По-русски
Piemēram: PVN deklarācija

Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).

Nodokļi un nodevas

Auto nodoklis + ekspluatācijas izdevumi Uz tēmu sarakstu

Auto nodoklis + ekspluatācijas izdevumi
Man jauc galvu viens teikums: "tajos mēnešos, kad ir maksāts UVTN, auto ekspl.izdevumitiek iekļauti saimn. darbības izdevumos."

Kā saprast frāzi - tajos mēnešis, kad tiek maksāts nodoklis? Vai tad nav tā ja nodoklis netiek maksāts, tad uzņēmums it kā auto izmanto tikai uzņēmuma vajadzībām un loģiski, ka tad visi izdevumi ir ar uzņ.saistītie.

Kas skaitās tie mēneši, kad auto nodoklis var būt nemaksāts?

Un pie reizes arī nesaprotu - ja mums tehniskā apskate jaiet decembrī, tad arī samaksās nodokli par visu gadu. Bet ja tagad atnāk pārbaude - vini redz, ka nodokli nemaksājam??? lai gan visus izdevumus liekam uz saimn .darbības??????
Bison09
Bison09 01.07.2011 14:41
659 ziņojumi

Atbildes (5)

Ja auto reģistrēts csdd kā firmas īpašums , turējumā vai valdījumā, tad autonodokli maksā pie tehniskās apskates automātiski un no tā izvairīties nevar, tātad visos šajos gadījumos visi izdevumi a/m saimnieciskie, ja tikai degviela izlietota saskaņā ar normu. Peronīgās automašinas izmantojot lieta sarežģītāka, tur var būt ari ar saimn.darbību nesaistīti izdevumi.
Ilma
Ilma 01.07.2011 15:20
30495 ziņojumi
Paldies, Ilmin, par jūsu atbildēm, kas ir vienmēr un uzreiz

Bet man jau paliek neērti, ka tomēr nu netieku gudra. Nu pagaidām no jūsu rakstītā sapratu, ka:

1) UVTN pie apskates maksā VISI (un tie, kam ir GPS pieprasa atmaksu)

2)bet kas ir tie mēneši, kad UVTN var tikt nemaksāts/???
Bison09
Bison09 01.07.2011 15:40
659 ziņojumi
1) UVTN pie apskates maksā tikai CSDD reģistrētas a/m firmu īpašumā, valdījumā , turējumā. Fizisku personu īpašumā esošās mašinas nemaksā autotr.nodokli.Tiekas maksā autotr.nodoklivar pieprasīt to atmaksāt, ja ar ceļazīmēm un GPS pierāda VID, ka a/m braukusi TIKAI saimn.darbības mērķos.Tie kas maksā autotr.nodoklivar norakstīt ar autotr. saistītos ekspl.izdevumussaimnieciskās darbības izdevumos, turpretim fizisko personu īpašumā esošas automašinas uzņēmums saviem saimn.darbības braucieniem var izmantot tikai caur darba ( vadības ) līgumiem, citādi nē.Tad var norkstīt saimn.darbības izdevumos tikai degvielu saskaņā ar darba darīšanām veiktajiem braucieniem saskaņā ar spidometra rādījumiem un ceļazīmēm.

2)Ja CSDD reģistrēts a/m firmas turējumā, valdījumā, īpašumā tad tādu mēnešu par kuriem nemaksā autotr. nododkli NAV, maksā par visiem tikai pie tehn.apskates ja negrib paši maksāt katru mēnesi.'Ja nav reģistrēta , tad tādu maksātt vispār nav iespēju.
Ilma
Ilma 01.07.2011 20:41
30495 ziņojumi
'Ja nav reģistrēta , tad tādu maksātt vispār nav iespēju

kāda problēma samaksāt?
Mu-maija
Mu-maija 04.07.2011 11:28
15811 ziņojumi
Problēma it kā nav, tikai esmu dzirdējusi, ka CSDD tādus maksājumus nepieņem. Bet ja pārskaitīts vai skaita atpakaļ nezinu:-|
Ilma
Ilma 04.07.2011 16:48
30495 ziņojumi

Paldies pateica

Nosūtīt ziņojumu Pievienot Kontaktiem

Vietnes izmantošanas laiks bez autorizācijas ir beidzies!

Lai varētu turpināt izmantot vietni, jums ir jāautorizējas vai jāreģistrējas.

Pēc 10 sekundēm jūs automātiski novirzīs uz reģistrācijas lapu.