pēdējās stundas apmaksu
Sola! Kā darbinieks var nezināt, cik viņam stundas dienā jāstrādā???
Tāpēc ir grafiks, ar kuru, saskaņā ar DL, jāiepazīstina mēnesi iepriekš!
Toties likumdošanas prasības visiem vienādas!

varbūt vēl kāds var ko ieteikt
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt
Rediģēšanas vēsture