Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
Grāmatvedības uzskaites jautājumi. Lietvedība
Износ ОС Uz tēmu sarakstu
Atbildes (19)
Так и пусть работает это ОС с "0". Единственно, износа тоже не будет, прибыль уменьшаться не будет. Ничего страшного.
А что за ОС?

Inst 22.10.2007 21:29
nav ziņojumu
nav ziņojumu
Для того и нужно менять нормы износа по стандарту, чтоб не было остаточной стоимости ноль у ОС, которое используется.
Вот я и спрашиваю: как и когда их менять, если 3 года была норма - 3 года, теперь срок закончилась и стоимость стала 0?
Теперь уже поздно что-то менять, когда ноль, надо до того, как. Имеет смысл после инвентаризации в конце года менять на новый год.
Jelena1
ziņojumu: 819 23.10.2007 11:09
Вот я и спрашиваю: как и когда их менять, если 3 года была норма - 3 года, теперь срок закончилась и стоимость стала 0?
Tas nozīmē, ka jums bija nepareizs lietošanas laiks noteikts! Ja pēc termiņa turpinat lietot.
ziņojumu: 819 23.10.2007 11:09
Tas nozīmē, ka jums bija nepareizs lietošanas laiks noteikts! Ja pēc termiņa turpinat lietot.
ОК. Пусть это основное средство остаётся с 0, а можно тогда всем остальным увеличить срок, пока они не стали 0?
LGS Nr.7
39. Ja pamatlīdzekli pārvērtē, tad pārvērtē visu pamatlīdzekļu kategoriju, pie kuras šis pamatlīdzeklis pieder.
39. Ja pamatlīdzekli pārvērtē, tad pārvērtē visu pamatlīdzekļu kategoriju, pie kuras šis pamatlīdzeklis pieder.
Увеличение срока, то, что хочет сделать Jelena1, не есть переоценка, со стоимостью ничего не происходит, меняется ставка амортизации с увеличением срока.
Так что Вы на верном пути, Jelena1
Так что Вы на верном пути, Jelena1

Īstenībā - jebkurai mantai ir vērtība! Un nav loģiski noteikt jaunu lietošanas laiku, bet atstāt bez ievērības to, ka PL ir nulles vērtība! tas īstenībā ir neprofesionāli.
33. Ja piemēro pārvērtēšanas metodi, pamatlīdzekli, kura patieso vērtību iespējams novērtēt ar pietiekamu pārliecību, pēc sākotnējās atzīšanas uzskaita pārvērtētajā summā, kas ir vienāda ar tā patieso vērtību pārvērtēšanas datumā, atskaitot uzkrāto nolietojumu un zaudējumus no vērtības samazināšanās.
!!! Pārvērtēšanu veic pietiekami regulāri, lai bilances vērtība būtiski neatšķirtos no tās, kuru noteiktu, lietojot patieso vērtību bilances datumā.
33. Ja piemēro pārvērtēšanas metodi, pamatlīdzekli, kura patieso vērtību iespējams novērtēt ar pietiekamu pārliecību, pēc sākotnējās atzīšanas uzskaita pārvērtētajā summā, kas ir vienāda ar tā patieso vērtību pārvērtēšanas datumā, atskaitot uzkrāto nolietojumu un zaudējumus no vērtības samazināšanās.
!!! Pārvērtēšanu veic pietiekami regulāri, lai bilances vērtība būtiski neatšķirtos no tās, kuru noteiktu, lietojot patieso vērtību bilances datumā.
Считаю, что делать с вашим компьютером ничего не надо. Мне наш компьютерщик популярно объяснил, что мой 2-летний компьютер это уже старье.

Inst 23.10.2007 15:14
nav ziņojumu
nav ziņojumu
умница компьютерщик! Особенно в налогах и в бухгалтерие!
Коль работаете на компе, значит не так и стар! Так, как работаете, значит и в балансе он сидеть должен по цене рыночной! И стоит латиков 50 как минимум. И по такой цене он в балансе и должен сидеть.
Коль работаете на компе, значит не так и стар! Так, как работаете, значит и в балансе он сидеть должен по цене рыночной! И стоит латиков 50 как минимум. И по такой цене он в балансе и должен сидеть.
Andaz, о чём Вы говорите? Зачем делается переоценка, когда и для каких ОС написано в стандарте. Но речь здесь не о ней, а о том, что делать, чтобы остаточная стоимость ОС не была нулевой - о пересмотре сроков использования в соответствии с тем же стандартом. Это совершенно разные вещи.
50,00 конечно существенная цифра для баланса! особенно, если комп один.;-)

Inst 24.10.2007 09:36
nav ziņojumu
nav ziņojumu
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt