Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
Vidējās izpeļņas aprēķināšana (rabotaet s 05/07/07, uvoljnenie 31/07) Uz tēmu sarakstu
Vidējās izpeļņas aprēķināšana (rabotaet s 05/07/07, uvoljnenie 31/07)
Zdravstvujte!
Uvoljnjaju rabotnika, kotorij toljko 05/07/07 zakljuchil s nami trudovoj dogovor. Zarplati u nego eshe ne bilo (viplacheno), no v etom mesjace bilo chestno otrabotano opredelennoe kol-vo chasov. Kompensaciju za neizpoljzovannij otpusk nuzhno s minimalki ili s zarplai etogo mesjaca vsjo-taki?
75.pants Ja darbinieks nodarbināts < 6 mēn., VI aprēķina no darba samaksas par nostrāda†ājām dienām! Ishodja iz etogo punkta, ja dolzhna s realjnoj ego zarplati raschitivatj... Vedj chelovek rabotal, prosto poka emu nichego ne bilo nachisleno.
Zaranee blagodarju za pomoshj!!!
Atbildes (8)
Te laikam jāskatās, vai darbiniekam bija darba līgumā noteikts pārbaudes laiks. Pārbaudes laiku neizturējušiem obligāti atvaļinājuma kompensācijas nav jāizmaksā. Varbūt kāds var pakomentēt šādu praksi???
Problema ne stoljko v tom, schitatj ili net (hotja po povodu nuzno ili ne nuzno v pārbaudes periods - interesno, ja lichno s takim ne stalkivalasj i bila uverena, chto nuzno schitatj kompensaciju v ljubom slushae...). A po ssilke vihozu na temu, v kotoroj obsuzhdaetsja, za skoljko dnej platitj. Moja problema v tom, s chego raschitivatj kompensaciju - s minimalki ili s toj zarplati, kotoraja emu prichitaetsja za etot ze mesjac, no kotoraja poka ne rasscitana. Ja ponimaju, chto, esli aprēķināšu s zarplati budet gorazdo boljshe, chem s minimalki => rabotnik obizhen ne budet, no hotelosj bi znatj, kak praviljno
No v ljubom sluchae - spasibo za otzivchivostj!
Ja neesiet pārliecināta, tad labāk darīt tā, kā labāk darbiniekam.
1) nužno schitatj kompensaciju v ljubom slučae;
2) 75.pants Ja darbinieks nodarbināts < 6 mēn., VI aprēķina no darba samaksas par nostrāda†ājām dienām! Ishodja iz etogo punkta, dolzhna s realjnoj ego zarplati raschitivatj...
Jums jau vispirms ir jāsarēķina darba alga par jūlijā nostrādātajām dienām, tad izrēķiniet, cik dienas viņam pienākas kompensācija, viņš nav nostrādājis pilnu mēnesi, tātad viņam nepienākas par pilnu mēnesi atvaļinājums, bet par pus mēnesi t.i. 1.67:2=0.835 dienām un ņemiet un sarēķiniet, lai nav nekādu problēmu. Es rēķinu kaut par 10 nostrādātām dienām, jo mēs uzreiz slēdzam darba līgumu uz nenoteiktu laiku.
Mickevin,
"Es rēķinu kaut par 10 nostrādātām dienām, jo mēs uzreiz slēdzam darba līgumu uz nenoteiktu laiku." - Jūs to kompensāciju rēķināt no reāli nopelnītas algas par šo laiku (par tām 10 dienām) vai no minimālas? Jo ja es rēķināšu no min, tad sanāks kādi 5 ls, bet ja no reālas - tad kādi 15 Ls... Tā gan ir starpība...
Es pati uzskatu, ka vajag rēķināt no tās jūlijā nopelnītas naudiņas, bet mana koleģe nav pārliecināta, viņa uzskata - nav izrēķināts un samaksāts, tad vajag ņemt pēc likuma 75.panta(3)punkta - nav izmaksāta darba samaksa 12 mēnešu laikā - pēc minimālas, tāpēc arī esmu te...Es uzskatu, ka jebkurā gadījumā, uzņēmums nepaliks nabagāks un arī darbinieks nebūs neapmierināts!
Paldies visiem, kas piedalījās!
Ritas Dindunes raksts "Atvaļinājuma kompensācijA, darba attiecības izbeidzot pārbaudes laikā" žurnālā "Bilance" Nr.15 (171) 28.lpp
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt
Rediģēšanas vēsture